Naslovnica Pretraživanje AAA
IZBORNIK PREDMETA
 
GLAVNI IZBORNIK
 
 
NAPREDNO KORIŠTENJE OPERACIJSKOG SUSTAVA LINUX
Šifra: 86484
ECTS: 1.5
Nositelji: doc. dr. sc. Stjepan Groš
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

0,0,0

Nastavnik nije u mogućnosti ponuditi nastavu na engleskom jeziku.
OBAVIJESTI
Objavljeno: 30.06.2016. u 13:46
Prolaz vještine i poziv na suradnju

U repozitoriju se nalazi osvježena lista s bodovima. Prolaz vještine bit će evidentiran u aplikaciji Nastavne aktivnosti.

Pozivamo studente koji su prošli vještinu da nam se pridruže u organizaciji kolegija OKOSL i NKOSL iduće akademske godine. Zainteresirane studente molimo, što prije nam se javite na adresu nkosl@zemris.fer.hr

Dominik Barbarić
Objavljeno: 31.05.2016. u 10:37
Uređeno: 31.05.2016. u 13:43

Pozivamo vas na dodatno predavanje koje će održati Damir Kušević i Hrvoje Tolić iz CS Computer Systemsa. Tema predavanja su Linux containeri, od osnova tehnologije do upravljanja Google Kubernetes tehnologijom. Predavanje će se održati u četvrtak 2.6. od 16 do 18 sati u A211.

 

Ideja o efikasnom raspolaganju hardverskim resursima ostvarena je prelaskom sa bare metal instalacija na virtualizaciju. Kontejneri donose novi pristup ideji virtualizacije sa znatnim poboljšanjem u iskoristivosti resursa u odnosu na tradicionalnu virtualizaciju. Tehnologija kontejnera omogućila je znatno brži proces razvoja, dijeljenja i posluživanja aplikacija krajnjem korisniku. Predavanje donosi pregled alata kojima automatiziramo stvaranje i korištenje kontejnera s naglaskom na Docker klijent. Jedna od tema predavanja su i alati za upravljanje klasterima kontejnera te kako nam ti alati pomažu automatizirano i efikasno korištenje resursa u data centrima. Istaknuti alati su Docker Swarm i Kubernetes.

Dominik Barbarić
Objavljeno: 25.05.2016. u 09:04
Dominik Barbarić
Objavljeno: 22.05.2016. u 21:39

U repozitoriju su objavljeni zadaci za treću i završnu laboratorijsku vježbu. Vježbe će se održati 11.6. nakon predavanja. Rješenja vježbi nije potrebno predavati prije termina laboratorija.

Dominik Barbarić
FORUM
Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | vremenu otvaranja teme
Naslov Odgovori Zadnji odg.
ČESTA PITANJA
REPOZITORIJ
 
ANKETA
 
Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!