Program Universitas Cantat

Program Universitas Cantat

Ana Filipović

Dana 21. siječnja 2016. godine održan je prvi koordinacijski sastanak vezan uz novi sveučilišni program Universitas Cantat . Na sastanku su sudjelovali predstavnika sastavnica i voditelja akademskih zborova, klapa i vokalnih ansambala koji djeluju na pojedinim sastavnicama. Odlukom rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa,  glavni koordinator programa Universitas Cantat je mo. Josip degl' Ivellio. Plan aktivnosti i događanja vezanih uz program Universitas Cantat pogledajte u nastavku obavijesti.

Održan veliki koncert ženskog...

Održan veliki koncert ženskog vokalnog sastava "Rezonanca"

Ana Filipović

Članice ženskog vokalnog sastava "Rezonanca" organizirale su i održale 21. siječnja 2016. godine na FER-u veliki svečani koncert .  Bivše i sadašnje studentice FER-a, koje su već više od četiri godine okupljene u ruhu zvanom "Rezonanca", proslavile su početak nove kalendarske godine velikim koncertom na kojem se mogao čuti zanimljiv glazbeni program - obrade popularnih hrvatskih i stranih pjesama. Gosti koncerta bili su pjevački zbor studenata Medicinskog fakulteta "Lege artis" . Na koncertu je bilo preko 500 posjetitelja, većinom gostiju i prijatelja Rezonance.

Osnovan Akademski muški zbor FER-a

Osnovan Akademski muški zbor FER-a

Ana Filipović

Odlukom dekana od 11. siječnja 2016. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu osnovan je Akademski muški zbor FER-a . Osnivač Zbora je FER. Zbor će u svome repertoaru davati naglasak na klasičnu zborsku literaturu, prije svega hrvatskih skladatelja . Repertoar Zbora uključivat će i a cappella skladbe klasičnog repertoara, od renesansne do suvremene glazbe, kao i klapske te skladbe suvremenog ili popularnog višeglasja. Članovi Zbora sadašnji su i bivši studenti i djelatnici Fakulteta, ali i ostali zainteresirani prijatelji i podupiratelji Fakulteta. Za prefekta Zbora imenovan je prof. dr. sc. Mislav Grgić , redoviti profesor u Zavodu za radiokomunikacije FER-a, a dirigent Zbora je mo. Josip degl' Ivellio , dirigent, zborovođa i skladatelj iz Zagreba. Za sudjelovanje u Zboru prijavile su se 52 osobe . Konstituiranje i prva proba zbora održana je 18. siječnja 2016. godine. Zbor od tada održava redovite tjedne probe -  svaki utorak u 17.00 sati u dvorani B5 .

Više
Završna svečanost RADDAR programa

Završna svečanost RADDAR programa

Vesna Županović

Završna svečanost programa RADDAR održana je 7. svibnja 2018. godine na FER-u. Program RADDAR iz matematike i programiranja održava se već petu  godinu u suradnji FER-a , XV. gimnazije i udruge MNM Marin Getaldić . U programu je ove godine sudjelovalo oko 300 učenika od 5. do 8. razreda osnovne škole, 12 nastavnika matematike i  informatike te 27 studenata PMF-a i FER-a. Voditelji programa s FER-a su prof. dr. sc. Vesna Županović i izv. prof. dr. sc. Dejan Škvorc , a iz XV. gimnazije prof. Zlatka Markučić. Na završnoj svečanosti skup su pozdravili prodekan FER-a izv. prof. dr. sc. Gordan Gledec , ravnateljica XV. gimnazije prof. Ljiljana Crnković i predstavnica udruge MNM Iva Manojlović. Na svečanosti je prezentaciju o podvodnim robotima održao je izv. prof. dr. sc. Nikola Mišković . Polaznicima programa RADDAR dodijeljene su ukupno 258 diplome za redovito pohađanje programa.

FER na 16. Festivalu znanosti

FER na 16. Festivalu znanosti

Alan Vukić

Od   16. do 21. travnja 2018.  godine FER je sudjelovao na 16.   Festivalu znanosti u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. Glavna tema festivala bila su otkrića , a tradicionalno su predstavljene i druge teme iz različitih znanstvenih područja. Festival se paralelno održao u 22 hrvatska grada, dok je onaj u Zagrebu bio s najbogatijim programskim sadržajem u kojem je sudjelovalo preko dvjesto sudionika s 8 izložbi, 46 predavanja, 55 prezentacije te 109 radionica. U proširenoj obavijesti pročitajte više o sudjelovanju FER-a na 16. Festivalu znanosti.

Više
Održana svečana sjednica Fakultetskog...

Održana svečana sjednica Fakultetskog vijeća

webmaster

Na svečanoj 662. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća održanoj 16. studenoga 2016. godine dodijeljene su Zlatne diplome u povodu 50. obljetnice diplomiranja na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Nagrade "Josip Lončar" u rangu Priznanja i Posebnog priznanja, Nagrada "Željka Matutinović-Sunčica", Nagrada "Stanko Turk" te Zahvalnice srednjim školama. Zlatne diplome dodijeljene su diplomiranim inženjerima iz ak. god. 1965./1966., a Nagrada "Josip Lončar" dodijeljena je studentima koji su ostvarili izniman uspjeh u studiju. Popis nagrađenih možete vidjeti u nastavku obavijesti. Slike sa svečanosti dostupne su u galeriji .

Proslavljen Dan FER-a

Proslavljen Dan FER-a

webmaster

U petak, 25. studenoga 2016. svečano je proslavljen Dan FER-a . Dodijeljene su nagrade "Josip Lončar", "Roberto Giannini", Priznanje studentu studijskog programa Vojno inženjerstvo Sveučilišta u Zagrebu, Nagrada za znanost te nagrade tvrki Končar, Ericsson Nikola Tesla i Agrokor. Ove godine obilježavamo 60 godina samostalnog djelovanja ETF-a/FER-a, odnosno 90 godina od osnivanja Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pa je dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof. dr. sc. Drago Žagar poklonio prigodan dar koji je uručio dekanu FER-a. Osim dekana FER-a prof. dr. sc. Mislava Grgića, skupu su se obratili i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras te pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Srećko Tomas. Nakon svečanog dijela proslave uz ženski vokalni sastav FER-a "Rezonancu" i Akademski muški zbor FER-a – AKMUZ, dekan FER-a prof. dr. sc. Mislav Grgić pozvao je goste da posjete poster-sekciju u auli Fakulteta, a potom i na domjenak. Popis nagrađenih pogledajte u nastavku obavijesti. Slike s proslave nalaze se u galeriji .

Održana svečana sjednica Fakultetskog...

Održana svečana sjednica Fakultetskog vijeća

Kata Banožić

Na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća održanoj 11.11.2015. godine dodijeljene su Zlatne diplome u povodu 50. obljetnice diplomiranja na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Nagrada "Josip Lončar" u rangu Priznanja, Nagrada za "Najbolji studentski računalni program FER-a" i Nagrada "Željka Matutinović-Sunčica" Zlatne diplome dodijeljene su diplomiranim inženjerima iz ak. god. 1964./1965., a Nagrada "Josip Lončar" dodijeljena je studentima koji su ostvarili izniman uspjeh u studiju. Popis nagrađenih i nekoliko fotografija možete vidjeti u nastavku obavijesti. Ostatak fotografija dostupan je u galeriji .

Proslavljen Dan FER-a

Proslavljen Dan FER-a

Kata Banožić

U petak, 20. studenoga 2015. svečano je proslavljen Dan FER-a . Dodijeljene su nagrade i priznanja " Josip Lončar" , "Werner von Siemens" , Nagrada za znanost te nagrade tvrki Ericsson Nikola Tesla , Končar , INETEC i Agrokor . Dodijeljene su i zahvalnice srednjim školama za istaknuti doprinos u srednjoškolskom obrazovanju studenata FER-a u obliku nagrada najbolje rangiranim kandidatima na razredbenom postupku pri upisu na FER u ak. god. 2016./2017. Nakon svečanog dijela proslave, dekan FER-a prof. dr. sc. Mislav Grgić pozvao je goste da posjete poster-sekciju u auli Fakulteta te na domjenak. Popis nagrađenih i nekoliko fotografija možete vidjeti u nastavku obavijesti. Ostale fotografije s proslave nalaze se u galeriji .

Više
Potpisan Sporazum o suradnji u...

Potpisan Sporazum o suradnji u području informacijske i komunikacijske tehnologije s Ericssonom Nikolom Teslom

Maja Matijašević

Dana 8. prosinca 2016. godine svečano je potpisan Sporazum o suradnji u području informacijske i komunikacijske tehnologije . Sporazum su potpisali dekan FER-a prof. dr. sc. Mislav Grgić i predsjednica Ericssona Nikole Tesle mr. sc. Gordana Kovačević . Sporazum predviđa suradnju u raznim područjima od zajedničkog interesa, a posebno: zajedničke znanstvenoistraživačke projekte u domeni informacijske i komunikacijske tehnologije; zajedničke obrazovne aktivnosti na svim razinama studija, uključujući i pozvana predavanja te studentsku praksu i ljetne radionice; suradnju za definiranje smjernica istraživanja i razvoja te potencijalne transfere znanja.   Ovim sporazumom potvrđuje se nastavak dugogodišnje uspješne suradnje Ericssona Nikole Tesle kao najvećeg hrvatskog izvoznika znanja te FER-a kao vrhunske znanstveno-obrazovne institucije u području informacijske i komunikacijske tehnologije koja se često ističe ne samo kao pozitivan primjer, nego i uzor u ostvarivanju povezivanja gospodarstva i akademske zajednice. Više informacija pročitajte u nastavku obavijesti.

Uprava FER-a posjetila XV. gimnaziju...

Uprava FER-a posjetila XV. gimnaziju (MIOC)

Ana Filipović

U ponedjeljak, 28. studenoga 2016. godine, Uprava FER-a bila je u prijateljskom i radnom posjetu XV. gimnaziji (MIOC). Dekan i prodekani su s ravnateljicom škole gđom Ljiljanom Crnković i članovima stručne službe razgovarali o načinima unaprjeđenja suradnje. Pohvalili su suradnju na projektu RADDAR te pokrenuli inicijative za suradnju na projektu rada s darovitim učenicima. Posebno se razgovaralo o organizaciji "Dana FER-a u MIOC-u" kojim bi se FER predstavio svojim budućim studentima kroz predavanja i radionice. Zanimljivost je da su i dekan i prodekani nekadašnji učenici XV. gimnazije te su se s nostalgijom prisjetili starih vremena i profesora koji su im predavali. Nekoliko fotografija susreta pogledajte u nastavku obavijesti.

Sporazum o suradnji FER-a i Kliničkog...

Sporazum o suradnji FER-a i Kliničkog bolničkog centra Zagreb

Ana Filipović

U utorak, 10. studenoga 2015. godine potpisan je sporazum o suradnji između FER-a i Kliničkog bolničkog centra Zagreb . Sporazumom su utvrđeni međusobni odnosi FER-a i KBC Zagreb vezani uz uspostavljanje i razvijanje znanstveno-razvojne suradnje, a posebno na područjima: (i) uzajamnog pružanja znanstvenih, stručnih, poslovnih i organizacijskih usluga radi poboljšanja ukupne djelotvornosti i uspješnosti poslovanja FER-a i KBC-a Zagreb; (ii) redovite razmjene poslovno relevantnih informacija o mogućnostima unapređivanja međusobnih poslovnih odnosa i suradnje; (iii) realizacije tematskih istraživanja; (iv) izrade znanstvenih i stručnih projekata; (v) provedbe stručne prakse studenata FER-a; (vi) organiziranja seminara, radionica, okruglih stolova, konferencija i edukativnih programa; (vii) okupljanja znanstvenika i stručnjaka različitih specijalnosti te (viii) drugih oblika poslovne suradnje u djelatnostima FER-a i KBC Zagreb. Sporazum su potpisali dekan FER-a prof. dr. sc. Mislav Grgić i sanacijski upravitelj KBC-a  Zagreb prof. dr. sc. Hrvoje Vrčić , a svečanosti potpisivanja prisustvovali su i prof. dr. sc. Fran Borovečki i prof. dr. sc. Krešimir Ćosić.

Više