Naslovnica Pretraživanje AAA
IZBORNIK PREDMETA
 
GLAVNI IZBORNIK
 
 
ELEKTRIČNO MJERENJE NEELEKTRIČNIH VELIČINA
Šifra: 11419
ECTS: 6
Nositelji: prof. dr. sc. Roman Malarić
Engleski jezik:

1,1,1

Svi elementi nastave na predmetu provode se na engleskom jeziku. Ova razina uključuje i predmete s više nastavnih grupa (u hrvatskoj grupi nastava je isključivo na hrvatskom jeziku, a u engleskoj grupi isključivo na engleskom jeziku).
Opis predmeta:
Prirodne pojave, tvari i fizikalni zakoni. Vrste i načela djelovanja mjernih pretvornika. El. mjerenje mehaničkih, hidrauličkih, hidrodinamičkih, toplinskih, svjetlosnih, kemijskih, radijacijskih i drugih veličina: različiti primjeri primjene. Foto-kolorimetrija, električka analiza plinova, određivanje kisika u vodi, te količine vlage u plinovima, tekućinama i krutim tvarima. Precizne elektromehaničke i digitalne vage. Električki postupci kalibracije mjerila i pretvornika neel. veličina
Literatura:
  1. V. Muljević: Električno mjerenje neelektričnih veličina, Tehnička enciklopedija Jugoslavenskog leksikografskog zavoda, Volume 3, pp. 638-670, Zagreb.
  2. P. Profos, T. Pfeifer: Handbuch der Industriellen Meßtechnik, R. Oldenbourg Verlag München Wien 1994.
  3. J. Butorac i drugi: Objavljeni i interni radovi FER-OEM.
Termini konzultacija:
OBAVIJESTI
Objavljeno: 11.03.2011. u 11:48

Poštovana kolegice i kolega,

 

U skladu s Odlukom Fakultetskog vijeća koja je donesena na 601. sjednici od 13. listopada 2010. godine, a odnosi se na izvođenje nastave na doktorskom studiju, dosadašnji model  izvođenja konzultacija (za predmete s manje od 6 upisanih studenata) zamijenjen je predavanjem u trajanju od najmanje tri sata, usmjerenim na ključne teme predmeta.
 

Predlažem da se vidimo na FER-u (III kat C zgrade) sljedeći tjedan da se dogovorimo o predavanjima, rokovima i načinu polaganja predmeta.

Roman Malarić
FORUM
Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | vremenu otvaranja teme
Naslov Odgovori Zadnji odg.
ČESTA PITANJA
REPOZITORIJ
 
Repozitorij je prazan
REPOZITORIJ
 
Repozitorij je prazan
ANKETA
 
Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!