Novosti i obavijesti

Termini promocija za studente koji će...

Termini promocija za studente koji će studij završiti u akademskoj godini 2017./2018.

Petra Lukina

Svečane promocije studenata koji će završiti studij u akademskoj godini 2017./2018. održat će se: subota,  14. travnja 2018. godine  - svečana promocija  magistara inženjera  koji će studij završili u veljači 2018. godine; subota,  10. studenoga 2018. godine  - svečana promocija  magistara inženjera koji će studij završiti u srpnju i rujnu 2018. godine; subota,  1. prosinca 2018. godine  - svečana promocija  prvostupnika inženjera  koji će studij završiti u akademskoj godini 2017./2018. Vrijeme i mjesto održavanja promocija kao i ostale informacije bit će pravovremeno objavljene na fakultetskim web-stranicama.

Studenti Mario Babić i Armando Šobot...

Studenti Mario Babić i Armando Šobot dobitnici Compingove stipendije

Alan Vukić

Na svečanoj dodjeli stipendija u poduzeću Comping studenti FER-a Mario Babić i Armando Šobot osvojili su stipendije izvrsnosti. Na natječaj kojeg je Comping raspisao krajem prošle godine prijavilo se pedesetak izvrsnih studenata preddiplomskog ili diplomskog studija iz nekog od STEM područja (računarstvo, računarsko inženjerstvo, elektrotehnika, matematika, fizika ili informacijske tehnologije), čiji je prosjek ocjena u dosadašnjem studiju bio 4.0 ili viši. Mario Babić, student četvrte godine sveučilišnog diplomskog studija računarstva i Armando Šobot, student četvrte godine sveučilišnog diplomskog studija elektroenergetike primat će stipendiju do kraja studija. Čestitamo našim studentima!  

FER sudjelovao u pripremi vježbe...

FER sudjelovao u pripremi vježbe Kibernetički štit 2018

Alan Vukić

Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti, na čelu s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem, održala je u četvrtak, 15. ožujka 2018. godine u Ministarstvu obrane RH prvu simulacijsku vježbu pod nazivom Kibernetički štit 2018 . Uz ministra obrane RH, Koordinaciju čine najviši državni dužnosnici, ravnatelji obavještajnih agencija, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, glavni ravnatelj policije te drugi stručnjaci za obranu i sigurnost. U simulacijskoj vježbi na scenarij kibernetičkog napada sudjelovao je i voditelj Laboratorija za informacijsku sigurnost i privatnost doc. dr. sc. Stjepan Groš s FER-a. Više o simulacijskoj vježbi Kibernetički štit 2018 pročitajte u proširenoj obavijesti.

STEM Games: Otvorene su pretprijave

STEM Games: Otvorene su pretprijave

Saša Tepić

FER svake godine brani boje na nekom međunarodnom natjecanju, a kako je ranije najavljeno, ove godine to je na potpuno novom natjecanju – STEM Games! Tijekom pet dana u Poreču, imat ćeš priliku odmjeriti snage s više od tisuću kolegica i kolega s drugih fakulteta u natjecanju u sportu i znanju, a dodatno te očekuje edukativni i zabavni program. Ovogodišnje izdanje STEM Gamesa održava se od 8. do 13. svibnja u Poreču i opisuje ga generalna tema NextGen Society . Generalnom temom objedinjena su sva četiri STEM područja (Science, Technology, Engineering, Mathematics) u kojima će se studenti natjecati znanjem. Natjecanje je organizirano u četiri STEM Games Arene . Svaka Arena posvećena je jednom od područja STEM-a, a njome se pred vas stavlja izazov promišljanja o svemu što budućnost i razvoj tehnologije donosi i na koji će način tehnološki napredak promijeniti društvo u kojem živimo. Više informacija pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Održan Dan otvorenih vrata FER-a

Održan Dan otvorenih vrata FER-a

Ana Filipović

Povodom Smotre Sveučilišta u Zagrebu, na FER-u je organiziran "Dan otvorenih vrata" . Fakultetska vrata bila su širom otvorena svim zainteresiranim posjetiteljima u subotu , 19. studenoga 2016. godine. U okviru posjeta održana je kratka prezentacija o FER-u, predstavljeni su brojni projekti i izlošci u auli Fakulteta, te su organizirana popularna predavanja i obilasci zanimljivih laboratorija. Koordinatori aktivnosti vezanih uz Dan otvorenih vrata FER-a bili su: dr. sc. Ana Sović Kržić, dr. sc. Anamari Nakić, Tomislav Jagušt, dipl. ing., i Goran Grdenić, mag. ing . Taj dan je na FER-u bilo oko 3200 posjetitelja , oko 100 sudionika (izlagača i predavača), oko 20 izložbenih štandova i 4 obilaska fakultetskih laboratorija. U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa Dana otvorenih vrata.

Održana Smotra Sveučilišta

Održana Smotra Sveučilišta

Ana Filipović

Smotra Sveučilišta održana je od 17. do 19. studenoga 2016. godine u Studentskom centru. FER se ove godine predstavio kroz 3 nagrađena studentska rada i posebnom izložbom robotike.  Koordinator Smotre bio je doc. dr. sc. Damir Sumina . U sklopu programa Smotre, pred brojnim srednjoškolcima u "kino-dvorani" studentskog centra, zanimljivu prezentaciju pod nazivom "Posao i život za vrijeme i nakon FER-a" održali su Iva Gospodnetić, mag. physc. te student Adrian Žgaljić . U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa Smotre.

Studentica FER-a Kaja Pavlinić...

Studentica FER-a Kaja Pavlinić predvodila nagrađeni tim "Tinja"

Ana Filipović

Na Ljetnoj akademiji otvorenih podataka (Open Youth Academy), u organizaciji udruge Code for Croatia i uz potporu Povjerenika za informiranje, koja je održana od 28. kolovoza do 3. rujna 2016. godine u Puli, studentica preddiplomskog studija FER-a Kaja Pavlinić   predvodila je tim "Tinja" čiji su članovi: Mihajlo Anđelić, Nikolina Hojsak, Arthur Imbert, Peter Lunt, Mario Marić te mentor James Cattell. Tim "Tinja" osvojio je nagradu za najbolji projekt i osmišljenu platformu. Uz potporu i stipendiju globalne inicijative Open Government Partnership, pobjednički tim će svoj projekt predstaviti na OGP Global Summit u Parizu krajem godine te tako steći mogućnosti privlačenja potencijalnih investitora . Akademija, kojoj je središnja tema korištenje otvorenih podataka za održivi lokalni razvoj, namijenjena je mladima od 15 do 30 godina, koji dijele interes za IT tehnologiju i ponovnu uporabu informacija javnog sektora (otvorene podatke). Dvije slike s ovog događaja možete pogledati u nastavku obavijesti.

Prva konferencija Women in Data...

Prva konferencija Women in Data Science održat će se 8. ožujka 2018. u Zagrebu

Alan Vukić

Konferencija Wome in Data Science (WiDS) globalna je jednodnevna konferencija čiji je cilj proširiti znanje o najnovijim tehnologijama i istraživanjima vezanim uz obradu i korištenje podatka u raznim domenama. Konferencija je prvi put održana 2015. godine u organizaciji Stanfordovog instituta za računarstvo, prošle godine organizirana je na 80 lokacija u 30 država te se očekuje da će ove godine biti premašen broj od 100 lokalnih događaja diljem svijeta.