prof. dr. sc. Vedran Bilas

Redoviti profesor, Zavod za elektroničke sustave i obradbu informacija

Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Životopis

Vedran Bilas rođen je u Makarskoj 1968. godine. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao u polju elektrotehnike na Sveučilištu u Zagrebu Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER), 1991., 1995. odnosno 1999. godine.

Od siječnja 1992. godine radi na Zavodu za elektroničke sustave i obradbu informacija FER-a. U lipnju 2010. godine izabran je u zvanje redovitog profesora. Sudjelovao je na sedam znanstvenih projekata Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, jednom PoC projektu BICRO, jednom COST projektu i dva EU FP7 projekta. Trenutno je voditelj istraživačkog projekta: "Enabling Inductive Metal Characterisation in Non-cooperative Soils" koji financira zaklada Find the Better Way, Velika Britanija i projekta „Enhancing research and development of energy-efficient networked sensor systems“ koji financira Swiss National Science Fundation. Objavio je više od 100 radova u časopisima i zbornicima konferencija u području elektromagnetskih induktivnih mjerenja, elektroničkih sustava za rad u teškim uvjetima te inteligentnih senzora i senzorskih mreža.

Prof. Bilas član je stručne udruge IEEE i Hrvatskog društva za biomedicinsko inženjerstvo i medicinsku fiziku. Sudjeluje u 10 međunarodnih programskih odbora znanstvenih konferencija, član je uredničkog odbora znanstvenog časopisa te sudjeluje kao recenzent u većem broju inozemnih časopisa. Godine 2000. primio je srebrnu plaketu "Josip Lončar" FER-a za posebno istaknutu doktorsku disertaciju, a 2011. godišnju nagradu Nagrada Hrvatske sekcije IEEE za izniman doprinos u inženjerskom obrazovanju.

Profesionalni interesi i članstva

  • inteligentni senzori
  • bežične senzorske mreže
  • elektronički sustavi s vrlo malom potrošnjom
  • elektromagnetski induktivni senzori

Osobni podaci

Osobna stranica na Webu:
URL službenih stranica na Webu:
Godina diplomiranja:
1991.
Godina magistriranja:
1995.
Godina doktoriranja:
1999.
Na zavodu od:
1992.