korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje English AAA
IZBORNIK PREDMETA
 
GLAVNI IZBORNIK
 
 
UVOD U TEORIJU RAČUNARSTVA
Šifra: 86537
ECTS: 6
Nositelji: prof. dr. sc. Siniša Srbljić
izv. prof. dr. sc. Zoran Kalafatić
doc. dr. sc. Dejan Škvorc
doc. dr. sc. Ante Đerek
Izvođači: dr. sc. Ivan Budiselić - Predavanja
dr. sc. Goran Delač - Predavanja
dr. sc. Miroslav Popović - Predavanja
dr. sc. Marin Šilić - Predavanja

doc. dr. sc. Dejan Škvorc - Laboratorijske vježbe
dr. sc. Ivan Budiselić - Laboratorijske vježbe
dr. sc. Goran Delač - Laboratorijske vježbe
dr. sc. Miroslav Popović - Laboratorijske vježbe
dr. sc. Marin Šilić - Laboratorijske vježbe
Zvonimir Pavlić, mag. ing. comp. - Laboratorijske vježbe

dr. sc. Ivan Budiselić - Auditorne vježbe
dr. sc. Goran Delač - Auditorne vježbe
dr. sc. Marin Šilić - Auditorne vježbe
Zvonimir Pavlić, mag. ing. comp. - Auditorne vježbe
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
OBAVIJESTI
Objavljeno: 18.04.2014. u 14:08
Uređeno: jučer u 11:51

Poštovani studenti,

U srijedu, 16.04.2014, računalo balrog.zemris.fer.hr na kojem se nalazi sustav za predaju rješenja laboratorijskih vježbi je bilo meta takozvanog Distributed Denial of Service (DDoS) napada. Točnije, tijekom tog dana na adresu računala je stizala ogromna količina mrežnog prometa sa različitih adresa i mreža iz cijelog svijeta pa je tako računalo postalo nedostupno normalnim korisnicima.

Na žalost, takvu vrstu napada je relativno lako izvesti, a vrlo se teško od njega braniti. Kako bi omogućili normalno funkcioniranje sustava tijekom ostatka semestra odlučili smo da će ubuduće mrežni promet prema sustavu biti dozvoljem samo sa mreže FER-a.

Dakle, sve laboratorijske vježbe trebati ćete ubuduće predavati sa računala koja su spojena na FER-ovu mrežu što uključuje sve računalne učionice i bežične mreže na fakultetu.

Također, rok za predaju prve laboratorijske vježbe produžuje se do petka 25.04. u 23:59.

Rok za predaju druge vježbe neće se produživati.

Ukoliko zbog objektivnih razloga niste u mogućnosti predati neku laboratorijsku vježbu (npr. putujete u to vrijeme), molimo Vas da pravovremeno kontaktirate nastavno osoblje.

Ispričavamo se zbog neugodnosti.

Goran Delač
Objavljeno: 16.04.2014. u 14:59

Sustav SPRUT je zbog tehničkih problema trenutno nedostupan. Čim to bude moguće, predaje vježbi će ponovno biti omogućene uz obavijest na ovoj stranici i izgubljeno vrijeme za predaju će biti nadoknađeno.

Ivan Budiselić
Objavljeno: 15.04.2014. u 14:35

Iako u službenom studentskom kalendaru postoji zauzet termin za međuispit iz UTR-a u tjednu redovnog održavanja međuispita na FER-u, taj se međuispit neće održati prema službenom rasporedu nego će biti pomaknut u drugi ciklus nastave, najvjerojatnije u treći tjedan.

Točan datum i vrijeme održavanja međuispita bit će objavljen na ovoj web stranici.

Dejan Škvorc
Objavljeno: 14.04.2014. u 14:17

U repozitoriju je objavljen zadatak za 2. laboratorijsku vježbu te je u sustavu SPRUT otvorena predaja rješenja. Rok za predaju rješenja za 2. laboratorijsku vježbu je 28.4. 2014. u 23:59 sati

Goran Delač
Objavljeno: 09.04.2014. u 13:57
Uređeno: 13.04.2014. u 19:45

Zbog radova na održavanju Zavodske mreže, sustav SPRUT će biti nedostupan od petka 11.04.2014. u 13:00 do predvidivo subote 12.04.2014. poslije podne.

U skladu s tim, rok za predaju prve laboratorijske vježbe pomaknut je na srijedu 16.04.2014. u 23:59.

Goran Delač
Objavljeno: 01.04.2014. u 17:34

Poštovane kolegice i kolege iz grupe za predavanja P01, ovim putem vas obaviještavam da se 10. predavanje koje se prema rasporedu trebalo održati u četvrtak u 12:00h neće održati obzirom da su se danas održala predavanja i 9. i 10. U ostalim grupama će se 10. predavanje održati normalno prema rasporedu.

Marin Šilić
Objavljeno: 31.03.2014. u 15:24

U repozitoriju je objavljen zadatak za 1. laboratorijsku vježbu te je u sustavu SPRUT otvorena predaja rješenja. Rok za predaju rješenja za 1. laboratorijsku vježbu je 14.4. 2014. u 23:59 sati

Rokovi za predaju laboratorijskih vježbi objavljeni su u repozitoriju predmeta (mapa Laboratorijske vježbe). Molimo studente da se strogo pridržavaju navedenih rokova jer naknadne predaje neće biti moguće.

Pitanja u vezi laboratorijskih vježbi šaljite na e-mail adresu predmeta utr@zemris.fer.hr.

Goran Delač
Objavljeno: 28.03.2014. u 11:45
Uređeno: 28.03.2014. u 12:10

Laboratorijske vježbe na predmetu UTR provode se kroz sustav SPRUT koji omogućuje automatsku evaluaciju programskih rješenja. Smisao ove obavijesti je upoznavanje s načinom korištenja sustava, pa pročitajte proširenu obavijest.

Ivan Budiselić
[ Više... ]
Objavljeno: 24.03.2014. u 11:52
Uređeno: 25.03.2014. u 19:05

Prva kratka provjera znanja održat će se u tjednu 31.03. - 04.04.2014. u terminu naznačenom u nastavnom kalendaru na FERWebu (NAPOMENA: termin je označen kao 3. laboratorijska vježba)

Provjera znanja obuhvaća gradivo vezano uz konačne automate, regularne izraze, svojstva regularnih izraza i regularne gramatike (do uključivo 68. stranice u udžbeniku)

 

Zamjena grupa omogućena je putem FERWeba do petka, 28.03.2014. u 23:50.

 

VAŽNE NAPOMENE:

1) Zadaća se piše na računalu u sustavu Ahyco pa Vas molimo da provjerite ispravnost korisničkih računa za fakultetska računala kao i mogućnost pristupa sustavu Ahyco. Za eventualne probleme s korisničkim računom za fakultetska računala obratite se CIP-u.

2) Zadaća traje 10 minuta.

3) Potrebno je doći točno u vrijeme navedeno u kalendaru. Provjeru svi studenti pišu istovremeno pa se kašnjenja neće tolerirati.  

4) Zadaća ima 10 zadataka te nosi ukupno 5 bodova. Svaki točan zadatak boduje se sa 0,5 bodova. Svaki pogrešno riješen zadatak boduje se sa -0,125 bodova.

Zvonimir Pavlić
Objavljeno: 11.03.2014. u 16:32

Prenosimo poziv udruge eSTUDENT na sudjelovanje u natjecanju "Mozgalo"

-------------------------------------------------------

Mozgalo je novo studentsko natjecanje u data miningu koje od ove godine organizira studentska udruga eSTUDENT. Studenti se natječu u izradi cjelovitih rješenja za analizu podataka kako bi odgovorili na pitanje: "Koje je najomiljenije pivo?".

Prijave traju do 13. ožujka (uključivo), putem web stranice: http://www.estudent.hr/mozgalo/prijave , a natjecanje počinje 17. ožujka 2014.

Od studenata se očekuje da u svojim programskim rješenjima obuhvate faze prikupljanja, ekstrakcije, obrade i analize podataka te prikaza rezultata analize, a tri najbolja rješenja dobit će novčane nagrade:

    - 1. mjesto: 8000kn

    - 2. mjesto: 4000kn

    - 3. mjesto: 2000kn

Održat će se ukupno tri edukacijske radionice od kojih se prva, na temu Hadoop razvojnog okruženja, održava 17. ožujka 2013., a studenti će imati mogućnost sudjelovati u grupnim konzultacijama koje će na tjednoj bazi održavati Poslovna Inteligencija, glavni partner Mozgala 2013.

Snimku svečanog otvorenja na kojem je Poslovna Inteligencija, između ostalog, predstavila zadatak i objasnila što se od studenata očekuje možete pronaći na našem Youtube kanalu (http://bit.ly/NMU1Nc) zajedno sa snimkama predavanja i mini konferencije na temu Big Data koje smo održali u sklopu promocije.

Više detalja o tijeku natjecanja možete pronaći ovdje: http://www.estudent.hr/mozgalo/tijek-natjecanja

Svi zainteresirani koji bi htjeli pronaći dodatne članove tima to mogu napraviti putem Facebook grupe:http://on.fb.me/1fhgl7E

Ako imate poteškoća ili pitanja javite nam se na e-mail: mozgalo@estudent.hr.

 

Vaš eSTUDENT

Dejan Škvorc
Objavljeno: 09.03.2014. u 15:39

Laboratorijske vježbe izrađuju se kod kuće i predaju putem web sustava na ocjenjivanje. Upute i rokovi bit će objavljeni na ovim stranicama.

U terminima za laboratorijske vježbe koji su zauzeti u satnici i vidljivi u kalendaru nije obvezan dolazak na nastavu. Ti termini koristit će se samo uz prethodnu najavu i na zahtjev studenata u svrhu konzultacija za laboratorijske vježbe.

Dejan Škvorc
Objavljeno: 04.03.2014. u 10:26

Slideovi predavanja su postavljeni na adresu: http://ccl.fer.hr/wordpress/lectures/

Zvonimir Pavlić
Objavljeno: 03.03.2014. u 15:19

Poštovani studenti,

putem ovog sustava obavijesti, tijekom semestra objavljivat ćemo sve važne informacije vezane uz predmet Uvod u teoriju računarstva. Pozivate se da redovito pratite ovu web stranicu.

Detaljnije informacije o predmetu, organizaciji nastave, laboratorijskim vježbama i ocjenjivanju možete pronaći u repozitoriju predmeta (mapa O predmetu)

Sva pitanja i komentare šaljite isključivo na e-mail adresu utr@zemris.fer.hr.

Nastavno osoblje predmeta Uvod u teoriju računarstva želi vam dobrodošlicu i puno uspjeha u svladavanju nastavnog programa!

 

Goran Delač
FORUM
Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | vremenu otvaranja teme
Naslov Odgovori Zadnji odg.
ČESTA PITANJA
REPOZITORIJ
 
ANKETA
 
Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!