Naslovnica Pretraživanje AAA
 
O DJELATNIKU
E-mail: 
Osobna stranica na Webu: http://agents.tel.fer.hr/ana.petric
Zavod/služba :
Godina diplomiranja:2005
Godina doktoriranja:2011

Životopis

Ana Petrić diplomirala je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu s naglaskom na znanstveno-istraživačkom radu 8. ožujka 2005. na smjeru Telekomunikacije i informatika s diplomskim radom pod nazivom "Primjena programskih agenata u elektroničkom poslovanju". Od ožujka 2005. radi na Zavodu za telekomunikacije Fakulteta elektrotehnike i računarstva kao zavodski suradnik na projektu suradnje s kompanijom Ericsson Nikola Tesla, a u ožujku 2006. godine postaje znanstveni novak na projektu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Osim na projektu suradnje s kompanijom Ericsson Nikola Tesla, radi na projektu suradnje s Hrvatskom agencijom za poštu i elektroničke komunikacije. U veljači 2011. godine obranila je doktorsku disertaciju pod nazivom "Višeagentski sustav za trgovanje sadržajem višeatributnom aukcijom na tržištu elektroničkih komunikacija".

Godine 2011. dodijeljena joj je Srebrna plaketa nagrade "Josip Lončar" za istaknutu doktorsku disertaciju i posebno uspješan znanstvenoistraživački rad. Dobitnica je dvaju priznanja "Josip Lončar" za izvrstan uspjeh postignut tijekom treće i četvrte godine dodiplomskog studija te druge nagrade na Natječaju kompanije Ericsson Nikola Tesla za rad "Natjecanja agenata u upravljanju opskrbnim lancima" 2004. godine. Bila je članica tima koji je 2007. godine osvojio prvu nagradu kompanije Agrokor za projektno rješenje usluge elektroničkog poslovanja "Kupi me". Također je dobitnica nagrade za najbolji studentski članak (Best Junior Student Paper Award) na konferenciji "8th International Conference on Telecommunications, ConTEL 2005".

Predsjednica je organizacijskog odbora konferencija "9th International Conference on Telecommunications, ConTEL 2007" i "10th International Conference on Telecommunications, ConTEL 2009", te voditeljica odnosa s javnošću konferencija "6th International KES Conference on Agents and Multi-agent Systems – Technologies and Applications, KES-AMSTA 2012" i "12th International Conference on Knowledge-Based and Intelligent Information & Engineering Systems, KES 2008". Završila je ljetnu školu kompanije Ericsson Nikola Tesla "Exploring ICT frontiers: Agents, Quality of Service and Distributed Computing" 2004. godine.
 

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.
Profesionalni interesi i članstva

Profesionalni interesi:
Aukcije za trgovanje spektrom,
Reputacijske aukcije,
B2B elektroničko tržište,
Upravljanje opskrbnim lancima,
Oglašavanje na pokretnim uređajima.

 

Članstva:

Članica je udruženja Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) i KES International.

TRAŽILICA