Dan doktorata

Dan doktorata 2017. održat će se 29. ožujka 2017. godine od 10 do 14 sati u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Unska 3.

Program Dana doktorata uključuje dvije radne sekcije te neformalno druženje, diskusiju i umrežavanje.

Skupna sekcija pružit će dva različita pogleda na uspješne doktore znanosti potekle s Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Kao hrvatski znanstvenik s bogatim istraživačkim, poslovnim i životnim iskustvom, obratit će nam se dr. sc. Ivan Hrvoić, jedan od vodećih svjetskih stručnjaka u mjerenju magnetskoga polja Zemlje, koji je doktorirao 1972. na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu. Dr. sc. Ivan Hrvoić svojim primjerom pokazuje kako stjecanje znanja ne završava doktoratom te kako se znanjem, uz snagu i odgovornost, može ne samo odrediti vlastiti životni put i poslovni uspjeh, već i pozitivno utjecati na društvo kroz pomaganje drugima - u njegovom slučaju, svojoj domovini, ali i studentima i perspektivnim mladim istraživačima. S druge strane, s ponosom predstavljamo tek promovirane doktore znanosti: dr. sc. Nikolu Banićadr. sc. Roberta Sitaradr. sc. Dijanu Tralić i dr. sc. Tomislava Župana, koji su za svoje doktorske disertacije obranjene u ak. god. 2015./16. bili nagrađeni Srebrnom plaketom "Josip Lončar" za posebno istaknutu doktorsku disertaciju ili nagradom "KONČAR" za doktorsku disertaciju koja sadrži istaknuta znanstvena dostignuća s primjenom u industriji. Uz priču o svojim doktorskim rezultatima, oni će podijeliti i neka osobna iskustva o stjecanju znanja, o istraživačkim usponima i padovima te ustrajnosti kao nužnom elementu konačnog uspjeha - uz pokoji savjet kolegama-doktorandima.

U poster-sekciji doktorandi na 3. godini doktorskog studija predstavit će aktualne rezultate doktorskih istraživanja na temama odobrenima u ak. godini 2015./16. Prikazi obuhvaćaju raspon od ranih rezultata istraživanja i nedavno obranjene teme disertacije do ozbiljnijih rezultata koji su već rezultirali publikacijama, i koji bi već ove godine mogli dovesti do završetka disertacije. Svi posteri predstavljeni na Danu doktorata ulaze u natjecanje za najbolji poster.

Skup otvoren je za sve zainteresirane, uz obaveznu prijavu sudjelovanja putem elektroničke pošte na adresu dan.doktorata@fer.hr, najkasnije do 22. ožujka 2017. do kraja dana.

Sve informacije objavljene su na stranici doktorskog studija posvećenoj Danu doktorata.

Autor: Gordan Gledec
Popis obavijesti