korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje English AAA
IZBORNIK PREDMETA
 
GLAVNI IZBORNIK
 
 
TEORIJA INFORMACIJE
Šifra: 34315
ECTS: 4
Nositelji: prof. dr. sc. Mladen Kos
prof. dr. sc. Alen Bažant
prof. dr. sc. Igor Sunday Pandžić
doc. dr. sc. Željko Ilić
Izvođači: prof. dr. sc. Alen Bažant - Laboratorijske vježbe
doc. dr. sc. Željko Ilić - Laboratorijske vježbe
dr. sc. Aleksandra Čereković - Laboratorijske vježbe
Nenad Markuš, mag. ing. - Laboratorijske vježbe
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

0,0,0

Nastavnik nije u mogućnosti ponuditi nastavu na engleskom jeziku.
OBAVIJESTI
Objavljeno: 07.07.2014. u 14:52

Tijekom današnjeg dana u rubrici "Materijali" na ovoj stranici bit će objavljeni rezultati ispita, tj. točni postupci rješavanja svih zadataka. Molim sve pristupnike ispitu da prouče točne postupke rješavanja. Ako netko od pristupnika ispitu ima primjedbi na točnost ponuđenih rješenja, neka pošalje poruku na alen.bazant@fer.hr najkasnije do sutra 08.07.2014. do 10:00 sati. Naknadne reklamacije neće biti uvažene. Sutra će, najkasnije do 11:00 sati biti objavljeni rezultati ispita, tj. bodovi koje su studenti oistvarili na provjeri znanja. Nakon toga svaki student može, po želji i potrebi, do sutra do 12:00 sati poslati poruku na adresu alen.bazant@fer.hr, u kojoj obrazlaže zašto smatra da je zakinut prilikom ispravljanja ispita (potrebno je navesti brojeve zadataka i konkretan problem kao npr. "U 3. zadatku sam zaokružio točan odgovor, ali nisam dobio bodove). Svaki student će e-mailom dobiti odgovor u najkraćem roku, a samo u slučaju da je problem teško rješiv elektroničkim putem, student će biti pozvan na usmene konzultacije. Studenti koji žele pristupiti usmenom ispitu moraju se javiti najkasnije do sutra do 12:00 sati na adresu alen.bazant@fer.hr. Sukladno broju prijava, bit će kreiran raspored usmenih koji će početi sutra u 13:30 sati. Pristupnici usmenom ispitu trebaju doći na sam početak termina za usmene u prostoriju C 8-20 iz koje će biti pozivani na ispit u prostoriju C 8-14 kod prof. dr. sc. Alena Bažanta. Ako netko od pristupnika ispitu ne želi prihvatiti ocjenu ostvarenu na ispitu, mora se javiti na adresu alen.bazant@fer.hr najkasnije do sutra do 12:00 sati i bodovi i ocjena će mu biti poništeni.

Alen Bažant
Objavljeno: 04.07.2014. u 10:17

Ispitni rok iz predmeta "Teorija informacije" bit će održan u ponedjeljak 7. srpnja 2014. godine s početkom u 8:45 sati. Trajanje ispita iznosit će 150 minuta. Ispit će biti održan u prostoriji C 12-02 (ulaz u prostoriju je lijevo od izlaza iz lifta na dvanaestom katu zgrade C, tj. nebodera).

Studenti na ispitu smiju koristiti sljedeće:

1) prazne listove papira formata A4 za rješavanje zadataka (ponesite barem 10 listova);

2) pribor za pisanje (olovka, gumica);

3) kalkulator (nije dozvoljeno korištenje mobilnih telefona, tableta, laptopa i sličnih uređaja);

4) jedan arak papira formata A4 (ili dva lista papira formata A4) s matematičkim izrazima, može biti kreiran ručno ili na računalu.

Za vrijeme trajanja ispita nije dozvoljeno uzajamno posuđivanje listova papira, pribora za pisanje, kalkulatora ili papira s matematičkim izrazima.

Struktura ispita i način bodovanja po zadacima bit će objavljeni na samom ispitu na ispitnim obrascima.

Radi lakšeg i točnijeg ispravljanja ispita studenti trebaju obratiti pozornost na sljedeće:

a) prilikom bodovanja ispita u razmatranje ćemo uzeti isključivo zadatke koji imaju točan postupak rješavanja i točno konačno rješenje;

b) na kraju svakog zadatka potrebno je istaknuti konačno rješenje (osim brojčanog iznosa točno rješenje mora imati i odgovarajuću mjernu jedinicu tamo gdje to ima smisla);

c) svaki zadatak je potrebno rješavati na zasebnom listu papira;

d) zadatke je potrebno rješavati pregledno i čitko jer o tome ovisi i preciznost ispravljanja (neuredne i nepregledne postupke rješavanja izuzet ćemo iz postupka bodovanja);

e) prilikom predaje ispita posložite zadatke po broju od najmanjeg prema najvećem i obavezno predajte i papir sa zadacima koji će Vam biti dodijeljen na početku ispita.

Alen Bažant
Objavljeno: 25.02.2014. u 11:46

Na svakom ispitnom roku studenti koji nisu zadovoljni s ostvarenom konačnom ocjenom na ispitu na nekom roku moraju u roku od dva radna dana od objave ocjene ispita u aplikaciji Nastavnih aktivnost na zavodu kojem pripada prvi nositelj predmeta predati zamolbu za pristup ispitu (formular "Zamolba za pristup ispitu" nalazi se u repozitoiju "Obrasci" na stranicama FER-a). Zamolbu treba predati zavodskoj tajnici u urednovno vrijeme, radnim danom između 10:00 i 12:00 sati. Zamolbu mora potpisati nastavnik koji je nadležan za dotični ispitni rok ili glavni nositelj predmeta. Samo uz poštivanje ovakve porcedure Zamolba će biti odobrena.

Alen Bažant
Objavljeno: 01.10.2013. u 10:51

Tijekom zimskog semestra ak.g. 2013./2014. godine prof.dr.sc. Alen Bažant održavat će konzultacije iz predmeta "Teorija informacije" samo za studente iz grupe P02 (grupe kojima predaje). Termin za konzultacije je ponedjeljkom od 14:00 do 15:00 sati. Svaki student koji želi doći na konzultacije mora se najaviti e-mailom barem 4 sata prije dolaska na konzultacije. Prof.dr.sc. Alen Bažant neće održavati konzultacije iz predmeta "Teorija informacije" nakon završnog ispita u siječnju 2014. godine.

Alen Bažant
REPOZITORIJ
Repozitorij je prazan
FORUM
Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | vremenu otvaranja teme
Naslov Odgovori Zadnji odg.
ČESTA PITANJA
ANKETA
 
Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!