Događaji

Novosti i objave

Privremeni rezultati rujanskog razredbenog postupka za upis diplomskog studija u akademskoj godini 2017./2018.

Petra Lukina

Svi pristupnici koji su u rujanskom roku  predali prijavu za upis na diplomski studij  mogu nakon obavljenog razredbenog postupka vidjeti rezultate  na stranici:  http://www.fer.unizg.hr/upis/diplomski/prijava . Za prijavu na stranicu potrebno je upisati korisničko ime i lozinku koja je navedena prilikom ispunjavanja web prijave. Konačni rezultati razredbenog postupka bit će objavljeni po okončanju žalbenog postupka. Žalbe na razredbeni postupak Žalbe na razredbeni postupak mogu se podnijeti Povjerenstvu za upis studenata putem urudžbenog zapisnika u pisanom obliku najkasnije 24 sata nakon objave rezultata, odnosno  najkasnije do ponedjeljka, 25. 9. 2017. godine do 15.00 sati . Na podnesene žalbe Povjerenstvo je dužno odgovoriti u roku od 24 sata. Kandidati koji će u žalbenom postupku tražiti uvid u test provjere znanja, trebaju se javiti u Studentsku službu u utorak, 26. 9. 2017. godine u 14.00 sati. Kontakt adresa za pitanja o upisu na diplomski studij je  diplomski.upisi@fer.hr .

Razredbeni ispit za upis na diplomski...

Razredbeni ispit za upis na diplomski studij

Petra Lukina

Razredbeni ispit za upis na diplomski studij održat će se u petak 22. rujna 2017. godine u 9.00 sati u dvoranama B1 i B4. Ispitu je potrebno pristupiti 20 minuta ranije radi provedbe identifikacije pristupnika. U tu svrhu kandidati trebaju predočiti važeću osobnu iskaznicu. Test provjere znanja traje 3 sata (180 minuta). Svi pristupnici koji su ispunili i zaključali web prijavu i u Studentsku službu predali prijavnu dokumentaciju za upis na diplomski studij mogu na stranici  http://www.fer.unizg.hr/upis/diplomski/prijava   pregledati status svoje prijave i provjeriti imaju li obvezu pristupiti razredbenom ispitu. Za prijavu na stranicu potrebno je upisati korisničko ime i lozinku koja je navedena prilikom ispunjavanja web prijave. Kontakt adresa za eventualne probleme i nejasnoće je  diplomski.upisi@fer.hr . Više informacija o razredbenom ispitu pročitajte u nastavku obavijesti.  

Studenti TakeLab-a ostvarili izvrsne...

Studenti TakeLab-a ostvarili izvrsne rezultate na međunarodnome natjecanju SemEval-2017

Jan Šnajder

Studenti FER-ovog Laboratorija za analizu teksta i inženjerstvo znanja ( TakeLab ) i ove su godine sudjelovali na poznatome međunarodnom natjecanju SemEval-2017 , natječući se u četiri izazovna zadatka iz područja primjene strojnog učenja u semantičkoj analizi prirodnog jezika. TakeLab-ovi studenti ove su godine među 10 prijavljenih natjecatelja osvojili visoko drugo mjesto u zadatku predviđanja humora u tvitovima, dok su između 16 prijavljenih natjecatelja osvojili treće mjesto u zadatku prepoznavanja sentimenta u tvitovima. Više informacija pročitajte u nastavku obavijesti.

Natječaj za upis studenata na Poslijediplomski specijalistički studij Informacijska sigurnost

Boris Vrdoljak

Raspisan je Natječaj za upis studenata na Poslijediplomski specijalistički studij INFORMACIJSKA SIGURNOST za stjecanje akademskog stupnja sveučilišni specijalist informacijske sigurnosti . Prijave se primaju u pisarnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Unska 3, svakog radnog dana od 9 do 13 sati , od 12. lipnja do 28. srpnja 2017. godine te od 4. rujna do zaključno 29. rujna 2017. godine. Detaljnije obavijesti mogu se pogledati na adresi: http://www.fer.unizg.hr/infosig ili na telefon (01) 6129 920 kod gospođe Mirjane Grubiša ili gospođe Smiljanke Turkalj. Prijavni obrazac dostupan je na internetskim stranicama specijalističkog studija na gornjoj adresi, unutar izbornika Obrasci i upute . Više informacija pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Poziv na predavanje: Face...

Poziv na predavanje: Face deidentification with generative deep networks

Danko Ivošević

Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE u suradnji s HRZZ projektom "Zaštita privatnosti deidentifikacijom u nadzornim sustavima" pozivaju Vas na predavanje " Face deidentification with generative deep networks ", koje će održati prof. dr. sc. Vitomir Štruc , s Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, u petak , 29. rujna 2017. godine, u 12.00 sati , u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3. Predavanje je na engleskom jeziku, predviđeno trajanje s raspravom je 60 minuta, otvoreno je za sve zainteresirane te se posebno pozivaju studenti. Više o predavanju i predavaču pročitajte u opširnijem  sadržaju obavijesti.

Otvrene prijave poduzeća za Career...

Otvrene prijave poduzeća za Career Speed Dating

Iva Gospodnetić

Počinju prijave poduzeća za drugi Career Speed Dating , jedinstveni spoj razgovora za posao i speed datinga koji je nastao suradnjom Centra karijera FER-a i eSTUDENTa. Career Speed Dating održat će se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu u četvrtak, 14. prosinca 2017. godine. Prijave zainteresiranih poduzeća traju do 6. listopada 2017. godine na službenoj stranici događanja: http://careerdate.fer.hr/prijava-poduzeca/ . Više informacija o događanju pročitajte u nastavku obavijesti i na stranici događanja .

Komemoracije za prof. dr. sc....

Komemoracije za prof. dr. sc. Julijanu Divković-Pukšec i prof. dr. sc. Zdravka Hebela

Ana Filipović

Komemoracije u čast prof. dr. sc. Julijane Divković-Pukšec i prof. dr. sc. Zdravka Hebela održat će se u srijedu, 20. rujna 2017. godine   u 12.15 sati (prije Fakultetskog vijeća) u dvorani D1.

RADDAR upisi

RADDAR upisi

Vesna Županović

Kreću upisi u RADDAR radionice iz matematike i programiranja za učenike 5. do 8. razreda. RADDAR program FER organizira već petu godinu zajedno s XV. gimnazijom te uz pomoć udruge Mladi nadareni matematičari Marin Getaldić i Hrvatskog matematičkog društva. Radionice se održavaju jednom tjedno od 16. 10. 2017. u poslijepodnevnim satima u prostorijama XV. gimnazije, a posjeti laboratorijima FER-a održavat će se subotom. Uvodni sastanak za nove polaznike održat će se 4. 10. 2017. u 19 sati u XV. gimnaziji.  Raspored održavanja radionica bit će objavljen na webu XV. gimnazije najkasnije do 13. 10. 2017. Upisnice i dodatne informacije pogledajte na webu XV. gimnazije ( www.mioc.hr ).

Poziv na predavanje: "Važnost...

Poziv na predavanje: "Važnost origamija i njegova primjena u obrazovanju"

Vesna Kezdorf

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje "Važnost origamija i njegova primjena u obrazovanju" koje će održati Sanja Srbljinović Čuček , predsjednica Hrvatskog origami društva, u ponedjeljak , 25. rujna 2017. godine, u 18 sati , u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Više informacija o predavačici i predavanju pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Natječaj za upis polaznika na Sveučilišni interdisciplinarni specijalistički studij "Reguliranje tržišta elektroničkih komunikacija"

Gordan Ježić

SVEU Č ILIŠTE U ZAGREBU CENTAR ZA POSLIJEDIPLOMSKE STUDIJE raspisuje NATJEČAJ za upis na Sveučilišni interdisciplinarni specijalistički studij  "Reguliranje tržišta elektroničkih komunikacija" u ak. god. 2017./2018. za stjecanje akademskog naziva sveučilišni s pecijalist regulacije tržišta elektroničkih komunikacija. Više informacija o natječaju pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Posjet ministrice vanjskih poslova...

Posjet ministrice vanjskih poslova Australije Julie Bishop

Ana Sović

U ponedjeljak, 10. 7. 2017. Fakultet elektrotehnike i računarstva je posjetila ministrica vanjskih poslova Australije Julie Bishop. Tom prilikom organizirano je predstavljanje radova djece i mladih polaznika radionica Hrvatskog robotičkog saveza, ekipe koje će Hrvatsku predstavljati na svjetskim robotičkim natjecanjima Robocup Junior u Japanu i FIRST Global Challenge u Washington D.C., SAD, te hrvatskog edukativnog robota STEMI-ja. Nakon demonstracije robota, okupljenima se obratio dekan FER-a, prof. dr. sc. Mislav Grgić, ministrica znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Blaženka Divjak te ministrica vanjskih poslova Australije, Julie Bishop. Vezu između robota, fizike i astronomije okupljenima je na popularno-znanstveni način prezentirala dr. sc. Jacinta Delhaize, poslijedoktorandica na PMF-u, podrijetlom iz Australije. Među prisutnima nalazili su se i prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija, dekanica PMF-a, prodekani FER-a (prof. dr. sc. Marko Delimar, prof. dr. sc. Gordan Gledec, prof. dr. sc. Mario Vražić), Elizabeth Petrovic, australska veleposlanica u Hrvatskoj i dr. sc. Damir Kušen, hrvatski veleposlanik u Australiji. Nekoliko fotografija s posjeta pogledajte u opširnijem sadržaju obavijesti.