Novosti i obavijesti

Svečana promocija magistara inženjera

Svečana promocija magistara inženjera

Petra Lukina

Svečana promocija magistara inženjera održat će se u subotu , 14. travnja 2018. godine, u 10.00 sati , u dvorani D1 Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Na promociji će biti promovirani kandidati koji su obranili diplomski rad u veljači i ožujku 2018. godine. Generalna proba održat će se u 9.00 sati. Kandidati trebaju doći ispred dvorana D1 i D2. Molimo kandidate da ne kasne. Popis kandidata nalazi se u opširnijem sadržaju obavijesti. Studenti koji nisu na popisu, a smatraju da bi trebali biti, neka se žurno jave u Studentsku službu. Napomena: Kandidati koji ne mogu pristupiti svečanoj promociji, nisu dužni prijaviti svoj nedolazak. Svoju diplomu, dopunsku ispravu o studiju te ostalu dokumentaciju moći će osobno preuzeti u Studentskoj službi u uredovno vrijeme uz predočenje identifikacijskog dokumenta već od ponedjeljka, 16. travnja 2018. godine.

Termini promocija za studente koji će...

Termini promocija za studente koji će studij završiti u akademskoj godini 2017./2018.

Petra Lukina

Svečane promocije studenata koji će završiti studij u akademskoj godini 2017./2018. održat će se: subota,  14. travnja 2018. godine  - svečana promocija  magistara inženjera  koji će studij završili u veljači 2018. godine; subota,  10. studenoga 2018. godine  - svečana promocija  magistara inženjera koji će studij završiti u srpnju i rujnu 2018. godine; subota,  1. prosinca 2018. godine  - svečana promocija  prvostupnika inženjera  koji će studij završiti u akademskoj godini 2017./2018. Vrijeme i mjesto održavanja promocija kao i ostale informacije bit će pravovremeno objavljene na fakultetskim web-stranicama.

Otvorene prijave za Brainhack Zagreb...

Otvorene prijave za Brainhack Zagreb 2018

Alan Vukić

Brainhack Zagreb 2018, hackaton na temu neuroznanosti, održat će se 5. i 6. svibnja 2018. godine u prostoru agencije FIVE u Zagrebu. Brainhack Zagreb 2018 dio je globalne inicijative niza hackatona u području neuroznanosti koje će se paralelno održati na 40 lokacija diljem svijeta. Cilj je ovog dvodnevnog hackatona upoznati se s izazovima u neuroznanosti, okupiti znanstvenike iz različitih područja te predstaviti projekte vezanih uz neuroznanost. Znanstveni odbor odabrat će projekte koje pojedinci ili manje grupe prijave na službenoj stranici . Odabrani projekti bit će predstavljeni prvog dana, a sudionici će na njima moći sudjelovati  sa zanimljivim projektima te steći nove vještine radeći u grupi. Projekti uključuju korištenje suvremenih metoda i alata za obradu, analizu i vizualizaciju raznovrsnih skupova podataka od snimki mozga različitih modaliteta (MRI, EEG, histologija) do strukturiranih izvedenih informacija. Na hackaton se možete registrirati ovdje .

FER-ovci osvojili 3. mjesto na prvom...

FER-ovci osvojili 3. mjesto na prvom hackatonu s humanoidnim robotom Pepper

Alan Vukić

Studenti FER-a: Ivan Bejić, Ivan Buterin, Zvonimir Jukić, Filip Kozlik i Vladimir Slošić pod mentorstvom prof. dr. sc. Zdenka Kovačića nastupili su na prvom svjetskom hackatonu s humanoidnim robotom Pepper, održanom od 23. do 25. ožujka 2018. godine u Parizu. U konkurenciji 13 ekipa iz 12 država, FER-ovci su osvojili treće mjesto te su dobili posebno priznanje da su najbolje iskoristili raspoložive resurse, novi Android SDK za Pepper robota, IoT opremu i samog robota za zadanu temu.

STEM Games: Otvorene su pretprijave

STEM Games: Otvorene su pretprijave

Saša Tepić

FER svake godine brani boje na nekom međunarodnom natjecanju, a kako je ranije najavljeno, ove godine to je na potpuno novom natjecanju – STEM Games! Tijekom pet dana u Poreču, imat ćeš priliku odmjeriti snage s više od tisuću kolegica i kolega s drugih fakulteta u natjecanju u sportu i znanju, a dodatno te očekuje edukativni i zabavni program. Ovogodišnje izdanje STEM Gamesa održava se od 8. do 13. svibnja u Poreču i opisuje ga generalna tema NextGen Society . Generalnom temom objedinjena su sva četiri STEM područja (Science, Technology, Engineering, Mathematics) u kojima će se studenti natjecati znanjem. Natjecanje je organizirano u četiri STEM Games Arene . Svaka Arena posvećena je jednom od područja STEM-a, a njome se pred vas stavlja izazov promišljanja o svemu što budućnost i razvoj tehnologije donosi i na koji će način tehnološki napredak promijeniti društvo u kojem živimo. Više informacija pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Održan Dan otvorenih vrata FER-a

Održan Dan otvorenih vrata FER-a

Ana Filipović

Povodom Smotre Sveučilišta u Zagrebu, na FER-u je organiziran "Dan otvorenih vrata" . Fakultetska vrata bila su širom otvorena svim zainteresiranim posjetiteljima u subotu , 19. studenoga 2016. godine. U okviru posjeta održana je kratka prezentacija o FER-u, predstavljeni su brojni projekti i izlošci u auli Fakulteta, te su organizirana popularna predavanja i obilasci zanimljivih laboratorija. Koordinatori aktivnosti vezanih uz Dan otvorenih vrata FER-a bili su: dr. sc. Ana Sović Kržić, dr. sc. Anamari Nakić, Tomislav Jagušt, dipl. ing., i Goran Grdenić, mag. ing . Taj dan je na FER-u bilo oko 3200 posjetitelja , oko 100 sudionika (izlagača i predavača), oko 20 izložbenih štandova i 4 obilaska fakultetskih laboratorija. U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa Dana otvorenih vrata.

Održana Smotra Sveučilišta

Održana Smotra Sveučilišta

Ana Filipović

Smotra Sveučilišta održana je od 17. do 19. studenoga 2016. godine u Studentskom centru. FER se ove godine predstavio kroz 3 nagrađena studentska rada i posebnom izložbom robotike.  Koordinator Smotre bio je doc. dr. sc. Damir Sumina . U sklopu programa Smotre, pred brojnim srednjoškolcima u "kino-dvorani" studentskog centra, zanimljivu prezentaciju pod nazivom "Posao i život za vrijeme i nakon FER-a" održali su Iva Gospodnetić, mag. physc. te student Adrian Žgaljić . U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa Smotre.

Studentica FER-a Kaja Pavlinić...

Studentica FER-a Kaja Pavlinić predvodila nagrađeni tim "Tinja"

Ana Filipović

Na Ljetnoj akademiji otvorenih podataka (Open Youth Academy), u organizaciji udruge Code for Croatia i uz potporu Povjerenika za informiranje, koja je održana od 28. kolovoza do 3. rujna 2016. godine u Puli, studentica preddiplomskog studija FER-a Kaja Pavlinić   predvodila je tim "Tinja" čiji su članovi: Mihajlo Anđelić, Nikolina Hojsak, Arthur Imbert, Peter Lunt, Mario Marić te mentor James Cattell. Tim "Tinja" osvojio je nagradu za najbolji projekt i osmišljenu platformu. Uz potporu i stipendiju globalne inicijative Open Government Partnership, pobjednički tim će svoj projekt predstaviti na OGP Global Summit u Parizu krajem godine te tako steći mogućnosti privlačenja potencijalnih investitora . Akademija, kojoj je središnja tema korištenje otvorenih podataka za održivi lokalni razvoj, namijenjena je mladima od 15 do 30 godina, koji dijele interes za IT tehnologiju i ponovnu uporabu informacija javnog sektora (otvorene podatke). Dvije slike s ovog događaja možete pogledati u nastavku obavijesti.