korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje AAA
IZBORNIK PREDMETA
 
GLAVNI IZBORNIK
 
 
NEIZRAZITO, EVOLUCIJSKO I NEURO RAČUNARSTVO
Šifra: 34475
ECTS: 4
Nositelji: prof. dr. sc. Bojana Dalbelo-Bašić
izv. prof. dr. sc. Marin Golub
doc. dr. sc. Marko Čupić
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

0,0,0

Nastavnik nije u mogućnosti ponuditi nastavu na engleskom jeziku.
OBAVIJESTI
Objavljeno: jučer u 08:53

Sutra (utorak) s početkom u 14:30 održava se međuispit. Molim ponesite dovoljnu količinu papira za pisanje. Predviđeno trajanje međuispita je 150 minuta. Raspored je vidljiv u kalendaru u Ferku.

Dozvoljena je uporaba jednostavnih (neprogramirljivih) kalkulatora.

Marko Čupić
Objavljeno: 15.11.2015. u 17:05

U Ferku u repozitoriju dostupan je 4. zadatak.

Marko Čupić
Objavljeno: 07.11.2015. u 12:48
Uređeno: 07.11.2015. u 12:50
  • U repozitoriju Ferka dostupan je treći zadatak. Tekst je mrvicu modificiran u odnosu na prošlogodišnji pa svakako pročitajte cjelokupnu uputu. Zadatak je razviti jednostavan sustav neizrazitog upravljanja. Rok za predaju je 15. studenoga do 23:59 (u skladu s tablicom danom u uvodnoj prezentaciji).
  • S predavanjem koje smo imali ovaj četvrtak zaključili smo dio koji je fokusiran isključivo na neizrazitost. Za međuispit trebate još samostalno proći kroz temu 6 u knjizi http://java.zemris.fer.hr/nastava/nenr/knjiga-0.1.2013-08-12.pdf ("Princip proširenja i neizrazita aritmetika"); alternativno, možete koristiti i bilo koju drugu literaturu koja pokriva to gradivo.
  • Tema sljedeća dva predavanja su evolucijski algoritmi; predavanja će održati izv.prof.dr.sc. Marin Golub.
  • Time je ujedno definirano i svo gradivo koje ulazi u međuispit.

 

Marko Čupić
Objavljeno: 29.10.2015. u 20:03

1. laboratorijska vježba održat će se sljedeći tjedan prema terminima evidentiranim na FERWebu.

Otvorio sam burzu grupa na FERWebu za zamjene grupa na labosima. Ne znam što Vi vidite, ali ako dobro tumačim ono što ja vidim, zamjenom grupe mijenjate termin u sve četiri vježbe (ali je skroz moguće da ja nešto krivo gledam - kasno je)...

Marko Čupić
Objavljeno: 25.10.2015. u 17:01

Dostupan je drugi zadatak projekta (Ferko, repozitorij). Rok za upload je zbog specifičnog datuma kraja sljedećeg tjedna pomaknut na ponedjeljak u 8h ujutro (2015-11-02 08:00:00).

Marko Čupić
Objavljeno: 05.10.2015. u 00:13

Poštovani studenti,

dobrodošli na kolegij Neizrazito, evolucijsko i neuroračunarstvo. U odnosu na prethodnu godinu, došlo je do sitnih izmjena u načinu izrade i predaje projekta. Također, u nekoliko navrata ću Vas zamoliti i da prije dolaska na predavanja proučite određeni nastavni materijal, posebice ako se radi o gradivu drugih kolegija koje ste već savladali a mi dalje gradimo na istome.

Svi nastavni materijali dostupni su u Ferku, gdje ćemo evidentirati i sve bodove tijekom semestra pa ih na kraju pretočiti ovdje. U Ferku na stranici kolegija potražite repozitorij za tekuću akademsku godinu. Pripremljena su i objavljena dva PDF dokumenta:

  • ha-01a-uvod-u-kolegij.pdf: opće informacije o kolegiju, načinu izvođenja i slična;
  • ha-01b-uvod-u-neizrazitost.pdf: općenito o neizrazitosti.

Molim Vas da ih prije dolaska na prvo predavanje proučite pa ako bude bilo kakvih pitanja, možemo prodiskutirati o njima na prvom satu.

Kako ovaj tjedan gubimo predavanje, nadoknada istoga će se održati u drugom tjednu nastave (srijeda, 2015-10-14, 12h-14h, prostorija D273; provjerio sam i prema evidentiranim zauzećima svi biste trebali biti slobodni). Time u drugom tjednu imamo dva termina predavanja (drugi je redovni termin u četvrtak, 2015-10-15). Prije dolaska na taj termin u četvrtak molim Vas da pročitate dokument ha-03x-klasicne-relacije.pdf koji je također dostupan u repozitoriju: radi se o podsjetniku na klasične relacije; dokument sadrži i nekoliko zadataka za vježbu.

Molim Vas također da raspored laboratorijskih vježbi ovog kolegija koji je u trenutno (2015-10-05 00:00:01) evidentiran u Vašim kalendarima zanemarite; isti nam je izrađen ne poštujući zadana fizička ograničenja pa je kao takav neizvediv i bit će promijenjen.

Želim Vam puno uspjeha u praćenju i polaganju kolegija!

Marko Čupić
FORUM
Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | vremenu otvaranja teme
Naslov Odgovori Zadnji odg.
ČESTA PITANJA
REPOZITORIJ
 
Repozitorij je prazan
REPOZITORIJ
 
Repozitorij je prazan
ANKETA
 
Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!