Naslovnica Pretraživanje AAA
IZBORNIK PREDMETA
 
GLAVNI IZBORNIK
 
 
UPRAVLJANJE SUSTAVIMA S DISKRETNIM DOGAĐAJIMA
Šifra: 11413
ECTS: 6
Nositelji: prof. dr. sc. Stjepan Bogdan
Engleski jezik:

1,1,1

Svi elementi nastave na predmetu provode se na engleskom jeziku. Ova razina uključuje i predmete s više nastavnih grupa (u hrvatskoj grupi nastava je isključivo na hrvatskom jeziku, a u engleskoj grupi isključivo na engleskom jeziku).
Opis predmeta:
Definicije i razlike sustava vođenih događajima (DES) i sustava vođenih vremenom. Modeliranje sustava s diskretnim događajima: grafovi, max-plus algebra, Petrijeve mreže, matrice sustava. Analize sustava s diskretnim događajima: primjeri transportnih, skladišnih i proizvodnih sustava. Analiza stabilnosti; ograničenost spremnika, zaglavljenje i beskonačno čekanje. Analiza iskoristivosti i učinkovitosti. Projektiranje i primjena algoritama upravljanja; sprečavanje konflikata i zaglavljenja.
Literatura:
  1. Zdenko Kovačić, Stjepan Bogdan, Vesna Laci; Osnove robotike, Graphis, Zagreb, 2002.
  2. Kevin M. Passino, Kevin L. Burgess; Stability Analysis of Discrete Event Systems, John Wiley & Sons Inc, New York, 1998.
  3. Jerry Banks, John S. Carson, Barry L. Nelson, David M. Nicol; Discrete-Event System Simulation, Prentice Hall, New York, 2000.
Termini konzultacija:
OBAVIJESTI
Objavljeno: 08.05.2013. u 16:12

... predavanja odredit ce se u dogovoru s predmetnim nastavnikom, stoga se mole studenti koji su upisali predmet da se e-mailom jave Prof. Stjepanu Bogdanu.

Stjepan Bogdan
FORUM
Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | vremenu otvaranja teme
Naslov Odgovori Zadnji odg.
ČESTA PITANJA
REPOZITORIJ
 
Repozitorij je prazan
REPOZITORIJ
 
Repozitorij je prazan
ANKETA
 
Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!