korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje English AAA
IZBORNIK PREDMETA
 
GLAVNI IZBORNIK
 
 
OBLIKOVANJE PROGRAMSKE POTPORE
Šifra: 34269
ECTS: 8
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Vlado Sruk
Izvođači: prof. dr. sc. Nikola Bogunović - Predavanja
dr. sc. Alan Jović - Predavanja

dr. sc. Marko Horvat - Laboratorijske vježbe
dr. sc. Danko Ivošević - Laboratorijske vježbe
dr. sc. Alan Jović - Laboratorijske vježbe
Nikolina Frid, mag. ing. comp. - Laboratorijske vježbe
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
OBAVIJESTI
Objavljeno: 22.01.2015. u 12:09
Završni ispit

Završni ispit će biti održan prema rasporedu u ponedjeljak 2. veljače 2015. u 15 sati.

Ispit traje 2 sata (120 minuta).

Završnom ispitu, u okviru kontinuirane provjere znanja, mogu pristupiti studenti koji imaju minimalno jedan bod iz aktivnosti i 15 bodova iz projekta.

Gradivo završnog ispita obuhvaća teme svih predavanja osim posljednje teme "Ostale arhitekture programske potpore", a ispit se sastoji od dva dijela.

Prvi dio ispita sastoji se od dvadeset zadatka koji obuhvaćaju razumijevanje i primjenu teorijskog znanja.

Drugi dio ispita obuhvaća problemske zadatke modeliranja programske potpore UML dijagramima. 

Maksimalno je moguće ostvariti je 36 bodova, a za prolazak predmeta u kontinuiranoj nastavi potrebno je na završnom ispitu ostvariti minimalno 12 bodova, te u ukupnom zbroju svih komponenti provjera minimalno 50 bodova.

Uredne papire s postupkom rješavanja studenti trebaju po završetku ispita, zajedno s primjerkom ispita, uložiti u dobivene košuljice.

 

Vlado Sruk
Objavljeno: 23.01.2015. u 15:41
Uređeno: 23.01.2015. u 15:49

Rezultati treće kratke provjere znanja za studente koji predavanja slušaju u grupi prof. Bogunovića (P03) upisani su pod Nastavnim aktivnostima.

 

Raspodjela bodova prema točno riješenim zadacima je:

10-12 - 3 boda

7-9 - 2 boda

5-6 - 1 bod

<5 - 0 bodova

 

Studenti za koje je utvrđeno da su surađivali tijekom pisanja kratke provjere znanja kažnjeni su s 1 bodom manje, kao mjerom upozorenja.

Studenti koji nisu pisali kratku provjera znanja u svojoj grupi nisu dobili bodove.

U slučaju krivo evidentiranih bodova studenti mogu poslati mail na alan.jovic@fer.hr najkasnije do utorka, 27. 1. 2015. Naknadne reklamacije neće se uvažavati.

 

Alan Jović
Objavljeno: 22.01.2015. u 11:34

Za kraj još jedan podsjetnik da će na posljednjem predavanju biti održane prezentacije projekata i kratka diskusija iskustva u primjeni stečenih znanja. 

Ujedno Vas podsjećam da je još uvijek otvorena FER-ov završni upitnik o predmetu te molim sve da odvoje malo vremena za njegovo popunjavanje.

Vlado Sruk
Objavljeno: 16.01.2015. u 13:32

Rezultati treće kratke provjere znanja za studente koji predavanja slušaju u grupi dr. Jovića (P01) upisani su pod Nastavnim aktivnostima.

 

Raspodjela bodova prema točno riješenim zadacima je:

10-12 - 3 boda

7-9 - 2 boda

5-6 - 1 bod

<5 - 0 bodova

 

U slučaju krivo evidentiranih bodova studenti mogu poslati mail na alan.jovic@fer.hr najkasnije do srijede, 21. 1. 2015. Naknadne reklamacije neće se uvažavati.

Alan Jović
Objavljeno: 09.01.2015. u 14:41
Uređeno: 19.01.2015. u 12:42

Ove akademske godine, na zadnjem predavanju iz OPP-a u četvrtak, 22. 1. 2015. studentima će biti ponuđeno prezentirati projekt svoje grupe.

Prezentacije će se održati drugi sat u terminu predavanja za grupu P01 u prostoriji B2 i drugi sat zajednički za grupe P02 i P03 u prostoriji D1.

Ukupno će 6 grupa dobiti priliku prezentirati svoj rad i to 3 grupe čiji su voditelji u grupi P01 i 3 grupe čiji su voditelji u grupama P02 ili P03. Svaka prezentacija trajat će 15 minuta. Prezentirati može voditelj ili po dogovoru neki drugi član grupe. Prezentacije su ograničene samo na powerpoint, jer zbog vremenskih i tehničkih ograničenja nije moguće organizirati demonstraciju rada izrađene programske potpore. Prezentacija bi se trebala osvrnuti na temu zadatka, zahtjeve, arhitekturu i implementaciju projekta kao i na probleme i dobivena iskustva studenata vezana uz projekt.

Grupe koje će prezentirati svoj rad dobit će dodatna 3 boda iz projekta koja će biti dodijeljena voditelju da rasporedi među studentima prema zaslugama. Prijava grupe za prezentaciju provest će se tako da voditelj pošalje mail sa subjektom "[OPP] Prijava prezentacije projekta" na adresu alan.jovic@fer.hr. U tekstu maila treba pisati je li voditelj iz grupe P01 ili iz grupa P02 ili P03.

Grupe za prezentaciju će se odabrati po načelu "Tko prvi njemu prezentacija" do popunjenja oba termina, uz dodatni uvjet da sve grupe koje će prezentirati trebaju imati različitu temu projektnog zadatka, tako da ako se npr. prijave prve dvije grupe s istom temom, samo će se prva grupa odabrati. Voditelji su zamoljeni da prijave prezentaciju svoje grupe samo ako su sigurni da su dobiveni zadatak u velikoj mjeri ispunili i ako je grupa spremna posvetiti dio vremena izradi kvalitetne prezentacije u trajanju ne dužem od 15 minuta.

Popis izabranih grupa bit će objavljen najkasnije u utorak, 13. 1. 2015. kako bi se izabrane grupe stigle adekvatno pripremiti.

EDIT:

Prezentaciju u terminu grupa P02 i P03 održat će sljedeće prijavljene grupe:

- Renegades (voditeljica Klaudija Palle)

- Zoidberg (voditelj Matija Herceg)

- oppovci (voditelj Tomislav Šebrek)

Za prezentaciju u terminu grupe P01 javile su se dvije grupe:

- Snjeguljice (voditeljica Andrea Pirša)

- zbljargovi (voditelj Adriano Orioli)

 

Alan Jović
Objavljeno: 06.01.2015. u 18:52

Ispravci uočenih nedostataka u tekstu i rješenjima zadataka u prvom izdanju Sveučilišnog priručnika "UML-dijagrami" nalaze se u PDF datoteci u repozitoriju predmeta.

 

Alan Jović
Objavljeno: 26.09.2014. u 09:41
Uređeno: 01.10.2014. u 09:24
Uvodno predavanje

Uvodno predavanja započinje po grupama prema službenoj satnici za akademsku godinu 2014./2015. 

Sastavni dio prvog predavanja je upoznavanje i diskusija organizacije predmeta.

Materijali za predavanja dostupni su u sustavu Moodle.

Sve obavijesti  bit će pravovremeno objavljivane isključivo na ovim stranicama predmeta. 

Za pristup sustavu Moodle (zakašnjeli upisi i slično) kontaktirajte: danko.ivosevic@fer.hr.

Vlado Sruk
FORUM
Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | vremenu otvaranja teme
Naslov Odgovori Zadnji odg.
ČESTA PITANJA
ANKETA
 
Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!