Novosti i obavijesti

Svečane promocije prvostupnika inženjera

Petra Lukina

Svečane promocije kandidata koji su završili preddiplomski studij u u akademskoj godini 2016./2017. održat će se u subotu, 2. prosinca 2017. godine u 9.00, 11.00, 13.00 i 15.00 sati  u dvoranama D1 i D2. Generalna proba bit će 1 sat prije održavanja promocije. Kandidati trebaju doći ispred dvorana D1 i D2. Molimo kandidate da ne kasne! Popisi kandidata po promocijama objavljeni su u nastavku ove obavijesti. Napomena: Kandidati koji nisu u mogućnosti pristupiti svečanoj promociji nisu dužni prijaviti svoj nedolazak. Svoju diplomu, dopunsku ispravu o studiju te ostalu dokumentaciju moći će osobno preuzeti u Studentskoj službi u uredovno vrijeme uz predočenje identifikacijskog dokumenta već od ponedjeljka, 4. prosinca 2017. godine.

Termini promocija u akademskoj godini...

Termini promocija u akademskoj godini 2016./2017.

Petra Lukina

Svečane promocije studenata koji su završili, odnosno koji će završiti studij u akademskoj godini 2016./2017. održat će se prema sljedećem rasporedu: subota, 1. travnja 2017. godine - svečana promocija magistara inženjera koji su završili studij u veljači 2017. godine; subota, 28. listopada 2017. godine - svečana promocija magistara inženjera koji će završiti studij u srpnju i rujnu 2017. godine; subota, 2. prosinca 2017. godine - svečana promocija prvostupnika inženjera koji su završili, odnosno koji će završiti studij u ovoj akademskoj godini. Vrijeme i mjesto održavanja promocija kao i ostale informacije bit će pravovremeno objavljene na fakultetskim web-stranicama.

Dan otvorenih vrata Fakulteta...

Dan otvorenih vrata Fakulteta elektrotehnike i računarstva

Alan Vukić

FER i ove godine otvara svoja vrata! Posjetite nas na Danu otvorenih vrata, u subotu 25. studenoga 2017 od 10.00 do 16.00 sati u prostorijama Fakulteta. Događaj iz godine u godine privlači sve više maturanata i srednjoškolaca pred kojima je važna životna odluka – izbor fakulteta. Fakultet otvara vrata i njihovim roditeljima, nastavnicima, učenicima osnovnih škola te svima koji žele saznati nešto više o Fakultetu. Posjetitelji će se moći upoznati sa studijskim programima Fakulteta, njegovim laboratorijima te s nizom znanstvenih istraživanja i projekata. Uz to, moći će sudjelovati u raznim pokusima te vidjeti izume i moderne tehnološke uređaje koje su osmislili i razvili djelatnici i studenti Fakulteta u posljednjih nekoliko godina. Predstavnici studentskih udruga i klubova pružit će budućim brucošima informacije o studentskim usavršavanjima, razmjenama i praksama, te o sudjelovanju u sportskim natjecanjima, izletima i studentskom životu. Nastavnici, studenti i stručno osoblje Fakulteta bit će na raspolaganju tijekom cijelog dana svim posjetiteljima. Pozivamo sve zainteresirane da posjete Dan otvorenih vrata FER-a i upoznaju se sa svim zanimljivostima i inovacijama koje elektrotehnika i računarstvo nude, a maturante i učenike srednjih škola da upoznaju svoj budući fakultet i nastavnike.

LAPOST osvojio zlatnu medalju na...

LAPOST osvojio zlatnu medalju na međunarodnoj izložbi inovaciji IENA 2017

Alan Vukić

Proizvod FER-ovog Laboratorija za podvodne sustave i tehnologije (LAPOST-a) , aPad , osvojio je zlatnu medalju na međunarodnoj izložbi inovacija IENA 2017 održanoj od 2. do 5. studenoga 2017. godine u njemačkom gradu Nürnbergu. Na jednoj od najpoznatijih međunarodnih izložbi inovacija u konkurenciji više od 800 inovacija iz 31 zemlje svijeta, hrvatski inovatori osvojili su devet medalja. FER-ov laboratorij LAPOST osvojio je zlatnu medalja za svoj proizvod aPad u konkurenciji Sveučilišta, Fakulteta i Institucija. Nagradu je preuzeo djelatnik LAPOST-a mag. ing. Matej Celega .

Treći put zaredom FER najbolji na...

Treći put zaredom FER najbolji na Sveučilištu!

Alan Vukić

Na svečanoj dodjeli nagrada najboljim sportskim ekipama u ak. god. 2016/2017. studenti FER-a proglašeni su po treći put zaredom najboljima na Sveučilištu. 24. listopada 2017. Ured za sport Sveučilišta u Zagrebu uručio je svečanu nagradu i posebno priznanje za doprinos akademskom sportu dekanu FER-a Mislavu Grgiću. FER je prvu nagradu zaslužio zbog velikog doprinosa razvoju sveučilišnog sporta i stavljanja na raspolaganje svojih sportskih objekata za potrebe održavanja sveučilišnih prvenstava. FER je već treću godinu zaredom najuspješniji fakultet u ukupnom poretku, tako da je veliki pehar namijenjen najboljem fakultetu prešao u trajno vlasništvo . Pehar su preuzeli dekan Mislav Grgić, prof. Nera Žigić i prof. Vitomir Blagojević.

Održan Dan otvorenih vrata FER-a

Održan Dan otvorenih vrata FER-a

Ana Filipović

Povodom Smotre Sveučilišta u Zagrebu, na FER-u je organiziran "Dan otvorenih vrata" . Fakultetska vrata bila su širom otvorena svim zainteresiranim posjetiteljima u subotu , 19. studenoga 2016. godine. U okviru posjeta održana je kratka prezentacija o FER-u, predstavljeni su brojni projekti i izlošci u auli Fakulteta, te su organizirana popularna predavanja i obilasci zanimljivih laboratorija. Koordinatori aktivnosti vezanih uz Dan otvorenih vrata FER-a bili su: dr. sc. Ana Sović Kržić, dr. sc. Anamari Nakić, Tomislav Jagušt, dipl. ing., i Goran Grdenić, mag. ing . Taj dan je na FER-u bilo oko 3200 posjetitelja , oko 100 sudionika (izlagača i predavača), oko 20 izložbenih štandova i 4 obilaska fakultetskih laboratorija. U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa Dana otvorenih vrata.

Održana Smotra Sveučilišta

Održana Smotra Sveučilišta

Ana Filipović

Smotra Sveučilišta održana je od 17. do 19. studenoga 2016. godine u Studentskom centru. FER se ove godine predstavio kroz 3 nagrađena studentska rada i posebnom izložbom robotike.  Koordinator Smotre bio je doc. dr. sc. Damir Sumina . U sklopu programa Smotre, pred brojnim srednjoškolcima u "kino-dvorani" studentskog centra, zanimljivu prezentaciju pod nazivom "Posao i život za vrijeme i nakon FER-a" održali su Iva Gospodnetić, mag. physc. te student Adrian Žgaljić . U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa Smotre.

Studentica FER-a Kaja Pavlinić...

Studentica FER-a Kaja Pavlinić predvodila nagrađeni tim "Tinja"

Ana Filipović

Na Ljetnoj akademiji otvorenih podataka (Open Youth Academy), u organizaciji udruge Code for Croatia i uz potporu Povjerenika za informiranje, koja je održana od 28. kolovoza do 3. rujna 2016. godine u Puli, studentica preddiplomskog studija FER-a Kaja Pavlinić   predvodila je tim "Tinja" čiji su članovi: Mihajlo Anđelić, Nikolina Hojsak, Arthur Imbert, Peter Lunt, Mario Marić te mentor James Cattell. Tim "Tinja" osvojio je nagradu za najbolji projekt i osmišljenu platformu. Uz potporu i stipendiju globalne inicijative Open Government Partnership, pobjednički tim će svoj projekt predstaviti na OGP Global Summit u Parizu krajem godine te tako steći mogućnosti privlačenja potencijalnih investitora . Akademija, kojoj je središnja tema korištenje otvorenih podataka za održivi lokalni razvoj, namijenjena je mladima od 15 do 30 godina, koji dijele interes za IT tehnologiju i ponovnu uporabu informacija javnog sektora (otvorene podatke). Dvije slike s ovog događaja možete pogledati u nastavku obavijesti.