Naslovnica Pretraživanje AAA
IZBORNIK PREDMETA
 
GLAVNI IZBORNIK
 
ANKETA
 
Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!

 
INFO
Ovaj predmet nije moguće upisati.
OBAVIJESTI
Objavljeno: 18.05.2014. u 19:14

Pridružite nam se 20.5.2014. (utorak) na velikoj završnici ovogodišnjeg App Start Contesta koja će se sastojati od prezentacija finalista i proglašenja pobjednika. Prezentacije finalista i proglašenje pobjednika počinje u 15 h na FER-u, dvorana D1. Nakon finala predviđeno je druženje u prostorijama KSET-a na koje ste svi pozvani!
 

Nakon mjeseci marljivog rada i velikih muka s beskrajnim linijama koda, prostranstvima wireframinga, skiciranja i iteracija došlo je vrijeme da proglasimo najbolje radove.
Prvo ćemo pogledati prezentacije radova finalista, nakon čega će naš Stručni žiri pomno odabrati, a App Start Contest zasluženo nagraditi timove čija su rješenja lansirana prema putu u svemirska prostranstva!

Uz glavne nagrade bit će dodijeljena nagrada za najbolji dizajn te za najbolju prezentaciju projekta.

Prije, u vrijeme pauze te na kraju finala svi zainteresirani će imati mogućnost isprobati finalne aplikacije na mobilnim uređajima koje je ustupio Vipnet. Tako ćete se moći iz prve ruke uvjeriti u njihovu funkcionalnost!

Za više informacija posjetite Facebook event.

 

Vaš App Start Contest organizacijski tim!

 

Borna Perak
Objavljeno: 04.05.2014. u 22:39
Uređeno: 04.05.2014. u 22:41
Predavanje: Kako prezentirati ideju?

Ideja. Jedno od najmoćnijih oružja koje osoba posjeduje.

Došlo je vrijeme kada svatko ima pravo i priliku iznijeti svoju ideju, ali ipak, malo je onih koji posjeduju to umijeće.Koji su potrebni elementi, kako se najbolje pripremiti i što je zanimljivo kojoj publici? Odgovore i savjete donosi Ivor Bihar iz Degordiana.

 

Puno dobrih ideja ne prođe zbog loše prezentacije. Ne dopustite da se i vama to dogodi. Stoga, pridružite nam se u posljednjem predavanju ciklusa edukativnih predavanja ovogodišnjeg App Start Contesta.

Predavanje će se održati u srijedu, 7.5.2014., u dvorani A201 s početkom u 16:00h. Za više informacija o predavanju posjetite facebook event!

 

Vaš ASC tim!

Borna Perak
Objavljeno: 14.04.2014. u 11:29
Uređeno: 14.04.2014. u 11:29
Predavanje: Usability testiranje

Mislite da je vaša aplikacija odlična i jako vam se sviđa te vjerujete da će se svidjeti i drugima? Da ne bi sve ostalo na vašem nagađanju, provjerite i uvjerite se u ispravnost vaše pretpostavke!

Kako pouzdano saznati kakav će utisak ostaviti vaša aplikacija na korisnike znaju Hrvoje Puljak i Marko Popović iz Vipnet-a. Oni će nam na predavanju pod nazivom “Usability testiranje” otkriti kako se identificiraju korisnički problemi, prikupljaju kvalitativni i kvantitativni podaci i utvrđuje zadovoljstvo korisnika s testiranim proizvodom. Kroz predavanje će biti objašnjena veza između customer experiencea i usabilitya te važnost samog usabilitya prilikom dizajna novih aplikacija.

Pošto je Vipnet prepoznao važnost usability-a za cjelokupno korisničko iskustvo svoje proizvode i usluge razvija i evaluira u tom smislu kako bi bili što lakši i jednostavniji za korištenje te prilagođeni potrebama korisnika. Usability je tako postao standardni i obavezni dio procesa razvoja i lansiranja novih Vip proizvoda i usluga. Hrvoje i Marko će nam na primjeru Vip foruma kroz sve važne korake usability testiranja pokazati kako praktično provesti sam proces.


Predavanje će se održati u dvoranu A201 u srijedu, 16.4.2014., u 16.00 sati. Detaljnije informacije možete vidjeti na facebook eventu događaja.

Također, ako niste sudionik App Start Contesta, svejedno vas pozivamo na predavanje. Dođite i naučite nešto novo!

 

Lijep pozdrav od ASC tima!

 

Borna Perak
Objavljeno: 06.04.2014. u 23:28
Predavanje: Gotovi servisi mogu...

Pitate se kako iskoristiti već gotove usluge trećih strana, sa ciljem unaprjeđenja vlastite aplikacije?! Gotove API-je i Library-je, moguće je vrlo jednostavno implementirati u vlastito rješenje i tako osigurati nove funkcionalnosti vlastitog rješenja.

Neke od njih su Push notifikacije, pogotovo Media push i korištenje GEO funcija, te će biti predstavljeno kako se sve push notifikacije moge koristiti u različitim tipovima industrije (samim time i u različitim aplikacijiama).

Željka Janda Hegediš iz Infobipa razjasniti će nam i kroz primjere iz prakse približiti upravo ovu problematiku! Stoga vas pozivamo da nam se pridružite na predavanju u srijedu, 9.4.2014., u 16h u dvorani A201 (FER).

 

Više informacija možete pronaći na facebook eventu.

 

Lijep pozdrav,

ASC tim!

Borna Perak
Objavljeno: 31.03.2014. u 11:55
Uređeno: 31.03.2014. u 11:56
Predavanje: Izrada mobilne aplikacije...

Edukativna predavanja partnera Nanobita, Vipneta i Pet minuta su iza nas, a već iduću srijedu ugostit ćemo predstavnike poduzeća Omega Software na novom edukativnom sessionu :)

Kako bismo se približili pojmu outsourcinga i saznali koje su njegove pozitivne i negativne strane, Filip Fučić govorit će nam o projektu izrade jednostavne edukativne igrice za djecu putem servisa za outsource rada, koji je jednom prilikom provela Omega software.

Ukupni budžet od 500$ bio je planiran za izvođenje ilustracije, dizajna i developmenta za iOS i Android platformu. Projekt je u potpunosti uspio, no to iskustvo nije nešto što bi voljeli ponoviti. Pitate se zašto? A zanima li vas dinamika odnosa i plaćanja između anonimnog naručitelja i anonimnih izvršitelja posla?

Dođite i saznajte kako se nositi s pravim poslovnim problemima i kako ih uspješno riješiti! Čekamo vas u dvorani A201 (FER) u srijedu, 2.4.2014, u 16h. Za više informacija pogledajte facebook event predavanja.

 

Lijep pozdrav,

ASC tim!

Borna Perak
Objavljeno: 24.03.2014. u 13:38
Uređeno: 24.03.2014. u 13:41
Predavanje: Proces izrade mobilnih...

Nakon odličnih predavanja na kojima smo naučili mnogo korisnih trikova o izradi iOS aplikacija i customer experience management, nastavljamo ciklus naših edukativnih predavanja.

Kao gosta predavača, ponovno ćemo imati prigodu ugostiti Luku Abrusa iz poznate domaće IT tvrtke 5 minuta. Luka će nam detaljno pojasniti proces izrade aplikacija za mobilne uređaje od ideje, preko skica, User Interface-a i User Experience-a developmenta pa do testiranja i verifikacije aplikacija. Predavanje će biti usmjereno na praktične aspekte razvoja aplikacija i probleme koji se javljaju s posebnim naglaskom na oblikovanje korisničkog sučelja i dizajn.

 

Stoga vas sve pozivamo da dođete u što većem broju na predavanje u utorak (25.03.) u 16h na FERu, dvorana A111. Provjerite i facebook event predavanja.

 

Vaš ASC tim!

Borna Perak
Objavljeno: 17.03.2014. u 12:15
Predavanje: Customer experience...

Dragi natjecatelji,

 

Nakon Nanobita i predavanja koje nas je uvelo u razvoj igara za iOS platformu, malo ćemo se odmaknuti od same tehničke izrade aplikacija i reći nešto o pristupu koji je potrebno koristiti pri izradi, ali i predstavljanju aplikacije.

Stoga vas pozivamo na predavanje Ivne Levnaić iz Vipneta koje će se održati ovu srijedu, 19.03. u 16h na FER-u u dvorani A201.

Tema drugog predavanja biti će "Customer experience managment". Na predavanju će biti predstavljen marketinški pristup koji se koristi u Vipnetu u kojem se korisnikove potrebe stavljaju u fokus te se usluge, proizvodi i sve dodirne točke korisnika s poduzećem gledaju kroz njegove oči. Također se pokušavaju naći načini i poboljšanja za optimizaciju tih iskustava kako bi korisnici iz svake interakcije s poduzećem izašli s pozitivnim doživljajem.

Zbroj doživljaja daju korisničku percepciju brenda te pridonosi lojalnosti korisnika i iz toga dolazi do kompetitivne prednosti koja se teže replicira od strane konkurencije.

 

Važno: Predavanje je otvorenog tipa i svi su dobrodošli, a obvezno za polaznike vještine Izrada web-projekta.

 

Vidimo se na predavanju,

Vaš ASC tim!

Borna Perak
Objavljeno: 18.02.2014. u 14:52

Rok za prijave na ovogodišnji App Start Contest produžen je do 21.02.2014. do ponoći (23:59).

 

Na ovogodišnjem App Start Contestu čekaju vas mentori iz poznatih IT tvrtki, zanimljiva edukativna predavanja, a prijavom na natjecanje vaš životopis ostaje u App Start Contest bazi životopisa i kao takav je na raspolaganju svim partnerima projekta.

 

Partneri natjecanja su osigurali vrijedne novčane nagrade, a uspješnim završetkom projekta možete ostvariti 4 ECTS boda u sklopu vještine Izrada web projekta.

 

Pobjednički tim ima mogućnost besplatnog sudjelovanja i izlaganja na Shift Conference 2014 u lipnju u Splitu pred svjetskim startup stručnjacima, dok svi ostali natjecatelji ostvaruju 20% popusta na kotizaciju.

 

Za uspješnu prijavu potrebno je proći sljedeće korake:

 

Prijavom na natjecanje vaš životopis ostaje u App Start Contest bazi životopisa i kao takav je na raspolaganju svim partnerima projekta.

 

Želimo Vam puno uspjeha!

Vaš ASC organizacijski tim

Antonija Perić
Objavljeno: 30.01.2014. u 13:41
Uređeno: 30.01.2014. u 13:43

Svečano otvorenje na Fakultetu elektrotehnike i računarstva označilo je početak još jednog App Start Contesta sa sloganom “Lansiraj svoj startup!”.

Studentima su se s kratkim motivacijskim govorima obratili prodekan FER-a prof. dr. sc. Davor Petrinović, prorektorica Blaženka Divjak, predsjednica udruge eSTUDENT, Petra Podobnik, i ovogodišnja voditeljica natjecanja, Antonija Perić, koji su se jednoglasno složili da je IT industrija, posebice izrada mobilnih aplikacija, najbrže rastuća industrija uopće, a ASC odlična prilika za sve studente da se u nju aktivno uključe.

 

Za najbolje projekte na App Start Contestu-u osiguran je bogati nagradni fond, a svi se natjecatelji mogu prijaviti na vještinu Izrada web-projekta, te tako ostvariti pravo na 4 ECTS boda pohađanjem predavanja i uspješnim dovršavanjem projekta u timu.

 

Rok prijava za ovogodišnji App Start Contest je do 17.02.2014. u ponoć (23:59).

Za uspješnu prijavu je potrebno do danog datuma proći slijedeće korake:

 • Potrebno je prijaviti tim u Web sustav.

 • Nakon toga potrebno je prijaviti projekt.

 • Prijavom projekta se stvara vaš vlastiti folder na Google Driveu u koji je potrebno uplodati ispunjeni dokument Plan rješenja.

 • Svaki član tima mora ispuniti svoj životopis u online bazi životopisa.

 

Više o prijavi možete pročitati ovdje.

 

Želimo Vam puno uspjeha!

Vaš ASC organizacijski tim.

Borna Perak
Objavljeno: 09.07.2013. u 12:05
Popis studenata koji su uspješno...

Repozitoriju "ASC 2012/2013" se nalazi popis studenata kojima su priznata 4 ECTS-boda za uspješno polaganje vještine "Izrada web-projekta".

 

Čestitke na kreativnosti, inovativnosti i trudu svima koji su ove akademske godine sudjelovali u vještini "Izrada web-projekta", a posebna pohvala onima koji su je i uspješno položili.

Darko Štriga
Objavljeno: 24.05.2013. u 20:27
Velika završnica App Start Contesta...

App Start Contest, studentsko natjecanje u izradi mobilnih i Web aplikacija u kojem je ove godine sudjelovalo 76 timova s 30 različitih fakulteta se polako bliži kraju.

Pred nama je Velika završnica koja će se održati u ponedjeljak, 27.05.2013., s početkom u 12:00 sati u dvorani D2 na FER-u.

Finalisti će pred Stručnim žirijem i publikom prezentirati svoje projekte koje su osmislili i razvijali zadnjih mjeseci. Nakon prezentacija Žiri će odlučiti o pobjednicima ovogodišnjeg App Start Contesta, a publika će imati priliku glasati za najdraži rad koji će također biti nagrađen.

Nagrade će biti dodijeljene i za najbolja rješenja zadanih partnerskih tema, ali i u kategorijama najboljeg dizajna, sklopovskog rješenja, društveno odgovornog projekta, najaktivnijeg tima, najbolje prezentacije i najboljeg rješenja na engleskom jeziku.

Dođite upoznati najbolje studentske projekte, ali i zabaviti se uz zanimljiv program koji je pripremio App Start Contest organizacijski tim.
Vidimo se!

I ne zaboravite provjeriti Facebook event!

Vaš eSTUDENT

Ninoslav Holjevac
Objavljeno: 23.05.2013. u 18:36
Obavijest za polufine 24.05

Još jednom podsjećamo polufinaliste:

- doći u petak 24.05. u 15.30 na FER, u B1 dvoranu

- ponijeti prezentaciju na eksternoj memoriji i funkcionalnu aplikaciju u slučaju da članovi Stručnog žirija žele isprobati

- format prezentacije je 5 min, nakon čega Stručni žiri ima 2 min za pitanja

- prezentacija je tzv. pitch format 

- sva pitanja i sama prezentacija se odvija pred ostalim polufinalistima i Stručnim žirijem, što je prilika da učite jedni od drugih

 

Vidimo se sutra!

Vaš ASC tim!

Ninoslav Holjevac
Objavljeno: 21.05.2013. u 17:58
Polufinalisti

POLUFINALISTI APP START CONTESTA 2012/2013:

 • Cam2menzA
 • CarTramp
 • Čokolinci
 • cQuest
 • Donacije
 • InMinute.eu
 • Lino Stihmajstor
 • ListUp
 • mLeader
 • myCOLLEGEapp
 • Potrčko
 • Q-Skip
 • Quester
 • Startupality
 • SyncUp
 • TeamUp!
 • Tennicore
 • Troškomat
 • Where's the fun (WTFapp)
 • ZABA4U
 • ZABAWallet

Čestitamo svim natjecateljima koji su predali radove!

A polufinaliste čekaju novi izazovi u petak!

Vaš ASC tim!

Ninoslav Holjevac
Objavljeno: 20.05.2013. u 15:57
Predavanje: Povezivanje na globalne...

Pozivamo vas na predavanje Mate Kostovskog i Jure Mijića iz tvrtke Lemax koje će se održati 22.05. (srijeda) u 16:00 sati na FER-u u dvorani B3, u sklopu App Start Contesta i vještine Izrada web-projekta.

Tema predavanja je “Povezivanje na globalne distribucijske sustave”.

Kako se povezivati s globalnim distribucijskim sustavima u praksi? Kako se iTravel povezuje na globalne distribucijske sustave i kako su u Lemaxu riješili probleme prilikom povezivanja?

Kako riješiti probleme keširanja, sinkronizacije podataka, dohvata podataka i pretraživanja velikih količina podataka, obrade i prikaza rezultata?

Odgovore na sva ta pitanja dobiti ćete u sklopu predavanja!

Vidimo se na predavanju!

A provjerite i Facebook event!

Vaš eSTUDENT

Ninoslav Holjevac
Objavljeno: 15.05.2013. u 13:13
Predavanje. Agilni pristupi i...

Ove srijede 15.5. u uobičejenom terminu u 16 sati, mjesto događaja je dvorana B3 na FER-u,  imamo dvostruko veselje koje stiže od našeg partnera, poduzeća Ekobit, dva predavača i dvije kratke i dinamične teme.
Prvi predavač će biti Martin Kralj s temom Agilni pristupi: da, ali ne uvijek i bilo kako.
Zadnjih je godina značajno porasla popularnost agilnih pristupa razvoju softvera. I kod nas se često priča o Scrumu, FDD-u, ekstremnom programiranju, DSDM-u, TDD-u, BDD-u, Kanbanu i drugim agilnim metodama. Čini se da te metode funkcioniraju bolje i da će u konačnici iz primjene gotovo potpuno izbaciti tradicionalni pristup.

Na ovom predavanju će se analizirati primjeri i anegdote iz stvarnog života u potrazi za glavnim obilježjima zbog kojih agilne metode funkcioniraju bolje. Govoriti će se o tipičnim poželjnim i nepoželjnim obrascima koji se mogu javiti kod uvođenja i primjene.

Drugom temom, Microsoft ALM kao servis u oblaku, će se pozabaviti Ivan Kardum.
Želite li iskoristiti prednosti Microsoftovog ALM sustava baziranog na Team Foundation Serveru više nije potrebno imati vlastiti server. TFS je od nedavno dostupan i kao servis u oblaku. Team Foundation Service je najjednostavniji i najbrži način za uvođenje ALM-a u svakodnevan rad.

Na ovom drugom dijelu predavanja će se pokazati kako preko servisa u oblaku započeti rad na novom projektu sa source kontrolom, automatiziranim buildom i alatima za upravljanje projektom. Pokazat će se studentima kako iz različitih razvojnih okruženja, bilo da se radi o Visual Studiu, Eclipsu ili Xcodu, mogu jednostavno povezati razvoj u jedinstveni ALM sustav u oblaku i to sve bez potrebe za bilo kakvim vlastitim serverom. Predavanje će biti puno demonstracija i savjeta o tome kako iskoristiti prednosti oblačnog timskog poslužitelja. Dotaknut će se i onih specifičnosti koje bi mogle biti izazov kod prebacivanja kompletnog procesa upravljanja razvojem i životom aplikacije u oblak.
Ovo će svakako biti jedno sadržajem bogato predavanje, stoga ga nemojte nipošto propustiti, jer teme su vrlo zanimljive, aktualne i što je najbitnije primjenjive na Vašim projektima.
Vidimo se,
Vaš eSTUDENT

Ninoslav Holjevac
Objavljeno: 12.05.2013. u 21:31
Predavanje: Digitalni kanali i mediji...

Nastavljaju se predavanja u sklopu App Start Contesta koji se polako bliži kraju.

Ovog utorka, 14.05., u dvorani A201 na FER-u će predavanje održati Aleksandra Cvetković, direktorica poslovanja s individualnim klijentima, iz Zagrebačke Banke.

Digitalni kanali i digitalni mediji, pogotovo u segmentu mladih generacija, postaju standard bankarskog poslovanja. Kako se tradicionalne financijske institucije prilagođavaju toj promjeni u ponašanju klijenata? Da li su doista banke ustrajne u svom pristupu tradicionalne ili su one najveći pokretač promjene i digitalizacije u poslovanju? Koje su opasnosti, a koja su područja prilika i generiranja novih vrijednosti u digitalnom svijetu, za financijske institucije.

Ne propustite ovo zanimljivo predavanje u kojem ćete imati priliku iz prve ruke doznati na koji način su povezana moderna IT rješenja s bankarskim poslovanjem, a možda i dobijete ideju kako poboljšati svoju aplikaciju.

Provjerite i Facebook event.
Vidimo se,
Vaš eSTUDENT

Ninoslav Holjevac
Objavljeno: 05.05.2013. u 11:09
Predavanje: Coolinarka i Coolerica

Nastavljamo s predavanjima ove srijede, 08.05., u dvorani B3 na FER-u će predavanje održati Ivana Korošec Vujica i Andreja Blažeković iz Podravke, našeg Platinum partnera.

Tema predavanja je popularna Podravkina web stranica Coolinarika.com. Predavači će studentima reći ponešto o njezinoj povijesti, razvoju te o današnjem konceptu

Ne propustite ovo zanimljivo predavanje u kojem ćete imati priliku iz prve ruke doznati što je potrebno za razvoj tako velikog web projekta, a možda dobijete i inspiraciju za Vašu vlastitu web stranicu što se tiče funkcionalnosti, sadržaja, prikupljanja ciljane publike i slično.

Vidimo se,

ASC Organizacijski Tim

Ninoslav Holjevac
Objavljeno: 15.04.2013. u 12:07
Predavanje - Aplikacije:...

Pozivamo vas na predavanje Ivana Jozića iz koncerna Styria Hrvatska – Medijski servisi d.o.o. koje će se održati 17.04.(srijeda) u 16:00 sati na FER-u u dvorani B3.

Predavanje je obavezno za polaznike Vještine. 

Predavanje je strukturirano u tri dijela, prvi općenito o UX-u (User Experience) gdje će nam predavač govoriti koliko je uistinu važan dizajn i objasniti nam kako se potrošači u današnje vrijeme ponašaju i kako odlučuju što žele, a što ne.

Zatim ćemo proći jedan vrlo važan aspekt svih vaših budućih ideja, a to je poslovni plan, s time da će predavač posebnu pažnju usmjeriti na monetizaciju ili "cash is the King".

Na kraju će biti riječi otome tko su vaši target potrošači. Za svaku ideju koju imate želju plasirati na tržište potrebno je poznavati zašto i kome biste namjenili, a gdje bolje to saznati nego ovu srijedu.

Provjerite i Facebook event.

Vidimo se na predavanju!

Ninoslav Holjevac
Objavljeno: 08.04.2013. u 16:02
Predavanje: Iz studenstkih klupa do...

Pozivamo vas na predavanje Ive Lukača iz udruge CISEx koje će se održati 10.04. (srijeda) u 16:00 sati na FER-u u dvorani B3.

Tema predavanja je “Iz studentskih klupa do uspješnog izvoza softvera: savjeti iz prve ruke”.

Imate ideju i znate programirati? Konačno se pojavilo studentsko natjecanje u kojem to možete dokazati. No što kad natjecanje završi? Možda se isplati i dalje raditi na ideji bez obzira bili prvi ili zadnji. Možda već preko ljeta složite neki prototip. Možda netko počne i koristiti tu aplikaciju. Možda zapnete za oko nekom investitoru ili budućem poslodavcu. Možda s tim iskustvom napravite nešto sasvim novo i bolje. Možda to novo bude nešto toliko dobro da bude korisno i izvan granica Hrvatske. Put od studentskih klupa do korisnika po cijelom svijetu je težak, ali moguć, CISEx članovi to dokazuju.

Vidimo se na predavanju!

Provjerite i Facebook event!


Vaš ASC tim

Ninoslav Holjevac
Objavljeno: 28.03.2013. u 23:17
Predavanje: Business process...

Pozivamo vas na predavanje predstavnika poduzeća Combis koje će se održati 3.04. (srijeda) u 16:00 sati na FER-u u dvorani B3.

Predavanje je obavezno za polaznike Vještine.
Tema predavanja je “Business process management sustavi u praksi”.

Business process management (BPM) je holistički pristup upravljanja poslovnim procesima usmjeren na povećanje njihove učinkovitosti i fleksibilnosti kako bi se što lakše prilagodili sve dinamičnijem poslovnom okruženju. On promiče poslovnu učinkovitost i težnju za inovacijama.BPM kontinuirano unaprjeđuje poslovne procese te ga zbog toga možemo opisati kao “proces za optimizaciju procesa”.

Osnovna prednost kvalitetnog BPM sustava je mogućnost dinamičkog mijenjanja poslovnih strategija i akcija bez promjene IT sustava. Drugim riječima, poslovni korisnici sami definiraju, testiraju i uvode nove strategije i akcije te određuju kako će poslovni sustav funkcionirati.

Na predavanju će biti opisano Combisovo rješenje bazirano na open source tehnologijama te primjer iz financijske industrije.

Želimo sretan Uskrs vama i vašim bližnjima!
 

Provjerite Facebook event.

Vaš ASC tim!

Ninoslav Holjevac
Objavljeno: 23.03.2013. u 20:02
Predavanje - Razvoj igara za iOS

Pozivamo vas na predavanje Darka Ronića iz Nanobita koje će se održati 27.03. (srijeda) u 16:00 sati na FER-u u dvorani B3.

Ukoliko vas zanima kako izraditi igru ili aplikaciju za iOS platformu te što se sve događa od formiranja ideje pa do objavljivanja na AppStoreu, obavezno dođite i poslušajte koje će vam sve korisne informacije, savjete i ideje dati naši stručnjaci u tom području.


Ako imate MacBook, svakako ga ponesite, jer ćete moći isprobati primjere koji će se obrađivati.

 

Provjerite Facebook event.

 

Vidimo se!


Vaš ASC tim

Ninoslav Holjevac
Objavljeno: 17.03.2013. u 19:34
Završetak prijava za ASC 2012/2013

Završene su prijave za App Start Contest 2012/2013.

 

Prijavljeno je 89 timova iz preko 10 visokoobrazovnih ustanova.

 

Hvala svima na prijavama i puno sreće u nastavku!

 

Vaš ASC tim.

Ninoslav Holjevac
Objavljeno: 17.03.2013. u 19:29
Design: UX and UI

Pozivamo vas na predavanje Luke Abrusa iz Pet minuta koje će se održati 20.03. (srijeda) u 16:00 sati na FER-u u dvorani B3.

Predavanje je treće u nizu vještine Izrada web-projekta koje je obavezno za polaznike Vještine. Predavanje će se održati na engleskom jeziku.
 
Dobar dizajn znači da je uložen trud, uloženo je znanje, uloženo je vrijeme, a sve s ciljem da korisniku korištenje aplikacije bude što ugodnije.
 
Ako je dizajn vaše aplikacije neatraktivan i nelogičan, i najbolja ideja će propasti.
Zato dođite u srijedu na predavanje o user experience i user interface dizajnu!
 
Uz ovo predavanje, pripremili smo za vas dodatne savjete koje možete pročitati na našoj stranici.
 
A provjerite i event na Facebooku!
 
Vaš ASC tim!
Ninoslav Holjevac
Objavljeno: 09.03.2013. u 22:11
Predavanje: Upotreba push...

Pozivamo vas na predavanje Renea Brakusa iz Infobipa koje će se održati 13.03. (srijeda) u 16:00 na FER-u u dvorani B3.


Predavanje je drugo u nizu vještine Izrada web-projekta a obradit će se, kako i sam naslov kaže, tema “Upotrebe push notifikacija i SMS-a u mobilnim aplikacijama”.

 

Provjerite i Facebook event!

 

Vaš ASC organizacijski tim

Ninoslav Holjevac
Objavljeno: 08.03.2013. u 16:48
Poziv na predavanje: Digitalni...

Prenosimo poziv Odjela za komunikacije Hrvatske sekcije IEEE i Odjela za računarstvo Studentskog ogranka Zagreb na predavanje

Digitalni marketing

Predavanje će održati Tomislav Grubišić, mladi poduzetnik i suosnivač tvrtke iSTUDIO, u srijedu, 13. ožujka 2012. godine s početkom u 14:15 u dvorani B3. Tomislav će govoriti o tehnološkim izazovima digitalnog marketinga s fokusom na rješenja za obradu, pohranu i analizu velike količine podataka u stvarnom vremenu. Jezik predavanja je hrvatski, a predvidio trajanje izlaganja 45 min. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente diplomskog i poslijediplomskog studija!

Sažetak predavanja i životopis predavača nalazi se u nastavku obavijesti.

Ninoslav Holjevac
Objavljeno: 04.03.2013. u 23:53
Predavanje - Tržište mobilnih...

 

Prvo predavanja u ovom nizu edukativnih predavanja održati će se u srijedu, 6.03. u 16 sati na FER-u u dvorani B3. Predavanje će održati prof. dr. sc. Mario Kušek.
 
Predavanje je strukturirano u dva dijela, prvi općenito o mobilnim uređajima, a drugi dio o tržištu mobilnih aplikacija. Ovime se zaokružuje ciklus predavanja o mobilnim platformama Android, iOS i WP i priprema put  za partnerska predavanja tijekom semestra.
 
Ovo predavanje je i zadnja prilika da se upoznate s drugim natjecateljima te razmijenite iskustva i ideje prije zatvaranja prijava za App Start Contest 10.03. Također sve nejasnoće i pitanja moći ćete postaviti organizacijskom timu te će dio vremena biti posvećen i tome.
 
Bit će zanimljivo i poučno, stoga nam se pridružite.
A provjerite i facebook event.
 
Vaš ASC organizacijski tim.
 
Ninoslav Holjevac
Objavljeno: 03.03.2013. u 23:42
Prijave

 

Rok za prijave je do 10.03.2013. do ponoći (23:59).
 
Za uspješnu prijavu je potrebno do danog datuma proći slijedeće korake:

 

Želimo Vam puno uspjeha!
 
Vaš ASC organizacijski tim.

 

Ninoslav Holjevac
Objavljeno: 15.01.2013. u 14:15
Uređeno: 21.01.2013. u 10:02
Uvodno predavanje App Start Contest...

 

Pozivamo Vas na Uvodno predavanje App Start Contest natjecanja koje će se održati 23.01.2013. s početkom u 17.00 h na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u dvorani D2.

Postanite dio ovogodišnjeg natjecanja i saznajte na Uvodnom predavanju kako timovi studenata tijekom App Start Contesta imaju prilike raditi na projektu mobilne ili Web aplikacije te steći nova znanja na specijaliziranim predavanjima partnera projekta tijekom ljetnog semestra.

Za najbolje projekte je osiguran bogati nagradni fond (više informacija uskoro), a svi natjecatelji mogu ostvariti pravo na 4 ECTS pohađanjem predavanja i uspješnim dovršavanjem projekta u timu.

Nakon Uvodnog predavanja prijave su otvorene do 03.03.2013. na www.estudent.hr/app-start-contest

Provjerite što ima na našim Facebook stranicama.

Veselimo se Vašem dolasku!
Vaš App Start Contest organizacijski tim.

Ninoslav Holjevac
FORUM
Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | vremenu otvaranja teme
Naslov Odgovori Zadnji odg.
ČESTA PITANJA
REPOZITORIJ
 
ANKETA
 
Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!