Novosti i obavijesti

Termini promocija u akademskoj godini...

Termini promocija u akademskoj godini 2016./2017.

Petra Lukina

Svečane promocije studenata koji su završili, odnosno koji će završiti studij u akademskoj godini 2016./2017. održat će se prema sljedećem rasporedu: subota, 1. travnja 2017. godine - svečana promocija magistara inženjera koji su završili studij u veljači 2017. godine; subota, 28. listopada 2017. godine - svečana promocija magistara inženjera koji će završiti studij u srpnju i rujnu 2017. godine; subota, 2. prosinca 2017. godine - svečana promocija prvostupnika inženjera koji su završili, odnosno koji će završiti studij u ovoj akademskoj godini. Vrijeme i mjesto održavanja promocija kao i ostale informacije bit će pravovremeno objavljene na fakultetskim web-stranicama.

Privremeni rezultati izbora za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Jožica Poslon

Izborno povjerenstvo Sveučilišta u Zagrebu za provođenje studentskih izbora na sjednici održanoj 7. lipnja 2017. godine utvrdilo je privremene ukupne rezultate izbora za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu. Privremene rezultate izbora za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu možete pogledati ovdje . Protiv privremenih rezultata izbora može se podnijeti pisani obrazloženi prigovor u roku od 8 radnih dana od dana objavljivanja privremenih rezultata izbora. O prigovoru odlučuje Povjerenstvo za prigovore Sveučilišta u Zagrebu za provođenje studentskih izbora. Prigovori se podnose na e-mail studentski-izbori@unizg.hr ili na urudžbeni ured Rektorata, Trg maršala Tita 14, Zagreb.

Nove medalje za FER-ove veslače

Nove medalje za FER-ove veslače

Ana Batinović

Ovaj vikend održano je nekoliko regata na zagrebačkom Jarunu čime su se u dva lijepa dana na jednom mjestu skupili svi hrvatski veslači i veslačice, pored onih iz inozemstva. FER-ova posada sudjelovala je u subotu, 22. 4. 2017.,  u 13. Erste regati Ekonomskog fakulteta i to u skupinama studenata i studenata novaka u osmercu (8+). Na osunčanoj stazi, u teškoj međunarodnoj konkurenciji, prva posada FER-a zauzela je uvjerljivo prvo mjesto. Čestitamo dečkima na još jednom uspjehu! Osim starije ekipe, ove sezone pokazale su se i mlade snage studenata FER-a te u skupini novaka osvojili brončanu medalju, a imena članova posade redoslijedom sjedenja su:  Andrej Grgić  ,  Marko Križmančić ,  Ivan Kos ,  Eugen Štimac ,  Marin Parmać ,  Ivo Kutleša ,  Luka Đurđević  i  Andrej Kovar . U kategoriji dvojaca bez (2-), isti vikend na Jarunu u 3. regati veslačkog kupa Miljenka Finderlea, nastupio je naš student  Luka Pap  i osvojio zlato na čemu mu od srca čestitamo. Uskoro se bliže i ostale regate i natjecanja ove sezone te želimo puno sreće i nastavak dobrih rezultata našim veslačima i veslačicama! Nekoliko slika pogledajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Održan Dan otvorenih vrata FER-a

Održan Dan otvorenih vrata FER-a

Ana Filipović

Povodom Smotre Sveučilišta u Zagrebu, na FER-u je organiziran "Dan otvorenih vrata" . Fakultetska vrata bila su širom otvorena svim zainteresiranim posjetiteljima u subotu , 19. studenoga 2016. godine. U okviru posjeta održana je kratka prezentacija o FER-u, predstavljeni su brojni projekti i izlošci u auli Fakulteta, te su organizirana popularna predavanja i obilasci zanimljivih laboratorija. Koordinatori aktivnosti vezanih uz Dan otvorenih vrata FER-a bili su: dr. sc. Ana Sović Kržić, dr. sc. Anamari Nakić, Tomislav Jagušt, dipl. ing., i Goran Grdenić, mag. ing . Taj dan je na FER-u bilo oko 3200 posjetitelja , oko 100 sudionika (izlagača i predavača), oko 20 izložbenih štandova i 4 obilaska fakultetskih laboratorija. U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa Dana otvorenih vrata.

Održana Smotra Sveučilišta

Održana Smotra Sveučilišta

Ana Filipović

Smotra Sveučilišta održana je od 17. do 19. studenoga 2016. godine u Studentskom centru. FER se ove godine predstavio kroz 3 nagrađena studentska rada i posebnom izložbom robotike.  Koordinator Smotre bio je doc. dr. sc. Damir Sumina . U sklopu programa Smotre, pred brojnim srednjoškolcima u "kino-dvorani" studentskog centra, zanimljivu prezentaciju pod nazivom "Posao i život za vrijeme i nakon FER-a" održali su Iva Gospodnetić, mag. physc. te student Adrian Žgaljić . U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa Smotre.

Rezultati rujanskog upisnog roka za upis diplomskog studija u ak. god. 2016./2017.

Petra Lukina

Za rujanski upisni rok za upis na diplomske studije FER-a u akademskoj godini 2016./2017. okončan je razredbeni postupak i formirana lista pristupnika koji su ostvarili pravo upisa. Pravo upisa je  ostvarilo 144 pristupnika  dok 6 kandidata, koji su predali prijave, nisu ostvarili pravo upisa. Popis pristupnika koji su ostvarili pravo upisa nalazi se u nastavku obavijesti. Pristupnici trebaju potvrditi upis predajom potvrde o uplati upisnine u iznosu od 300,00 kuna. Potvrdu o uplati upisnine mogu odmah predati u Studentsku službu ili poslati na e-mail adresu  stuslu@fer.hr , a najkasnije do 30. 9. 2016. godine. Na temelju zaprimljene potvrde o uplati upisnine, Studentska služba će aktivirati studentska prava na diplomskom studiju. U nastavku se nalaze podatci potrebni za uplatu upisnine. Iznos: 300,00 kuna Kunski IBAN broj:  HR7623600001101218080 Model: HR00 Poziv na broj primatelja: 65-OIB 

Studentica FER-a Kaja Pavlinić...

Studentica FER-a Kaja Pavlinić predvodila nagrađeni tim "Tinja"

Ana Filipović

Na Ljetnoj akademiji otvorenih podataka (Open Youth Academy), u organizaciji udruge Code for Croatia i uz potporu Povjerenika za informiranje, koja je održana od 28. kolovoza do 3. rujna 2016. godine u Puli, studentica preddiplomskog studija FER-a Kaja Pavlinić   predvodila je tim "Tinja" čiji su članovi: Mihajlo Anđelić, Nikolina Hojsak, Arthur Imbert, Peter Lunt, Mario Marić te mentor James Cattell. Tim "Tinja" osvojio je nagradu za najbolji projekt i osmišljenu platformu. Uz potporu i stipendiju globalne inicijative Open Government Partnership, pobjednički tim će svoj projekt predstaviti na OGP Global Summit u Parizu krajem godine te tako steći mogućnosti privlačenja potencijalnih investitora . Akademija, kojoj je središnja tema korištenje otvorenih podataka za održivi lokalni razvoj, namijenjena je mladima od 15 do 30 godina, koji dijele interes za IT tehnologiju i ponovnu uporabu informacija javnog sektora (otvorene podatke). Dvije slike s ovog događaja možete pogledati u nastavku obavijesti.