Naslovnica Pretraživanje AAA
 
O DJELATNIKU
E-mail: 
Osobna stranica na Webu: http://agents.tel.fer.hr/iva.bojic
Zavod/služba :
Godina diplomiranja:2009
Godina doktoriranja:2013

Životopis

Iva Bojić rođena je 01. kolovoza 1985. godine u Zagrebu gdje nakon završene XI. gimnazije upisuje Fakultet elektrotehnike i računarstva, smjer Računarstvo. Diplomirala je s naglaskom na znanstveno-istraživačkom radu 18. lipnja 2009. godine na smjeru Telekomunikacije i informatika, a doktorirala 8. veljače 2013. godine. Za diplomski rad pod nazivom „Primjena samoorganizirajućih programskih agenata u pružanju telekomunikacijskih usluga” nagrađena je nagradom „Stanko Turk“ za posebno istaknuti diplomski rad iz područja Tehničkih znanosti, polja Računarstva, dok je za doktorski rad pod nazivom „Samoorganizirajuća sinkronizacija u komunikaciji strojeva zasnovana na modelu impulsno spregnutih oscilatora“ nagrađena Srebrnom plaketom „Josip Lončar“ za istaknutu doktorsku disertaciju i posebno uspješan znanstvenoistraživački rad. Dobitnica je tri priznanja „Josip Lončar“ za izvrstan uspjeh postignut tijekom druge, treće i četvrte godine studija, a 2009. godine postaje Top studentica na Nacionalovom natječaju „Top stipendija za Top studente”.

Objavila je preko dvadeset znanstvenih i stručnih radova u prestižnim časopisima i na međunarodnim konferencijama. Za dva rada nagrađena je nagradama za najbolji studenski rad na međunarodnoj konferenciji KES AMSTA’10 te najbolji rad na međunarodnoj konferenciji MIPRO’09. Također, sudjelovala je u organizaciji pet međunarodnih konferencija: ELMAR’13, KES AMSTA’12, AT’12, ELMAR’12 i ELMAR’11. Za uspješnu znanstvenu karijeru, Iva Bojić je 2012. godine osvojila prestižnu nagradu „Anita Borg” koju mladim znanstvenicama dodjeljuje međunarodna tvrtka Google. Iste godine osvojila je i nagradu „Richard E. Merwin” najveće međunarodne strukovne organizacije inženjera IEEE za akademsku uspješnost i sudjelovanje u radu navedene organizacije.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.
Profesionalni interesi i članstva

Iva Bojić članica je strukovne organizacije inženjera IEEE gdje u Hrvatskoj sekciji trenutno obnaša funkciju predstavnice obrazovnih aktivnosti. U prošlosti je bila predstavnica svih studentskih članova sekcije, dok je na razini cijele strukovne organizacije za Regiju 8 obnašala funkciju studentskog ambasadora. Iva Bojić je također aktivna članica međunarodne organizacije KES Focus Group on Agent and Multi-agent Systems te domaćeg društva ELMAR. Osim toga sudjelovala je u radu Fakultetskog vijeća na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te je bila članica Knjižničnog povjerenstva na istom fakultetu.

TRAŽILICA