Novosti i objave

Upis na FER putem prijelaza s drugih...

Upis na FER putem prijelaza s drugih visokih učilišta

Tomislav Matleković

Studenti koji trenutačno studiraju na srodnom sveučilišnom preddiplomskom studiju i u akademskoj godini 2018./2019. žele nastaviti studij na preddiplomskom studiju Fakulteta elektrotehnike i računarstva trebaju najkasnije do petka , 29. lipnja 2018. godine Fakultetu dostaviti molbu za prijelaz. Molbu je potrebno predati u pisarnicu Fakulteta radnim danom od 11.00 do 14.00 sati ili poštom na adresu Fakulteta: Unska 3, 10000 Zagreb. U molbi obavezno treba navesti podatke za kontakt (telefon i adresu e-pošte). Više informacija o uvjetima, rokovima i postupku prijelaza pročitajte ovdje .

Natječaj za upis studenata na...

Natječaj za upis studenata na Poslijediplomski specijalistički studij Informacijska sigurnost

Boris Vrdoljak

Natječaj za upis studenata na Poslijediplomski specijalistički studij INFORMACIJSKA SIGURNOST za stjecanje akademskog stupnja sveučilišni specijalist informacijske sigurnosti . Prijave se primaju u pisarnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Unska 3, svakog radnog dana od 9 do 13 sati , od 1. lipnja do 27. srpnja 2018. godine te od 3. rujna do zaključno 28. rujna 2018. godine. Više informacija možete saznati na: http://www.fer.unizg.hr/infosig ili na telefon (01) 6129 920 kod gospođe Smiljanke Turkalj. Prijavni obrazac dostupan je na web-stranicama specijalističkog studija na gornjoj adresi, unutar izbornika Obrasci i upute . Na poslijediplomski specijalistički studij može se upisati kandidat sa završenim sveučilišnim diplomskim studijem iz računarstva, informatike ili srodnih informacijskih ili tehničkih grana koji je tijekom sveučilišnog studija stekao najmanje 300 ECTS-bodova ili kandidat sa završenim drugim sveučilišnim diplomskim studijem, uz radno iskustvo na području informacijske sigurnosti . Broj slobodnih mjesta: 20 . Studenti poslijediplomskog studija plaćaju školarinu u iznosu od 35.000,00 kuna, a plaća se u dvije rate (17.500,00 i 17.500,00 kn) pri upisu u prvi i drugi semestar. Nastava započinje u studenome 2018. godine.

Poziv volonterima -  ICC kamp Zadar

Poziv volonterima - ICC kamp Zadar

Željka Car

Centar  UP2date   traži volontere za dvotjedni međunarodni  ICC kamp za mlade s oštećenjima vida . Na ICC Croatia kampu, sudionici razvijaju razvijaju svoje informatičke, komunikacijske i socijalne vještine. Kamp će se održati od 22. do 31. srpnja 2018. u Zadru , a volonterima je plaćen smještaj i prehrana. Zainteresirani studenti se mogu javiti na  info@up2date.hr .

Otvorene prijave za "Imagine,...

Otvorene prijave za "Imagine, Create, Innovate: Smart City"

Vinko Lešić

Prijavite se kao tim od 3 do 5 članova na studentski program "Imagine, Create, Innovate: Smart City" i osvojite putovanje na sajam u Dubai , patent za vaše rješenje i projektnu prijavu na EU fond za nastavak rada. Do 6. srpnja 2018. godine sastavite dvije A4 stranice opisa ideje iz Smart City područja i kroz pet mjeseci dovedite ju do razine tehničke inovacije s vašim timom, a uz podršku mentora, Inovacijskog centra Nikola Tesla i vodećih domaćih poduzeća u Smart City području. Ideje mogu biti sklopovske ili programske, ili nešto posve drugačije, a usmjerene na podizanje kvalitete života, energetske učinkovitosti vašeg grada i još puno šire. Više informacija pročitajte na službenoj stranici programa ovdje ili društvenim mrežama .

Glasnik HATZ-a na 25. obljetnicu

Glasnik HATZ-a na 25. obljetnicu

Tomislav Pribanić

Svoju 25. jubilarnu obljetnicu Akademija tehničkih znanost Hrvatske (HATZ) obilježila je i izdavanjem  novog broja Glasnika HATZ-a  koji je tom prilikom bio podijeljen prisutnim uzvanicima u Starogradskoj vijećnici na svečanoj skupštini HATZ-a. Broj je tematski orijentiran na istraživanja i radove iz područja računalnog vida i strojnog učenja. Čast i zadovoljstvo za oblikovanjem sadržaja dobio je prof. dr. sc. Tomislav Pribanić, kao gost urednik Glasnika, s nizom ostalih autora od kojih su najveći broj upravo istraživači s FER-a iz područja računalnog vida i strojnog učenja: Matea Đonlić, mag. ing., doc. dr. sc. Tomislav Petković, Ivan Gogić, dipl. ing., prof. dr. sc. Igor Pandžić, Ivan Krešo, mag. ing. comp., Petra Bevandić, mag. ing., Marin Oršić, bacc. ing. te prof. dr. sc. Siniša Šegvić.

Studenti FER-a pobijedili na...

Studenti FER-a pobijedili na natjecanju ICSE SCORE u Švedskoj

webmaster

Studenti FER-a, sa studentima sveučilišta Politecnico di Milano pobijedili su u Švedskoj na natjecanju SCORE koje organizira konferencija ICSE , najveća konferencija iz područja programskog inženjerstva. Od 29 prijavljenih timova iz 12 zemalja, među kojima su bila čak tri raspodijeljena tima FER -ovih studenata, dva su naša tima stigla do polufinala . Tim RiderTrack bio je jedan od tri tima pozvana u finale, na konferenciju ICSE u Göteborg u Švedskoj, u kojem su studenti izvrsno prezentirali svoj projekt te osvojili prvo mjesto . Studenti FER-a su na projektima radili u međunarodnim timovima sa studentima iz Politecnico di Milano (Italija) te Mälardalen University (Švedska), u sklopu zajedničkog raspodijeljenog predmeta Distributed Software Development ( http://www.fer.unizg.hr/rasip/dsd ). Ovo je već treća ukupna pobjeda FER -a na ovom međunarodnom studentskom natjecanju iz programskog inženjerstva. Čestitamo na uspjehu! Nekoliko fotografija s natjecanja pogledajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Dodjela HATZ-ovih nagrada

Dodjela HATZ-ovih nagrada

webmaster

Akademija tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ) proslavila je u ponedjeljak, 21. svibnja 2018. godine svoju jubilarnu 25. obljetnicu i tom je prigodom u Starogradskoj vijećnici održana svečana skupština HATZ-a. Skupštini su, uz članstvo Akademije, prisustvovali i brojni ugledni gosti iz znanosti, kulture, gospodarstva i državne uprave. Na Skupštini su dodijeljene diplome novim emeritusima Akademije, novim redovitim članovima Akademije, novim članovima gospodarstvenicima i predstavnicima novih podupirućih članova Akademije koje je u prethodnom razdoblju potvrdilo Predsjedništvo Akademije. Također su dodijeljene i Akademijine nagrade za znanost za 2017. godinu.  Nagradu za životno djelo "Moć znanja" dobio je prof. dr. sc. Nedjeljko Perić , a Nagradu mladom znanstveniku "Vera Johanides" dobio je doc. dr. sc. Ivan Marković . Čestitamo dobitnicima nagrada!

Pokreni svoj startup - otvorene...

Pokreni svoj startup - otvorene prijave za treću generaciju SPOCK-a

Alan Vukić

Studentski startup inkubator SPOCK pomoći će vam da pokrenete svoju ideju, a sve to uz dovoljno vremena za izvršavanje svih studentskih obaveza. Deset mjeseci ćete na raspolaganju imati besplatan radni prostor, opremu, mentore, niz radionica i predavanja te pristup brojnim događanjima. Prijave su otvorene do 12. 10. 2018 . na poveznici  https://spock.fer.hr/prijave/ . Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Objavljen novi broj FER-ovog glasnika

Objavljen novi broj FER-ovog glasnika

Alan Vukić

Objavili smo novi broj glasnika za protekli mjesec. U novom broju pročitajte o novim znanstvenim i istraživačkim projektima, nagradi HAZU-a našem profesoru, našim sveučilišnim prvacima Zagreba u nekoliko sportova, Job Fairu te o ostalim aktivnostima na Fakultetu. Glasnik donosi i intervju s novom voditeljicom KSET-a Edom Jovičić. Na glasnik se možete prijaviti ovdje ili ga možete preuzeti u formatu PDF,  ovdje .

Intervju s Edom Jovičić - novom...

Intervju s Edom Jovičić - novom voditeljicom KSET-a

Alan Vukić

Studentica 3. godine FER-a  Eda Jovičić dobro je poznata među FER-ovcima, naročito KSET-ovcima, gdje je bila voditeljica Videosekcije KSET-a, a odnedavno je izabrana i za voditeljicu kluba. U intervjuu otkriva svoj kratki, ali vrlo sadržajni profesionalni put te "formulu" za postizanje uspjeha u svemu čime se odluči baviti. U opširnijem sadržaju obavijesti pročitajte intervju s Edom Jovičić.

Akademski muški zbor FER-a završio je...

Akademski muški zbor FER-a završio je niz uspješnih nastupa osvajanjem zlata na međunarodnom natjecanju "Zlatna lipa Tuhlja"

Alan Vukić

Akademski muški zbor FER-a imao je vrlo sadržajan i uspješan tjedan iza sebe, koji je završio obranom zlata u natpjevavanju na IX. Međunarodnom natjecanju "Zlatna lipa Tuhlja" . Zbor je ranije u tjednu pobjedom na Susretu zagrebačkih glazbenih amatera osigurao nastup na Susretu hrvatskih pjevačkih zborova . Uspješan tjedan započeli su dvodnevnom turnejom u Republici Srbiji. U subotu, 26. svibnja Akademski muški zbor FER-a pod vodstvom maestra Josipa degl’Ivellija sudjelovao je na ekumenskom koncertu Musica sacra – susret glazbenih tradicija istoka i zapada u novosadskoj sinagogi. Večernji ekumenski koncert koji je pokazao svu ljepotu ujedinjenosti u različitosti, otvorili su vladika dr. Irinej te dekan FER-a i prefekt Zbora, prof. dr. sc. Mislav Grgić . U nedjelju, 27. svibnja 2018. godine Zbor je gostovao u Subotici u rimokatoličkoj katedrali sv. Terezije Avilske. Uz orguljašku pratnju mo. Miroslava Stantića, Zbor je pjevao jutarnje svete mise na mađarskom i hrvatskom, a nakon mise izveo kratak koncert. Čestitamo našim dečkima! U opširnijem sadržaju obavijesti pročitajte više informacija o aktivnostima Zbora.

Poziv zainteresiranim studentima i...

Poziv zainteresiranim studentima i nastavnicima za sudjelovanje u projektu "Kratki spoj"

Tomislav Jagušt

Pozivamo zainteresirane studente i nastavnike na sudjelovanje u projektu " Kratki spoj ", u kojem sudjeluju Fakultet elektrotehnike i računarstva i Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a vodi ga udruga KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse . Projekt se sastoji od dvotjedne radionice na kojoj će sudjelovati studenti FER-a i ALU, a rezultirat će zajedničkim interdisciplinarnim radom  te prigodnim izložbama. Ciljevi projekta su upoznavanje studenata s mogućnostima međusektorskog rada kroz interdisciplinarni pristup umjetničkom stvaranju na razmeđi tehnologije i znanosti te ukazivanje na važnost istraživačkog rada u pozadini stvaranja djela. Studenti FER-a dobit će uvid u mogućnost rada u umjetničkom sektoru dok će studenti Akademije proširiti vlastito polje istraživanja u svome radu. Projekt započinje u lipnju ove godine, prvim neformalnim druženjem i upoznavanjem zainteresiranih studenata, a finalni dio će se realizirati od 22. 11. do 11. 12. 2018. godine u prostorima Galerije Šira. Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u projektu ili imate dodatna pitanja, javite se na suza@fer.hr . Više informacija o projektu pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.