Naslovnica Pretraživanje AAA
Broj posjeta:
569527
 
OBAVIJESTI
Objavljeno: 13.12.2016. u 12:55
Novi hrvatski EURAXESS portal

Novi hrvatski EURAXESS portal u potpunosti je usklađen s EURAXESS portalom Europske komisije te je namijenjen povećanju i olakšavanju mobilnosti znanstvenika i istraživača kroz pružanje savjetodavne pravne i administrativne pomoći u svim aspektima dolazne i odlazne mobilnosti, kako istraživačima tako i znanstvenim organizacijama koje ugošćavaju/zapošljavaju istraživače.

Za sada se na EURAXESS portalu mogu pretraživati informacije na engleskom jeziku koje su prvenstveno namijenjene stranim istraživačima koji biraju Hrvatsku za provedbu svojih istraživačkih projekata, privremeno ili trajno. Informacije se tiču procedure izdavanja viza, dozvole rada, odobrenja boravka, smještaja, poreznog sustava, zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, priznavanja inozemnih visokoškolskih kvalifikacija, intelektualnog vlasništva, itd.

Više informacija možete vidjeti u nastavku obavijesti.

Neda Tomaš
Objavljeno: 12.05.2016. u 12:22
Uređeno: 12.05.2016. u 12:23

U okviru individualnih stipendija Marie Sklodowska-Curie akcije, za iskusne istraživače, koji planiraju prijaviti stipendiju, ali još nemaju instituciju koja bi ih ugostila, otvorene su sljedeće mogućnosti:

  • The National Hellenic Research Foundation, Grčka: Institute of Historical Research, Institute of Biology, Medical Chemistry and Biotechnology, Institute of Theoretical and Physical Chemistry (uz navedene institute zastupljena su sva područja istraživanja). Rok za dostavu interesa je 30. lipnja 2016.

Objedinjene informacije o iskazima interesa institucija za sudjelovanjem u individualnim stipendijama MSCA dostupne su na mrežnim stranicama Obzor 2020, ovdje.

 

Snježana Krleža
Objavljeno: 04.03.2016. u 19:50

Povodom "Dana doktorata 2016." Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva, održanoga 3. ožujka 2016., objavljena je prigodna publikacija, koja sadrži podatke o 51 novih doktorica i doktora znanosti FER-a u prethodnoj akademskoj godini te njihovim disertacijama, kao i popis 29 doktoranada koji su uspješno obranili teme doktorskih radova u istoj godini.

Fotografije s Dana doktorata mogu se vidjeti u galeriji.

Uz velike pohvale doktorandima – sadašnjim i "bivšim" – koji su se iskazali svojim istraživačkim rezultatima i zanimljivim prezentacijama, svim sudionicima Dana doktorata zahvaljujemo na dolasku i interesu!

Maja Matijašević
Objavljeno: 04.03.2016. u 13:04
Uređeno: 04.03.2016. u 13:35
Održan prvi Dan doktorata Fakulteta...

Dana 3. ožujka 2016. održan je prvi Dan doktorata Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER), kao vodeća istraživačka i visokoškolska ustanova u Republici Hrvatskoj u područjima elektrotehnike, računarstva i informacijske i komunikacijske tehnologije, nositelj je doktorskoga studija iz područja tehničkih znanosti, znanstvenog polja elektrotehnike i znanstvenog polja računarstva.

Na Danu doktorata javno je prezentirano pet nagrađenih doktorata te 29 postera doktoranada koji su uspješno obranili teme doktorskih radova u prethodnoj akademskoj godini.

Uz uvodna izlaganja dekana Fakulteta prof. dr. sc. Mislava Grgića te prodekana za znanost i voditelja doktorskoga studija prof. dr. sc. Gordana Gledeca, kao i diskusiju i druženje uz izložbu postera i domjenak, brojnim zainteresiranim sudionicima i gostima pružen je uvid u raznolikost i kvalitetu znanstvenog rada Fakulteta.


Više informacija možete pročitati u nastavku obavijesti.

Maja Matijašević
Objavljeno: 10.10.2014. u 09:21

Sveučilisni računski centar SRCE osigurao je pristup bazama podataka EBSCO, Elsevier i Thomson Reuters ne samo s lokacija ustanova, već i s drugih lokacija izvan matične ustanove, npr. od kuće i sl. 

Ako vas sustav prilikom pristupa nekoj od baza podataka navedenih izdavača pita za lozinku (ne prepoznaje se IP adresa kao dio akademske zajednice) ili dobijete neku drugu poruku u kojoj sustav javlja da IP adresa s koje pristupate "nije prepoznata", potražite opciju "Shibboleth korisnik", a potom unutar "Select your region or group" odaberite "Croatian Research and Education Federation AAI@EduHr". 

U zadnjem koraku pojavit će se maska za unos vašeg korisničkog računa AAI (korisničko ime i lozinka), nakon čega će se otvoriti sučelje odgovarajuće baze podataka.

 

Stjepan Šimara
Objavljeno: 30.01.2014. u 00:28

U sklopu djelovanja Koordinacijskog odbora za razvoj biomedicinskog inženjerstva na Sveučilištu u Zagrebu pokrenut je web-portal s prikazom nastavnih i istraživačkih aktivnosti u području biomedicinskog inženjerstva na Sveučilištu u Zagrebu: http://bme.unizg.hr/

Predsjednik Koordinacijskog odbora je prof. dr. sc. Sven Lončarić s FER-a, a u Odboru sudjeluju nastavnici i istraživači s osam fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Odbor je trenutačno u fazi prikupljanja informacija za web-portal te su sve istraživačke grupe u području biomedicinskog inženjerstva na Sveučilištu u Zagrebu pozvane da pošalju podatke o svojim istraživačkim i nastavnim djelatnostima putem upitnika.

Ana Filipović
Objavljeno: 06.05.2013. u 17:15

FER je uspostavio institucijski pristup elektroničkoj bazi knjiga u izdanju MIT Press. Pristup je omogućen kroz sučelje IEEE Xplore: http://ieeexplore.ieee.org/ što čini nadogradnju na postojeći pristup bazi IEL, koji je omogućen od lipnja 2012. godine, uz znatno financijsko učešće FER-a.

Ovime je cijelo Sveučilište u Zagrebu obogaćeno za preko 450 knjiga u elektroničkom obliku (oko 10.000 poglavlja u knjigama). Oko 70 % knjiga vezano je za područje računarstva (computer science, artificial intelligence, information theory, computer programming).

Mislav Grgić
Objavljeno: 03.05.2013. u 13:55

U bazi Journal Citation Reports od sada su dostupni podaci o faktorima odjeka časopisa i ostalim bibliometrijskim pokazateljima časopisa od 2002. do 2011. godine: http://isiknowledge.com/JCR

Ana Filipović
Objavljeno: 13.10.2012. u 07:47
U okviru radionice "Open Access - otvoreni pristup znanstvenim informacijama" koja će se održati 24. listopada 2012. godine na FER-u (više informacija: http://www.fer.unizg.hr/oa2012) bit će predstavljena i Hrvatska deklaracija o otvorenom pristupu.
 
Hrvatska deklaracija o otvorenom pristupu donesena je s ciljem senzibiliziranja svih sudionika u stvaranju, objavljivanju, korištenju i čuvanju znanstvenih informacija u Hrvatskoj. U Deklaraciji se naglaša temeljna važnost znanstvenih informacija, nužnost njihove dostupnosti svima i obveza njihovog trajnog čuvanja. Tekst Deklaracije nalazi se ovdje: http://www.fer.unizg.hr/oa2012/deklaracija
 
Hrvatsku deklaraciju o otvorenom pristupu možete podržati i vi: http://www.fer.unizg.hr/oa2012/podrska
Mislav Grgić
Objavljeno: 03.09.2012. u 14:21

Od sada možete pristupati bazama podataka Web of Science, Current Contents i MEDLINE preko Thomson Reutersove platforme Web of Knowledge i s udaljenih računala i mobilnih uređaja uz korištenje osobnih korisničkih računa na WoK-ovoj platformi.

Potrebno je otvoriti korisnički račun (ukoliko ga nemate) na WoK-u, s računala smještenim pri ustanovama hrvatske akademske zajednice koje su pretplaćene na navedene baze. Nakon tog koraka dovoljno je samo otvoriti stranicu webofknowledge.com ili m.webofknowledge.com na bilo kojem računalu ili mobilnom uređaju, te se prijaviti sa svojim korisničkim podacima.

 

Ivan Jelić
Objavljeno: 17.11.2010. u 09:38
Uređeno: 17.11.2010. u 10:08

Na Sveučilištu u Zagrebu uvedena je nova evidencija o upisanim doktorandima - on-line baze doktoranada (OBAD), koja je dostupna na adresi: http://doktorski.unizg.hr/obad.

Putem baze OBAD ispunjavat će se i obrazac za prijavu teme, DR.SC.-01. Prijavu u sustav OBAD bit će moguće napraviti uz korištenje elektroničkog identiteta AAI@EduHr. Osoba za dodjelu elektroničkog identiteta AAI@EduHr na FER-u je mr. sc. Damir Kirasić. Uredovno vrijeme za primanje stranaka je svaki radni dan od 11 do 12 sati (potrebno je doći isključivo osobno uz predočenje indeksa) u PCLAB1 (zgrada C - prizemlje lijevo). Za one koji eventualno ne mogu doći u uredovno vrijeme, mogu kontaktirati na e-mail: damir.kirasic@fer.hr

Kata Banožić
TRAŽILICA
 
REPOZITORIJ
 
ANKETA
 
Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!