korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje AAA
IZBORNIK PREDMETA
 
GLAVNI IZBORNIK
 
 
PREVOĐENJE PROGRAMSKIH JEZIKA
Šifra: 86504
ECTS: 4
Nositelji: prof. dr. sc. Siniša Srbljić
doc. dr. sc. Dejan Škvorc
doc. dr. sc. Ante Đerek
Izvođači: dr. sc. Goran Delač - Predavanja

doc. dr. sc. Ante Đerek - Laboratorijske vježbe
doc. dr. sc. Dejan Škvorc - Laboratorijske vježbe
dr. sc. Goran Delač - Laboratorijske vježbe
dr. sc. Marin Šilić - Laboratorijske vježbe
dr. sc. Klemo Vladimir - Laboratorijske vježbe
Zvonimir Pavlić, mag. ing. comp. - Laboratorijske vježbe

Zvonimir Pavlić, mag. ing. comp. - Auditorne vježbe
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
OBAVIJESTI
Objavljeno: 27.11.2015. u 13:35

Molimo zanemarite greškom objavljene parcijalne rezultate evaluacije vaših rješenja za regularni rok 2. vježbe. Potpuna i ispravna rješenja možete očekivati početkom idućeg tjedna.

Klemo Vladimir
Objavljeno: 11.11.2015. u 12:49

Međuispit iz Prevođenja programskih jezika održat će se u redovnom terminu, u tjednu međuispita. Tako je odlučeno nakon analiziranja ankete provedene među studentima, gdje se određeni broj studenata izjasnio protiv promijene termina.

U međuispit ulazi gradivo leksičke, sintaksne i semantičke analize zaključno sa poglavljem 4.3.3., "Atributna prijevodna gramatika prilagođena parsiranju od vrha prema dnu", odnosno do 184. stranice u udžbeniku.

Zvonimir Pavlić
Objavljeno: 11.11.2015. u 12:42

U sljedećem tjednu (16.11. - 20.11) u terminima predavanja održat će se auditorne vježbe kao priprema za međuispit. 

Materijali za auditorne vježbe dostupni su u repozitoriju.

Zvonimir Pavlić
Objavljeno: 27.10.2015. u 10:33

Rješenje složenije inačice labosa na sustav SPRUT predaje  jedan student iz grupe i to onaj koji je poslao e-mail s popisom članova grupe. Ovo je napravljeno kako bi se izbjegla dodatna konfuzija s tim koje rješenje studenata iz grupe je "ono pravo" (jer SPRUT ne podržava grupe studenata).

Zvonimir Pavlić
Objavljeno: 25.10.2015. u 15:52
Uređeno: 25.10.2015. u 19:37

NOVO: Problem je otklonjen te je SPRUT moguće koristiti za predaju rješenja.

 

Trenutno nije moguće predati rješenja na sustav SPRUT. Nadamo se da će sustav biti ponovo funkcionalan sutra tijekom dana.

Klemo Vladimir
Objavljeno: 19.10.2015. u 14:31

U repozitoriju je objavljen konačan popis članova grupa za  složeniju inačicu laboratorijskih vježbi. Molimo članove grupa da još jednom provjere popis članova grupe te prijave moguće greške.

Zvonimir Pavlić
Objavljeno: 16.10.2015. u 12:36
Uređeno: 24.11.2015. u 10:48

U repozitoriju Laboratorijske vježbe objavljene su informacije o provođenju laboratorijskih vježbi na predmetu putem sustava SPRUT. Studente se poziva da detaljno pročitaju upute za korištenje sustava (PPJ - Upute za obavljanje laboratorijskih vježbi.pdf). Rokovi za predaju vježbi objavljeni su u dokumentu ppj_upute.pdf:

 

  • Predaja 2. laboratorijske vježbe (2.rok) je omogućena do 29.11.2015 u 23:59

 

Napomena 1: Izrada vježbi je individualni zadatak. Prepisivanja će se otkrivati automatskim metodama detekcije plagijata. Prepisane vježbe bit će poništene uz dodatne posljedice.

 

Napomena 2: Sva eventualna pitanja nemojte slati individualno asistentima, već isključivo na adresu predmeta ppj@zemris.fer.hr.

Siniša Srbljić
Objavljeno: 05.10.2015. u 11:53
Uređeno: 05.10.2015. u 11:54

Studenti koji se opredijele za složeniju inačicu laboratorijskih vježbi (vidi Informacije o predmetu) mogu se prema vlastitom dogovoru grupirati u grupe od najviše 4 studenta.


Nakon što formiranja grupe, samo jedan član grupe treba poslati poruku na e-mail adresu predmeta  pod nazivom "Prijava grupe" , te datotekom "PPJ_lab.txt" u privitku. U datoteci se treba nalaziti popis JMBAG-ova članova grupe. Primjer datoteke za prijavu grupe nalazi se u repozitoriju.


Rok za prijavu grupa je petak, 9.10.2015. u 23:59 sati.

Zvonimir Pavlić
Objavljeno: 05.10.2015. u 07:55

Poštovani studenti, putem ovog sustava obavijesti, tijekom semestra objavljivat ćemo sve važne informacije vezane uz predmet Prevođenje programskih jezika, akademske godine 2015./2016. Pozivate se da redovito pratite ovu web-stranicu. Detaljnije informacije o predmetu, organizaciji nastave, laboratorijskim vježbama i ocjenjivanju možete pronaći u repozitoriju predmeta, u mapi O predmetu, dokument Informacije o predmetu. Sa svim pitanjima i komentarima možete se obratiti na e-mail adresu ppj@zemris.fer.hr.

Nastavnici predmeta Prevođenje programskih jezika žele vam dobrodošlicu i puno uspjeha u svladavanju nastavnog programa!

Zvonimir Pavlić
FORUM
Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | vremenu otvaranja teme
Naslov Odgovori Zadnji odg.
ČESTA PITANJA
REPOZITORIJ
 
REPOZITORIJ
 
Repozitorij je prazan
ANKETA
 
Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!