Naslovnica Pretraživanje AAA
 
O DJELATNIKU
prof. dr. sc. Adrijan Barić
Zvanje:Redoviti profesor
Lokacija: D-358
Konzultacije:

Utorak 13 - 14 sati

Četvrtak 13 - 14 sati

Telefon:6129-913
Telefon kućni:413
E-mail: E-mail
Osobna stranica na Webu: icdt
Zavod/služba : Zavod za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave
Godina diplomiranja:1982
Godina magistriranja:1985
Godina doktoriranja:1995
Na zavodu od:1984

Nastava

Sveučilišni preddiplomski

Sveučilišni diplomski

Poslijediplomski studij

Životopis

Adrijan Barić rođen je u Zagrebu 1958. Diplomirao je i magistrirao u polju elektrotehnike na Sveučilištu u Zagrebu Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER), 1982. i 1985. godine. Doktorirao je na Dublin City University, Irska, 1995.

Od studenoga 1984. godine radi na Zavodu za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave FER-a. Predaje kolegije "Electronika 1", "Electronika 2", "Analogni i analogno-digitalni integriranih sklopovi", "Projektiranje radiofrekvencijskih i mikrovalnih integriranih sklopova" i "Integriranih sklopovi za velike brzine rada".

Bio je gostujući istraživač na Rutherford Appleton Laboratory, Ujedinjeno Kravljevstvo, 1994. i postdoktorski istraživač na Ghent University, Belgija,  2000. godine. U siječnju 2008. godine izabran je u zvanje redovitog profesora. Sudjelovao je na tri znanstvena projekata Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, jednom EU FP6 projektu i jednom EU FP7 projektu te nekoliko multilateralnih međunarodnih projekata. Trenutno je voditelj istraživačkog projekta "Kvaliteta signala u integriranim sklopovima s mješovitim signalom" kojeg financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i voditelj FER-ovog istraživačkog tima koji sudjeluje u EU FP7 projektu "Intelligent light Management for OLED on foil Applications - IMOLA". Objavio je više od 70 radova u časopisima i zbornicima konferencija u području modeliranja poluvodičkih elemenata, projektiranja i modeliranja integriranih sklopova te elektromagnetske kompatibilnosti.

Prof. Barić član je stručne udruge IEEE i član hrvatskih inžinjerskih društava MIPRO i KoREMA. Bio je glavni predsjedatelj konferencija ICECS 2002 i supredsjedatelj konferencije MELECON 2004, financijski predsjedatelj konferecije ISIE 2005 i programski predsjedatelj konferencije EMC COMPO 2011. te je služio kao član tehničkog programskog odbora više međunarodnih znanstvenih konferencija.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.
Profesionalni interesi i članstva
  • Fizika i modeliranje poluvodičkih elemenata
  • GaAs i heterospojni elementi
  • mjerenja pasivnih i aktivnih elemenata na čipu
  • analiza i projektiranje MMIC i brzih sklopova
  • analiza prospoja i ekstrakcija parazita
  • elektromagnetska kompatibilnost (EMC)
Izabrani projekti
  • Nelinearno modeliranje poluvodičkih elemenata (MZOŠ)
  • Modeliranje elemenata i projektiranje brzih sklopova (MZOŠ)
  • Robust mixed signal design methodologies for smart power ICs (FP6, IST)
  • Kvaliteta signala u integriranim sklopovima s mješovitim signalom (MZOŠ, 2007-2009)
TRAŽILICA