Čestitamo našem timu FER Power Rangers!

FER Power Rangers tim, sastavljen od studenata Radiokomunikacijskih tehnologija, osvojio je 4. mjesto u finalu 2016 IEEE AP-S Student Design Contest.

Voditeljica tima je Mateja Babić, a članovi su Andrej Galoić, Dominik Žanić i Antonio Tkalac. Mentor tima je prof. dr. sc. Davor Bonefačić.

U finalu 2016 IEEE AP-S Student Design Contest koji je održan u utorak 27. lipnja 2016. u Fajardu, Puerto Rico, u sklopu  konferencije IEEE International Symposium on Antennas and Propagation,  tim FER Power Rangers dostojno je predstavio FER. U jakoj međunarodnoj konkurenciji prva tri mjesta izmakla su im za dlaku. Neslužbeno doznajemo da su bili četvrti po broju osvojenih bodova. Njihov sklop za parazitsko prikupljanje energije elektromagnetskog polja iz slobodnog prostora s tekstilnom antenom izazvao je veliko zanimanje kako ocjenjivačkog suda tako i ostalih sudionika konferencije.

Tim FER Power Rangers zahvaljuje Hrvatskoj sekciji IEEE, tvrtki Micro-Link d.o.o. i FER-u koji su omogućili sudjelovanje predstavnika tima u finalu natjecanja.

 

 

Autor: Dario Bojanjac
Popis obavijesti