Događaji

Novosti i objave

Svečane promocije magistara inženjera

Svečane promocije magistara inženjera

Petra Lukina

Svečane promocije magistara inženjera održat će se  u subotu, 28. listopada 2017.   godine  u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog  u 9.00 i 12.00 sati  za kandidate koji su obranili diplomski rad u srpnju i rujnu 2017. godine. Generalna proba bit će sat i pol prije početka promocije. Pristupnici se za generalnu probu trebaju okupiti u predvorju zgrade (kod blagajni). Molimo pristupnike da samostalno  ne   ulaze   u dvoranu  i  ne kasne . Popisi studenata po promocijama nalaze se u nastavku obavijesti.

Rezultati rujanskog upisnog roka za upis diplomskog studija u ak. god. 2017./2018.

Petra Lukina

Za rujanski upisni rok za upis na diplomske studije FER-a u akademskoj godini 2017./2018. okončan je razredbeni postupak i formirana lista pristupnika koji su ostvarili pravo upisa. Pravo upisa ostvarila su  183 pristupnika  dok 14 kandidata, koji su predali prijave, nisu ostvarili pravo upisa. Popis pristupnika koji su ostvarili pravo upisa nalazi se ovdje . Pristupnici trebaju potvrditi upis predajom potvrde o uplati upisnine u iznosu od 300,00 kuna. Potvrdu o uplati upisnine mogu predati u Studentsku službu ili poslati na  e-mail  adresu  stuslu@fer.hr , a najkasnije do 29. 9. 2017. godine. Na temelju zaprimljene potvrde o uplati upisnine, Studentska služba će aktivirati studentska prava na diplomskom studiju. U nastavku se nalaze podatci potrebni za uplatu upisnine. Iznos: 300,00 kuna Kunski IBAN broj:  HR7623600001101218080 Model: HR00 Poziv na broj primatelja: 65-OIB 

Poziv na predavanje: Topic-based and...

Poziv na predavanje: Topic-based and Cross-lingual Scaling of Political Text

Daniel Hofman

Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE u suradnji s TakeLab-om te Znanstvenim centrom izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativne sustave poziva Vas na predavanje: "Topic-based and Cross-lingual Scaling of Political Text" , koje će održati Simone Paolo Ponzetto , sa Sveučilišta u Mannheimu, Njemačka, u četvrtak, 26. listopada 2017. godine , u 15 sati , u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3. Predavanje je na engleskom jeziku, predviđeno trajanje s raspravom je 60 minuta, otvoreno je za sve zainteresirane te se posebno pozivaju studenti. Više o predavanju i predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

FER i Ministarstvo znanosti i...

FER i Ministarstvo znanosti i obrazovanja potpisali ugovor o znanstvenom centru izvrsnosti

Ana Filipović

Fakultet elektrotehnike i računarstva i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske potpisali su u Vladi Republike Hrvatske  5. listopada 2017. godine ugovor o dodjeli sredstava za FER-ov Znanstveni centar izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativne sustave   (jedini iz tehničkih znanosti) u kojem FER koordinira 13 institucija - od Osijeka preko Rijeke i Splita do Dubrovnika. Vrijednost ugovora je 37,5 milijuna kuna, a centar se financira iz fondova EU. FER će zaposliti 45 istraživača na rok od 3 do 4 godine (od toga 30 % postdoktoranada i 70 % doktoranada). Znanstveni centar izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativne sustave , kao prvi znanstveni centar izvrsnosti u području tehničkih znanosti u Hrvatskoj proglašen je 6. studenoga 2015. godine. Centar se sastoji od dviju istraživačkih jedinica:  Istraživanje u znanosti o podatcima (voditelj prof. dr. sc. Sven Lončarić) i  Istraživanje naprednih kooperativnih sustava - ACROSS (voditelj prof. dr. sc. Ivan Petrović). 

Potpisan Sporazum o suradnji s...

Potpisan Sporazum o suradnji s Fakultetom za informacijske studije iz Slovenije

Ana Filipović

Dana 10. listopada 2017. godine potpisan je Sporazum o suradnji s Fakultetom za informacijske studije iz Slovenije (FIS) . Sporazum su potpisali dekan FER-a prof. dr. sc. Mislav Grgić te dekan FIS-a prof. dr. sc. Dejan Jelovac. Sporazum će pridonijeti poticanju i razvoju suradnje kroz: kratkotrajne razmjene akademskog i istraživačkog osoblja; razmjene studenata preddiplomskog i diplomskog studija; promociju znanstvenih, akademskih, inovacijskih i kulturnih aktivnosti poput predavanja, tečaja, seminara, radionica i konferencija; zajedničke istraživačke projekte; ostale aktivnosti od uzajamnog interesa. Svečanosti potpisivanja nazočili su gosti iz Slovenije prodekani Matej Makarovič, Matevž Tomšić i Katarina Rojko, a sa strane FER-a nazočni su bili prodekani Marko Delimar i Gordan Gledec. Fotografije sa svečanosti potpisivanja možete pogledati u nastavku obavijesti.

Na konferenciji SoftCOM priznanje je...

Na konferenciji SoftCOM priznanje je dobio Zoran Skočir, a nagradu za najbolji rad Marko Zec i Miljenko Mikuc

Ana Filipović

Na netom završenoj međunarodnoj konferenciji o softveru, telekomunikacijama i računalnim mrežama SoftCOM, koja je od 21. do 23. rujna 2017. godine održana u Splitu, naš profesor dr. sc. Zoran Skočir dobio je u povodu 25 godina održavanja konferencije priznanje za osobiti doprinos organizaciji i održavanju konferencije.  Također, na istoj su konferenciji nagradu za najbolji rad pod nazivom "Pushing the Envelope: Beyond Two Billion IP Routing Lookups per Second on Commodity CPUs" dobili mr. sc. Marko Zec i izv. prof. dr. sc. Miljenko Mikuc sa Zavoda za telekomunikacije. Rad je na konferenciji predstavio Marko Zec unutar sekcije "Signal Processing". Čestitamo nagrađenima! Preslike priznanja i nagrade možete pogledati u opširnijem sadržaju obavijesti.

Poziv studentima u članstvo...

Poziv studentima u članstvo Akademskog muškog zbora FER-a

Karlo Knežević

Akademski muški zbora FER-a trenutačno ima 46 članova, a čine ga bivši i sadašnji studenti i djelatnici FER-a te prijatelji i podupiratelji FER-a. Umjetnički voditelj Zbora je maestro Josip degl' Ivellio , jedan od ponajboljih i najaktivnijih dirigenata u Hrvatskoj, ako ne i šire. Ako želite postati članom Akademskog muškog zbora FER-a, pozivamo Vas da nam se pridružite na našim probama koje se održavaju utorkom u 17.00 sati i petkom u 17.30 sati, u dvorani B5. Više informacija pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Upisi na radionice u okviru programa...

Upisi na radionice u okviru programa RADDAR

Vesna Županović

Kreću upisi naradionice u okviru programa RADDAR iz matematike i programiranja za učenike 5. do 8. razreda. Program RADDAR FER organizira već petu godinu zajedno s XV. gimnazijom, uz pomoć udruge Mladi nadareni matematičari Marin Getaldić i Hrvatskog matematičkog društva. Radionice se održavaju jednom tjedno od 16. 10. 2017. u poslijepodnevnim satima u prostorijama XV. gimnazije, a posjeti laboratorijima FER-a održavat će se subotom. Uvodni sastanak za nove polaznike održat će se 4. 10. 2017. u 19 sati u XV. gimnaziji.  Raspored održavanja radionica bit će objavljen na webu XV. gimnazije najkasnije do 13. 10. 2017. Upisnice i dodatne informacije pogledajte na webu XV. gimnazije ( www.mioc.hr ).

Obrana doktorskog rada pristupnika Gorana Kujundžića, dipl. ing.

Đurđica Tomić Peruško

Pristupnik Goran Kujundžić, dipl. ing. brani doktorski rad: "Estimacija i prediktivno upravljanje baterijom u mikromreži" . Obrana doktorskoga rada održat će se u petak , 27. listopada 2017. godine, u 9.30 sati , u Sivoj vijećnici (zgrada D, prizemno).

Obrana doktorskog rada pristupnika Tihomira Kneževića, dipl. ing.

Đurđica Tomić Peruško

Pristupnik Tihomir Knežević, dipl. ing. brani doktorski rad: Physical characteristics and applications of nanometer thin boron-on-silicon layers in silicon detector devices (Fizikalne karakteristike i primjena nanometarski tankih slojeva bora na siliciju u silicijskim detektorima) . Obrana doktorskoga rada održat će se u četvrtak, 26. listopada 2017. godine , u 10.00 sati , u Sivoj vijećnici (zgrada D, prizemno).

Obrana doktorskog rada pristupnika Gorana Vasiljevića, dipl. ing.

Đurđica Tomić Peruško

Pristupnik Goran Vasiljević, dipl. ing. brani doktorski rad pod naslovom: "Highly accurate markerless localization of mobile robots in indoor industrial environments " (Lokalizacija visoke točnosti mobilnih robota u zatvorenim industrijskim okruženjima bez korištenja markera). Obrana doktorskoga rada održat će se u utorak, 24. listopada 2017. godine, u 10.00 sati, u Sivoj vijećnici (zgrada D, prizemno).