Događaji

Novosti i objave

Rezultati srpanjskog upisnog roka za upis na diplomske studije u ak. god. 2017./2018.

Petra Lukina

Za srpanjski upisni rok za upis na diplomske studije FER-a u akademskoj godini 2017./2018. okončan je razredbeni postupak i formirana je lista pristupnika koji su ostvarili pravo upisa. Pravo upisa je ostvarilo 348 pristupnika dok 13 kandidata, koji su predali prijave, nisu ostvarili pravo upisa. Popis pristupnika koji su ostvarili pravo upisa nalazi se u nastavku obavijesti.

Rezultati žalbi na razredbeni postupak

Petra Lukina

Povjerenstvo za prijam studenata preddiplomskih i diplomskih studija nije zaprimilo žalbe na razredbeni postupak u za to propisanom roku.

Rezultati razredbenog postupka za upis diplomskog studija

Petra Lukina

Svi pristupnici koji su predali prijavu za upis na diplomski studij u srpanjskom roku mogu vidjeti svoj status nakon obavljenog razredbenog postupka na stranici: http://www.fer.unizg.hr/upis/diplomski/prijava . Za prijavu na stranicu potrebno je upisati korisničko ime i lozinku koja je navedena prilikom ispunjavanja web prijave. Konačni rezultati razredbenog postupka bit će objavljeni po okončanju žalbenog postupka. Žalbe na razredbeni postupak Žalbe na razredbeni postupak mogu se podnijeti Povjerenstvu za prijam studenata preddiplomskih i diplomskih studija putem Urudžbenog zapisnika u pisanom obliku najkasnije 24 sata nakon objave rezultata, odnosno  najkasnije do četvrtka, 20. 7. 2017. godine do 14.00 sati . Na podnesene žalbe Povjerenstvo je dužno odgovoriti u roku od 24 sata. Kandidati koji će u žalbenom postupku tražiti uvid u test provjere znanja, trebaju se javiti u Studentsku službu u petak, 21. 7. 2017. godine u 11.00 sati. Kontakt adresa za pitanja o upisu na diplomski studij je  diplomski.upisi@fer.hr .

Upis pristupnika u I. semestar preddiplomskog studija Fakulteta elektrotehnike i računarstva

Petra Lukina

Konačna rang-lista za upis na studijske programe bit će objavljena 17. srpnja 2017. godine nakon 18.00 sati na poveznici www.postani-student.hr . Pristupnici, koji kroz NISpVU ( www.postani-student.hr ) ostvare pravo upisa na FER, trebaju u razdoblju od 18. do 21. srpnja 2017. godine osobno dovršiti upis prema rasporedu objavljenom u nastavku obavijesti. Više informacija o upisu pročitajte u nastavku obavijesti.

Natječaj za upis polaznika...

Natječaj za upis polaznika doktorskoga studija

Ana Filipović

Fakultet elektrotehnike i računarstva raspisuje natječaj za upis studenata na Poslijediplomski doktorski studij FER-a za stjecanje akademskoga stupnja doktora/doktorice znanosti (6 semestara, prvi upisni rok u ak. god. 2017./2018.) iz područja tehničkih znanosti, znanstvenih polja Elektrotehnika i Računarstvo. Studenti mogu upisati studij u trajanju od 3 godine (studij u punom radnom vremenu) ili studij s produženim trajanjem istraživačkog rada, u trajanju od 5 godina (studij s dijelom radnoga vremena). Broj slobodnih mjesta: 60 ukupno . Studenti doktorskoga studija plaćaju školarinu u iznosu od 60.000,00 kuna, a plaća se u ratama od 10.000,00 kn po semestru. Nastava započinje u studenome 2017. godine. Prijave se primaju u pisarnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3, svakoga radnoga dana u vremenu od 9 do 13 sati, od objave natječaja do zaključno 1. rujna 2017. godine . Razgovor s pristupnicima obvezni je dio upisnoga postupka, a održat će se od 6. do 8 rujna 2017. godine u vremenu od 9 do 15 sati na FER-u. O terminu razgovora pristupnici će dobiti obavijest elektroničkom poštom. Detaljnije obavijesti mogu se dobiti na telefon (01) 6129 920 ili e-mail: doktorski.studij@fer.hr kod gospođe Mirjane Grubiša ili gospođe Smiljanke Turkalj, a informacije o poslijediplomskom doktorskom studiju mogu se pogledati na http://www.fer.unizg.hr/studiji/doktorski_studij .

Upis na FER putem prijelaza s drugih visokih učilišta u ak. god. 2017./2018.

Petra Lukina

Studenti koji trenutačno studiraju na srodnom sveučilišnom preddiplomskom studiju i u akademskoj godini 2017./2018. žele nastaviti studij na sveučilišnom preddiplomskom studiju Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva trebaju najkasnije  do petka, 30. 6. 2017. godine u Pisarnicu Fakulteta (radnim danom od 11 do 14 sati ) ili poštom na adresu: Fakultet elektrotehnike i računarstva, Unska 3, 10000 Zagreb dostaviti molbu za prijelaz.  Više informacija o uvjetima, rokovima i postupku prijelaza potražite ovdje .

Prijave za upis studenata na...

Prijave za upis studenata na diplomske studijske programe FER-a u akademskoj godini 2017./2018.

Petra Lukina

Na temelju  Natječaja  za upis u diplomske studijske programe na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2017./2018. prijave za upis će biti otvorene  do petka, 14. srpnja 2017. godine  putem web aplikacije na adresi:  http://www.fer.unizg.hr/upis/diplomski/prijava . Sve informacije o postupku prijave i rokovima dostupne su  ovdje .

SPOCK: Četiri nova tima u drugoj...

SPOCK: Četiri nova tima u drugoj generaciji

Iva Gospodnetić

Nakon dva kruga prijava odabrana su četiri nova tima za drugu generaciju programa SPOCK. Njihovi proizvodi pokrivaju niz područja od medicine, financija, hackathona do sustava za razmjenu podataka. Pred njima je deset mjeseci rada na razvoju proizvoda, radionice, natjecanja, predavanja i ponešto zabave, a timovi su se već smjestili u prostor na FER-u koji je posebno osiguran za njih. Više informacija o odabranim timovima pročitajte u nastavku obavijesti i na stranicama SPOCK-a .

Marko Buterin - dobitnik Nagrade...

Marko Buterin - dobitnik Nagrade Zlatko Smrkić

Dario Bojanjac

Marko Buterin  dobitnik je Nagrade Zlatko Smrkić za najbolji diplomski rad izrađen na Zavodu za radiokomunikacije u 2017. godini. Diplomski rad "Sustav za daljinsko upravljanje rasvjetom i klimatizacijom u pametnom kućanstvu utemeljen na bežičnim komunikacijskim tehnologijama" izradio je pod mentorstvom profesorice dr. sc. Sonje Grgić . Drugu nagradu osvojio je Dominik Barbarić s radom pod naslovom "Distributed optical sensor system based on Raman nonlinear scattering" pod mentorstvom profesora Zvonimira Šipuša. Priznanja za istaknute diplomske radove dobili su Lana Murar , Leo Vincelj i Zvonimir Zvone .  Čestitamo svima na izvrsnim diplomskim radovima, odličnim prezentacijama te uloženom trudu.

Posjet ministrice vanjskih poslova...

Posjet ministrice vanjskih poslova Australije Julie Bishop

Ana Sović

U ponedjeljak, 10. 7. 2017. Fakultet elektrotehnike i računarstva je posjetila ministrica vanjskih poslova Australije Julie Bishop. Tom prilikom organizirano je predstavljanje radova djece i mladih polaznika radionica Hrvatskog robotičkog saveza, ekipe koje će Hrvatsku predstavljati na svjetskim robotičkim natjecanjima Robocup Junior u Japanu i FIRST Global Challenge u Washington D.C., SAD, te hrvatskog edukativnog robota STEMI-ja. Nakon demonstracije robota, okupljenima se obratio dekan FER-a, prof. dr. sc. Mislav Grgić, ministrica znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Blaženka Divjak te ministrica vanjskih poslova Australije, Julie Bishop. Vezu između robota, fizike i astronomije okupljenima je na popularno-znanstveni način prezentirala dr. sc. Jacinta Delhaize, poslijedoktorandica na PMF-u, podrijetlom iz Australije. Među prisutnima nalazili su se i prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija, dekanica PMF-a, prodekani FER-a (prof. dr. sc. Marko Delimar, prof. dr. sc. Gordan Gledec, prof. dr. sc. Mario Vražić), Elizabeth Petrovic, australska veleposlanica u Hrvatskoj i dr. sc. Damir Kušen, hrvatski veleposlanik u Australiji. Nekoliko fotografija s posjeta pogledajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Poziv za slanje radova za 6. hrvatsku...

Poziv za slanje radova za 6. hrvatsku radionicu za računalni vid

Sven Lončarić

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na radionicu  6th Croatian Computer Vision Workshop  koja će biti održana  26. rujna 2017. na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) Sveučilišta u Splitu. Organizatori godišnje radionice su Centar za računalni vid Sveučilišta u Zagrebu i FESB , a pokrovitelj skupa je Akademija tehničkih znanosti Hrvatske i Hrvatska sekcija IEEE te tri odjela Sekcije.  Svrha godišnje radionice je okupljanje svih koji se bave istraživanjem i razvojem u području računalnog vida iz akademske zajednice i gospodarstva u Hrvatskoj te razmjena informacija o trenutnim aktivnostima i rezultatima.  Rok za slanje radova je 20. srpnja.  Upute za autore i druge informacije možete pronaći na web stranicama radionice. 

Održana radionica "Cyber Threat...

Održana radionica "Cyber Threat Intelligence"

Stjepan Groš

Jonathan Wrolstad, ekspert za analize kibernetičkih prijetnji, održao je 30. 6. i 1. 7. 2017. radionicu "Cyber Threat Intelligence" na FER-u. Na radionici je sudjelovalo više od 60 polaznika - studenata, djelatnika Fakulteta, članova udruge ISACA te drugih profesionalaca. Na ovoj vrlo posjećenoj radionici polaznici su prošli kroz teorijske osnove i praktične vježbe koje su uključivale stvarne scenarije iz svih faza životnog ciklusa obrade i analize kibernetičkih prijetnji. Više o radionici kao i nekoliko slika s radionice nalazi se u opširnijem sadržaju obavijesti.