Zavod za radiokomunikacije

Sveučilište u Zagrebu
Fakultet elektrotehnike i računarstva

Zavod za radiokomunikacije

utemeljen 1954. godine

 

 

Predstojnik Zavoda: prof. dr. sc. Zvonimir Šipuš

Zamjenik predstojnika: izv. prof. dr. sc. Gordan Šišul

 

Tajnica: Ljerka Nuić, ing. inf.


Telefon: (01) 6129 857

Telefaks: (01) 6129 717

E-mail: rc@fer.hr

facebook: https://www.facebook.com/ferZRK/

 

Zavod za radiokomunikacije nalazi se na 12. katu FER-ovog nebodera (C-zgrada), a zauzima i dio 11. i 13. kata. Zavod je nositelj modula Bežične komunikacijske tehnologije na preddiplomskom studiju Elektrotehnika i informacijska tehnologija te nositelj profila Bežične komunikacijske tehnologije na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija.

Istraživačke aktivnosti djelatnika Zavoda za radiokomunikacije obuhvaćaju: bežične komunikacije, radijske mreže, radiofrekvencijske sustave, antene, mikrovalnu elektroniku, nove elekromagnetske strukture, digitalnu televiziju i video, digitalnu obradu i analizu slika, optičke komunikacijske i senzorske sustave, satelitske komunikacije te navigacijske sustave.

Vizija djelatnika Zavoda za radiokomunikacije je ostvariti značajan doprinos bogatijem i sretnijem društvu, kroz inovativne incijative, svjetski prepoznatljiva znanstvena istraživanja te visokokvalitenu visokoškolsku edukaciju u području radiokomunikacija, multimedijskih i optičkih komunikacija.