Prof. dr. sc. Mislav Grgić, dekan FER-a, dobitnik je Nagrade Grada Zagreba za 2017. godinu za veliki doprinos znanstvenom radu i djelovanju u Zagrebu.

Dodjela Nagrade Grada Zagreba održana je na Dan Grada Zagreba u srijedu, 31. svibnja 2017. godine u Staroj gradskoj vijećnici (Gradskoj skupštini Grada Zagreba), u nazočnosti predsjednice Republike Hrvatske gđe Kolinde Grabar Kitarović, gradonačelnika Grada Zagreba gosp. Milana Bandića, rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa i mnogih drugih visokih uzvanika.

Čestitamo prof. Grgiću na dobivenoj prestižnoj nagradi, a u nastavku ove obavijesti nalazi se više informacija o postupku dodjele Nagrade i opis/obrazloženje dodjele Nagrade za prof. Grgića.

Na javni pozivni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Grada Zagreba pristiglo je ukupno 119 prijedloga. Prispjeli prijedlozi na javni pozivni natječaj raspoređeni su po područjima: znanost, gospodarstvo, odgoj i obrazovanje, zdravstvo, socijalna skrb i humanitarna djelatnost, književnost, kazalište, film, glazba, muzejska i likovna djelatnost, arhitektura, sport i nerazvrstani prijedlozi. Odbor za javna priznanja razmotrio je pristigle prijedloge na javni pozivni natječaj te je, u skladu s člankom 20. stavkom 3. Odluke o javnim priznanjima Grada Zagreba, izdvojio i predložio 14 kandidata za Nagradu Grada Zagreba.

Obrazloženje dodjele Nagrade prof. dr. sc. Mislavu Grgiću: Autor je više od 190 znanstvenih radova objavljenih u znanstvenim knjigama, časopisima i zbornicima radova. Bio je voditelj ili istraživač na brojnim međunarodnim i domaćim znanstvenim projektima, a obnašao je brojne funkcije domaćih i međunarodnih stručnih udruga. Redoviti je član Akademije tehničkih znanosti. Osnivač je i prvi voditelj programa "ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu" - službenog programa popularizacije FER-a. Izniman je znanstvenik i sveučilišni profesor velike radne energije i entuzijazma kojim pristupa znanstvenom radu i novim izazovima, sa željom za spoznajom i proširivanjem znanstvenih, kulturnih i društvenih veza s kolegama u zemlji i inozemstvu, nesebično prenosi znanja na svoje mlađe suradnike.

 

 

 

Autor: Sanda Pleslić
Popis obavijesti