Naslovnica Pretraživanje AAA
Broj posjeta:
33859
 
ZNANOST I ISTRAŽIVANJE

Vodeća smo istraživačka institucija u Hrvatskoj u 2011. i 2012. godini te treća u 2013. prema rang-listi web-sjedišta European Research Ranking, pri čemu po broju i financijskim iznosima ugovorenih projekata s Europskom komisijom dominira ne samo u okviru Sveučilišta u Zagrebu nego i u cijeloj Hrvatskoj.

Otvoreni natječaji

Natječaji su dostupni samo prijavljenim djelatnicima FER-a.

Društveni izazovi i područja istraživanja

Strategija Fakulteta predviđa da će se za razdoblje od 2013. do 2017. godine istraživačka i inovacijska djelatnost u području elektrotehnike, računarstva i informacijsko-komunikacijske tehnologije, uz snažnu potporu projektima iz matematike i fizike, usmjeriti sljedećim društvenim izazovima prepoznatim u europskim strateškim dokumentima koji su i u interesu gospodarskoga i uslužnoga sektora Hrvatske:

  1. sigurna, čista i učinkovita energija
  2. pametan, okolišu prilagođen i integriran transport
  3. uključiva, inovativna i sigurna društva
  4. mreže i usluge sljedeće generacije
  5. proizvodno i uslužno gospodarstvo
  6. zdravlje
  7. napredni materijali

Istraživački laboratoriji

Radi strukturiranja i bržeg razvoja istraživačke djelatnosti i obrazovanja u specifičnome polju struke ili znanosti, na FER-u su osnovani brojni istraživački laboratoriji.

Projekti Fakulteta

Do sada je FER najviše sudjelovao u okvirnim europskim istraživačkim programima kao što je FP7, ali i bilateralnim i multilateralnim programima te programima "NATO - Science for Peace" i sl. Trenutačno sudjeluje u oko 100 takvih projekta, a nekoliko je puta više onih koji su završili.

 


TRAŽILICA
 
REPOZITORIJ