Poziv na predavanje: Big data u...

Automobili, programiranje i big data su vam velike strasti? Ne trebate birati, postoji način da u sve tri uživate istovremeno! Podatkovna znanost i big data sljedeći su veliki trendovi u automobilskoj industriji, a želite li saznati što točno budućnost donosi i kako biti dijelom toga, dođite u Sivu vijećnicu, 24. ožujka 2017. godine, u 12.30 sati, na predavanje koji će održati dr. sc. Michael Hammer, glavni i odgovorni za sve aktivnosti vezane uz big data u AVL List global, najvećoj svjetskoj nezavisnoj tvrtki za razvoj pogonskih sustava motora s unutarnjim izgaranjem.

Više informacija o temi predavanja i predavaču pročitajte u nastavku obavijesti.

Glavna svrha razvoja novih vozila oduvijek je poboljšanje sigurnosti i udobnosti vozača. Nove tehnologije, kao što su asistirana ili autonomna vožnja i 'povezana' vozila te nove senzorske tehnologije, poput vizualnih sustava, uvelike pomažu u postizanju tih ciljeva. Te tehnologije također stvaraju i ogromne količine podataka o vozilima, podataka kojih je svakog dana sve više. Istovremeno raste i broj izazova vezanih uz razvoj i testiranje tih novih komponenti i njihovih povezanosti.

AVL je, kao dugogodišnji partner za razvoj pogonskih sustava i razvojnih alata za proizvođače vozila diljem svijeta, na sebe preuzeo izazov i u ovom novom području digitalizacije. Big data tehnologije ključni su elementi stvaranja vrijednosti iz gore spomenutih podataka. Ova će prezentacija pružiti pregled AVL-ovih izazova vezanih uz podatke i digitalizaciju te prvi pogled na nadolazeće procese njihove upotrebe u podatkovnoj znanosti i za potrebe big data tehnologija u automobilskoj industriji.

Dr. sc. Michael Hammer glavni je koordinator za sve big data aktivnosti unutar tvrtke AVL List global te menadžer za razvoj pouzdanosti pri AVL List Graz u Austriji.

Dr. sc. Hammer studirao je strojarstvo s fokusom na analitičke i numeričke metode. Doktorirao je na primjeni numeričke matematike na mehaniku kontakata i rješavanje problema velikog pomaka i velike deformacije pri trenju uslijed kontakta tijela. Po završetku doktorata 2013. godine, pridružio se AVL-u kako bi radio na tribologiji u motorima s unutarnjim izgaranjem i modeliranju zamora materijala. Od 2015. godine je glavni i odgovorni menadžer tima za razvoj pouzdanosti u AVL List u Grazu, koji je fokusiran na poslove iz područja big data.

Predavanje će biti održano na engleskom jeziku.

Autor: Iva Gospodnetić
Predavanje: Big data u automobilskoj industriji
24. ožujka 2017. 12:30  -  13:30
Popis obavijesti