Poziv na predavanje: Mladi inženjeri,...

Odjel za menadžment u inženjerstvu Hrvatske sekcije IEEE poziva Vas na predavanje pod naslovom:

"Mladi inženjeri, različite organizacije i drugačija viđenja primjene
projektnog pristupa u radnom okruženju"

koje će održati Berislav Crkvenac, mr. sc., direktor informatike u Kraš d.d., u utorak, 25. travnja 2017. godine, u 17.15 sati, u Sivoj vijećnici FER-a.

Više o predavanju i predavaču pročitajte u nastavku obavijesti.

Sažetak predavanja

Svako radno okruženje nosi svoje posebnosti, uvriježeni način rada, vrijednosti. Korak s fakulteta u poslovno okruženje, prijelaz iz manje organizacije u veću ili obrnuto, struktura ili manjak strukture – brojni su izazovi s kojima se susrećemo.

Mladi inženjeri se često duboko fokusiraju na tehnološke izazove, zanemarujući pritom organizacijske specifičnosti, čime ponekad nesvjesno ograničavaju svoj doseg i uspjeh unutar organizacije. Naglasak će biti stavljen na važnost razumijevanja projektnog pristupa poslu od strane mladih inženjera, s ciljem pomoći u snalaženju u različitim tipovima organizacija, s naglaskom na organizacije iz IT industrije.

Predavanje će sučeliti razumijevanje termina "projekt" i primjene projektnog pristupa iz različitih perspektiva – sveučilište, sport, male i velike kompanije, korisnici EU fondova, dobavljači i kupci. Kada govore o projektima – što ih povezuje, a gdje su ključne razlike?

Pojasnit će se zašto neki inženjeri izraženo zagovaraju vrijednost upravljanja projektima, dok drugi zaziru od toga i upravljanje projektima prije svega vide kao dodatan i nepotreban sloj administracije.

Mogu li i jedni i drugi biti u pravu?

 

Berislav Crkvenac, mr. sc. zaposlen je kao Direktor informatike u Kraš d.d.

Prije toga dugi niz godina proveo je na različitim stručnim i rukovoditeljskim pozicijama u Vipnetu. Ima bogato radno iskustvo u IT i telekom domenama na domaćem i regionalnom tržištu. Sudjelovao je u uspostavi i vođenju projektnih ureda, vodio složene projekte na području regije, bio odgovoran za razvoj i za održavanje kritičnih poslovnih sustava i IT infrastrukture, sudjelovao u osmišljavanju i razvoju novih proizvoda.

U slobodno vrijeme aktivno se bavi sportom i uvijek ima neki izazovni "sportski projekt" u pripremi.

Autor: Marko Horvat
Predavanje: Mladi inženjeri, različite organizacije i drugačija viđenja primjene projektnog pristupa u radnom okruženju
25. travnja 2017. 17:15  -  18:00
Popis obavijesti