Novosti i obavijesti

Svečana promocija magistara inženjera

Svečana promocija magistara inženjera

Petra Lukina

Svečana promocija magistara inženjera održat će se u subotu, 1. travnja 2017. godine u 10.00 sati u dvoranama D1 i D2 Fakulteta elektrotehnike i računarstva za kandidate koji su obranili Diplomski rad u veljači 2017. godine. Generalna proba održat će se u 9.00 sati. Kandidati trebaju doći ispred dvorana D1 i D2. Molimo kandidate da ne kasne. Popis kandidata nalazi se u nastavku obavijesti. Studenti koji nisu na popisu, a smatraju da bi trebali biti, neka se žurno jave u Studentsku službu. Napomena: Kandidati koji ne mogu pristupiti svečanoj promociji, nisu dužni prijaviti svoj nedolazak. Svoju diplomu, dopunsku ispravu o studiju te ostalu dokumentaciju moći će osobno preuzeti u Studentskoj službi u uredovno vrijeme uz predočenje identifikacijskog dokumenta već od ponedjeljka, 3. travnja 2017. godine.

Termini promocija u akademskoj godini...

Termini promocija u akademskoj godini 2016./2017.

Petra Lukina

Svečane promocije studenata koji su završili, odnosno koji će završiti studij u akademskoj godini 2016./2017. održat će se prema sljedećem rasporedu: subota, 1. travnja 2017. godine - svečana promocija magistara inženjera koji su završili studij u veljači 2017. godine; subota, 28. listopada 2017. godine - svečana promocija magistara inženjera koji će završiti studij u srpnju i rujnu 2017. godine; subota, 2. prosinca 2017. godine - svečana promocija prvostupnika inženjera koji su završili, odnosno koji će završiti studij u ovoj akademskoj godini. Vrijeme i mjesto održavanja promocija kao i ostale informacije bit će pravovremeno objavljene na fakultetskim web-stranicama.

Studentski izbori – kandidacijska lista predstavnika studenata FER-a

Jožica Poslon

Pozivaju se studenti preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija FER- na izbore za Studentski zbor FER-a i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, koji će se održati u utorak, 28. ožujka 2017. i u srijedu, 29. ožujka 2017. od 8.00 do 20.00 sati u auli Fakulteta . Kandidacijsku listu predstavnika studenata FER-a za izbore u Studentski zbor FER-a možete pogledati ovdje . Ostala dokumentacija vezana za izbore za Studentski zbor FER-a i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu objavljena je na intranet stranici FER-a: Obavijesti studentima u repozitoriju: Izbori za Studentski zbor_2017. Predsjednik Izbornog povjerenstva FER-a Izv. prof. dr. sc. Josip Knezović

Održano prvenstvo FER-a u šahu

Održano prvenstvo FER-a u šahu

Josip Torić

Dana 13. ožujka 2017. održano je prvenstvo FER-a u šahu. Na turniru koji je trajao 4 sata moglo se vidjeti mnoštvo zanimljivih šahovskih partija, a prva mjesta očekivano su zauzeli titulirani igrači. Kod muškaraca prvo mjesto osvojio je FM Petar Bošnjak, drugo mjesto MK Vjekoslav Nemec, a treće mjesto Dinko Lovrić. Kod žena prvo mjesto osvojila je Mirna Veršić, drugo mjesto Anita Lukašević, a treće mjesto Valentina Vitas. Najbolji na turniru predstavljat će FER na sveučilišnom prvenstvu te na nadolazećoj Elektrijadi u Bečićima. Turnir je bio međunardnog karaktera jer sudjelovala dva igrača s Erasmus+ programa. Kompletan poredak donosimo u nastavku obavijesti.

Studentski izbori – popis birača za Studentski zbor FER-a i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Jožica Poslon

Pozivaju se studenti preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija FER- na izbore za Studentski zbor FER-a i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, koji će se održati u utorak, 28. ožujka 2017. i u srijedu, 29. ožujka 2017. od 8.00 do 20.00 sati u auli Fakulteta . Odluku o imenovanju Biračkog odbora možete pogledati ovdje . Popis birača studenata FER-a i ostala dokumentacija vezana za izbore za Studentski zbor FER-a i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu objavljeni su na intranet stranici FER-a: Obavijesti studentima u repozitoriju: Izbori za Studentski zbor_2017.

FER-ova veslačka ekipa ponovno osvaja...

FER-ova veslačka ekipa ponovno osvaja medalje

Eugen Štimac

U subotu, 4. ožujka 2017. o vrat naših veslačica i veslača obješene su nove medalje osvojene na natjecanju Croatia Indoor 2017,  održanom na veslačkim simulatorima u Rijeci. U kategoriji studentica prvo mjesto osvojila je Adriana Mijačika, dok je drugo mjesto zauzela Marina Šabić, obje studentice FER-a. U kategoriji studenata boje fakulteta obranili su Ivica Ban s osvojenim zlatom, Marin Parmać s broncom i Eugen Štimac s osvojenom drvenom medaljom za četvrto mjesto. Osim u kategoriji studenata, u kategoriji lakih seniora A naš student Luka Pap osvojio je četvrto mjesto i drvenu medalju, na čemu mu čestitamo. Natjecanje je bilo i dobro medijski popraćeno, pošto su na njemu nastupili i hrvatski veslački olimpijci Martin Sinković i Damir Martin s osvojenim zlatom i srebrom u kategoriji A muških seniora. Ovim natjecanjem produljuje se niz osvajanja medalja započet prethodne subote, te se nadamo da će se on nastaviti i u ostatku ove zanimljive sezone studentskog veslanja. Nekoliko slika pogledajte u nastavku obavijesti.

Podnošenje kandidature za Studentski zbor FER-a i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

webmaster

Obavještavaju se studenti preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija FER-a da se mogu kandidirati za Studentski zbor FER-a i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu. Izbori studenata za Studentski zbor FER-a i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu održat će se u utorak, 28. ožujka 2017. i u srijedu, 29. ožujka 2017. od 8.00 do 20.00 sati u auli Fakulteta. Na izborima za Studentski zbor FER-a birat će se 40 studentskih predstavnika od kojih najmanje 3 (tri) moraju biti studenti poslijediplomskog studija. Kandidature se podnose Izbornom povjerenstvu FER-a, a predaju se u Tajništvu Fakulteta – Opća služba (soba br. B1-06), osobno ili putem pošte zaključno sa 18. ožujkom 2017. godine . Svaki student preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija FER-a ima pravo birati za Studentski zbor Fakulteta. Za studentskog predstavnika mogu se kandidirati studenti koji zadovoljavaju uvjete propisane odredbama Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a koji su u skladu s Tumačenjem odredbi o pravu na kandidaturu za studentskoga predstavnika u Studentski zbor FER-a od 16. ožujka 2015. godine. U prilogu se nalazi: Odluka Rektora Sveučilišta u Zagrebu o raspisivanju izbora za studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentskih zborova njegovih sastavnica Odluka Studentskog zbora FER-a o provođenju izbora za Studentski zbor FER-a Kandidacijski obrazac za izbore za studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica (fakulteta) Odluka o imenovanju Izbornog povjerenstva Odluka o imenovanju Povjerenstva za prigovore Zakon o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama Pravilnik o izborima za studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu Tumačenje odredbi o pravu na kandidaturu za studentskog predstavnika u Studentski zbor FER-a   Predsjednik Izbornog povjerenstva FER-a Doc. dr. sc. Josip Knezović

Održan Dan otvorenih vrata FER-a

Održan Dan otvorenih vrata FER-a

Ana Filipović

Povodom Smotre Sveučilišta u Zagrebu, na FER-u je organiziran "Dan otvorenih vrata" . Fakultetska vrata bila su širom otvorena svim zainteresiranim posjetiteljima u subotu , 19. studenoga 2016. godine. U okviru posjeta održana je kratka prezentacija o FER-u, predstavljeni su brojni projekti i izlošci u auli Fakulteta, te su organizirana popularna predavanja i obilasci zanimljivih laboratorija. Koordinatori aktivnosti vezanih uz Dan otvorenih vrata FER-a bili su: dr. sc. Ana Sović Kržić, dr. sc. Anamari Nakić, Tomislav Jagušt, dipl. ing., i Goran Grdenić, mag. ing . Taj dan je na FER-u bilo oko 3200 posjetitelja , oko 100 sudionika (izlagača i predavača), oko 20 izložbenih štandova i 4 obilaska fakultetskih laboratorija. U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa Dana otvorenih vrata.

Održana Smotra Sveučilišta

Održana Smotra Sveučilišta

Ana Filipović

Smotra Sveučilišta održana je od 17. do 19. studenoga 2016. godine u Studentskom centru. FER se ove godine predstavio kroz 3 nagrađena studentska rada i posebnom izložbom robotike.  Koordinator Smotre bio je doc. dr. sc. Damir Sumina . U sklopu programa Smotre, pred brojnim srednjoškolcima u "kino-dvorani" studentskog centra, zanimljivu prezentaciju pod nazivom "Posao i život za vrijeme i nakon FER-a" održali su Iva Gospodnetić, mag. physc. te student Adrian Žgaljić . U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa Smotre.

Rezultati rujanskog upisnog roka za upis diplomskog studija u ak. god. 2016./2017.

Petra Lukina

Za rujanski upisni rok za upis na diplomske studije FER-a u akademskoj godini 2016./2017. okončan je razredbeni postupak i formirana lista pristupnika koji su ostvarili pravo upisa. Pravo upisa je  ostvarilo 144 pristupnika  dok 6 kandidata, koji su predali prijave, nisu ostvarili pravo upisa. Popis pristupnika koji su ostvarili pravo upisa nalazi se u nastavku obavijesti. Pristupnici trebaju potvrditi upis predajom potvrde o uplati upisnine u iznosu od 300,00 kuna. Potvrdu o uplati upisnine mogu odmah predati u Studentsku službu ili poslati na e-mail adresu  stuslu@fer.hr , a najkasnije do 30. 9. 2016. godine. Na temelju zaprimljene potvrde o uplati upisnine, Studentska služba će aktivirati studentska prava na diplomskom studiju. U nastavku se nalaze podatci potrebni za uplatu upisnine. Iznos: 300,00 kuna Kunski IBAN broj:  HR7623600001101218080 Model: HR00 Poziv na broj primatelja: 65-OIB 

Studentica FER-a Kaja Pavlinić...

Studentica FER-a Kaja Pavlinić predvodila nagrađeni tim "Tinja"

Ana Filipović

Na Ljetnoj akademiji otvorenih podataka (Open Youth Academy), u organizaciji udruge Code for Croatia i uz potporu Povjerenika za informiranje, koja je održana od 28. kolovoza do 3. rujna 2016. godine u Puli, studentica preddiplomskog studija FER-a Kaja Pavlinić   predvodila je tim "Tinja" čiji su članovi: Mihajlo Anđelić, Nikolina Hojsak, Arthur Imbert, Peter Lunt, Mario Marić te mentor James Cattell. Tim "Tinja" osvojio je nagradu za najbolji projekt i osmišljenu platformu. Uz potporu i stipendiju globalne inicijative Open Government Partnership, pobjednički tim će svoj projekt predstaviti na OGP Global Summit u Parizu krajem godine te tako steći mogućnosti privlačenja potencijalnih investitora . Akademija, kojoj je središnja tema korištenje otvorenih podataka za održivi lokalni razvoj, namijenjena je mladima od 15 do 30 godina, koji dijele interes za IT tehnologiju i ponovnu uporabu informacija javnog sektora (otvorene podatke). Dvije slike s ovog događaja možete pogledati u nastavku obavijesti.