korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje English AAA
Broj posjeta:
43134873
 
OBAVIJESTI
Objavljeno: jučer u 10:04
Natječaj za izbor na radno mjesto

Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva ponovno raspisuje natječaj za izbor na radno mjesto:

 

1. Viši laborant  u Zavodu za primijenjenu fiziku / radno mjesto II. vrste zvanja  - viši laborant - 1 izvršitelj na neodređeno vrijeme uz uvjet probnog rada od 3 mjeseca.

 

Rok prijave na natječaj je 15 dana od objave.


Više o radnom mjestu možete pročitati u nastavku obavijesti.

Renata Peček
Objavljeno: 23.01.2015. u 14:41
Uređeno: 23.01.2015. u 14:41

Hrvatsko društvo za medicinsku i biološku tehniku (HDMBT) i Odjel za tehniku u medicini i biologiji (EMB18) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje

"The effects of clinical electrochemotherapy on functioning of the heart"

koje će održati prof. dr. sc. Tomaž Jarm, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko.

Predavanje će se održati u petak, 30. siječnja 2015. u 12:00 sati u Sivoj vijećnici. Predviđeno trajanje predavanja je 30 minuta. Životopis predavača i sažetak predavanja nalaze se u nastavku obavijesti.

Mario Cifrek
Objavljeno: 18.01.2015. u 18:27

Sjednica Savjeta Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u novom sastavu održana je 15. siječnja 2015. godine u Vijećnici dekanata FER-a. Za predsjednika Savjeta Fakulteta izabran je dr. sc. Zoran Bohaček, a za zamjenika predsjednika prof. dr. sc. Nedjeljko Perić.

Cjelokupni sastav Savjeta Fakulteta čine: Darinko Bago, Končar-Elektroindustrija; Mladen Fogec, Siemens Hrvatska; Ljubo Jurčić, Sveučilište u Zagrebu Ekonomski fakultet; Branko Jeren, FER; Ignac Lovrek, FER; Zoran Bohaček, Hrvatska udruga banaka; Ivo Špigel, Perpetuum Mobile; Ante Mandić, IN2; Gordana Kovačević, Ericsson Nikola Tesla; Mladen Pejković, Telekom Austria Group; Slavko Krajcar, FER; Nedjeljko Perić, FER; Davor Tomašković, Hrvatski Telekom; Hrvoje Somun, APIS IT; Slavko Vidović, InfoDom; Damir Vanđelić, Adris grupa.

U okviru ove 6. sjednice Savjeta Fakulteta, nakon izbora predsjednika i zamjenika predsjednika Savjeta, dekan FER-a prof. dr. sc. Mislav Grgić podnio je izvješće o radu FER-a za prethodno razdoblje. Potom je prof. dr. sc. Davor Petrinović, kao predsjednik FER-ovog Povjerenstva za izradu prijedloga novog studijskog programa, održao prezentaciju o aktivnostima Povjerenstva vezanim uz izradu novog nastavnog plana i programa (FER3).

Ana Zelić
Objavljeno: 29.12.2014. u 20:34
Natječaj za upis na Poslijediplomski...

Objavljen je Natječaj za upis studenata na Poslijediplomski specijalistički studij Informacijska sigurnost za stjecanje akademskog stupnja sveučilišni specijalist informacijske sigurnosti.

Prijave se primaju u pisarnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Unska 3, svakog radnog dana u vremenu od 9 do 13 sati, od 7. siječnja do zaključno 30. siječnja 2015. godine.

Više u nastavku...

Boris Vrdoljak
Objavljeno: 29.12.2014. u 15:59
Natječaj za izbor u zvanja i na radna...

Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva raspisuje natječaj za izbor u zvanja i na radna mjesta nastavnika i suradnika. 

 

Prijave s dokumentacijom se podnose u roku 30 dana nakon objave natječaja.

 

Više o zvanjima i radnim mjestima možete pročitati u nastavku vijesti. 

Renata Peček
Objavljeno: 08.12.2014. u 16:02
Uređeno: 08.12.2014. u 17:02
IEEE Elevate :: Engineering money

Pozivamo vas na sedmi IEEE Elevate (i doista posljednji ove godine :) na kojem ćemo se družiti uz uzbudljivo predavanje o transformaciji koncepata novca i bankarstva u digitalnom dobu.
 

Četvrtak 11.12.2014. od 17-19h na FER-u u prostoru Kluba Studenata ElektroTehnike (KSET).

 

Naš gost je Marko Elezović, svestrani software developer sa iskustvom u domeni online bankarstva koji će nam odškrinuti vrata u svijet financija kroz priče kakve nećete čuti od svog osobnog bankara.

Tomislav Pokrajčić
Objavljeno: 02.12.2014. u 20:43

Odbor za nagrađivanje Hrvatske sekcije IEEE objavio je odluke o dobitnicima Godišnjih nagrada Hrvatske sekcije IEEE za 2014. godinu

Čestitamo FER-ovim dobitnicima nagrada:

 • Nagrada "Nikola Tesla" Hrvatske sekcije IEEE:
  • Prof. dr. sc. Ignac Lovrek;
 • Nagrada Hrvatske sekcije IEEE za izniman doprinos u inženjerskom obrazovanju:
  • Prof. dr. sc. Vladimir Mikuličić;
 • Nagrada Hrvatske sekcije IEEE za izniman inženjerski doprinos:
  • Izv. prof. dr. sc. Šandor Dembitz;

Godišnje nagrade Hrvatske sekcije IEEE podijeljene su na 9. svečanoj večeri Sekcije u hotelu International, u četvrtak, 27. studenoga 2014. godine.

U nastavku obavijesti možete pogledati slike sa dodjele.... 

Vlatka Paunović
Objavljeno: 11.11.2014. u 11:07

U okviru potpisivanja Sporazuma o suradnji između FER-a i Fakulteta elektrotehnike i informacijske tehnologije Sveučilišta Sv. Ćirila i Metoda u Skopju, 7. studenog 2014. godine, dekan FER-a prof. dr. sc. Mislav Grgić i prodekan za znanost FER-a izv. prof. dr. sc. Gordan Gledec posjetili su izložbu eksponata mladih istraživača u povodu Svjetskog dana znanosti za mir i razvitak, koja je održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Makedonije gospodina Gjorgja Ivanova u Narodnoj kancelariji makedonskog predsjednika u središtu Skopja. Organizatori izložbe posebno su pri otvorenju predsjedniku Ivanovu i uzvanicima predstavili goste iz Hrvatske, a predsjednik Ivanov prilikom odlaska s izložbe s delegacijom FER-a zadržao se u kraćem razgovoru.

Kata Banožić
Objavljeno: 11.11.2014. u 09:45

U Skopju su 7. studenoga 2014. godine dekani Fakulteta elektrotehnike i informacijske tehnologije Sveučilišta Sv. Ćirila i Metoda u Skopju prof. dr. Mile Stankovski i dekan FER-a prof. dr. sc. Mislav Grgić potpisali Sporazum o suradnji dva fakulteta u području obrazovanja i istraživanja.

Svečanosti potpisivanja i razgovorima nazočili su prodekanica za nastavu FEIT-a prof. dr. Hristina Spasevska, prodekan za financije i gospodarsku suradnju FEIT-a prof. dr. Dimitar Taškovski i prodekan za znanost FER-a izv. prof. dr. sc. Gordan Gledec.

Kata Banožić
Objavljeno: 02.11.2014. u 23:33

Hrvatski sabor na svojoj 14. sjednici održanoj 17. listopada 2014. donio je Strategiju obrazovanja, znanosti i tehnologije.

Na Strategiji su radili i uvaženi profesori FER-a: akademik prof. emer. dr. sc. Leo Budin bio je član Nacionalnog operativnog tijela za donošenje Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije te član Radne skupine za rani i predškolski, osnovnoškolski i srednjoškolski odgoj i obrazovanje, a prof. dr. sc. Ignac Lovrek voditelj Radne skupine za znanost i tehnologiju. Uz njih je na dokumentu radilo više od 130 stručnjaka.

Provedbu Strategije koordinirat će i pratiti Posebno stručno povjerenstvo pri Uredu predsjednika Vlade Republike Hrvatske. 

Gordan Gledec
Objavljeno: 31.10.2014. u 14:18

U organizaciji Sveučilišta u Zagrebu od 26. do 29. listopada u Zagrebu je u okviru projekta UZDOC financiranog kroz europski program Tempus održano stručno savjetovanje na temu poslijediplomskog doktorskog obrazovanja u Uzbekistanu. Uz predstavnike uzbekistanskog ministarstva znanosti te predstavnike uzbekistaniskih sveučilišta, na savjetovanju su sudjelovali i predstavnici uglednih europskih sveučilišta među kojima su i Sveučilište u Rimu, Sveučilište u Beču, Sveučilište u Ateni, Sveučilište u Bratislavi i Sveučilište u Granadi. Sa strane FER-a u okviru savjetovanja predavanje na temu strukture i tema doktorskih programa održao je prof. dr. sc. Ignac Lovrek, dok je Vanja Smailović, mag. ing. govorio o svojim iskustivma u suradnji s mentorom na doktorskome studiju te o dobroj praksi povezivanja sveučilišta i gospodarskih subjekata kroz znanstveno-istraživačke projekte. Na savjetovanju je u svojstvu studentskog pomoćnika donedavne prorektorice za istraživanje i tehnologiju prof. dr. sc. Melite Kovačević sudjelovao i Luka Humski, mag. ing.

Zainteresirana predavanjima naših predavača, uzbekistanska je delegacija odlučila posjetiti naš fakultet. Posjetili su Zavod za telekomunikacije na kojem su ih dočekali prof. dr. sc. Ignac Lovrek i doc. dr. sc. Vedran Podobnik te Laboratorij za sustave obnovljivih izvora energije čiji im je rad ukratko prezentirao Vinko Lešić, mag. ing.

Luka Humski
Objavljeno: 13.10.2014. u 12:45

Fakultetsko vijeće FER-a na sjednici održanoj 17. rujna 2014. godine donijelo je odluku o osnivanju novog istraživačkog laboratorija FER-a: Laboratorij za integrirane sklopove i elektromagnetsku kompatibilnost (skraćenica: IC i EMC laboratorij).

Voditelj laboratorija je prof. dr. sc. Adrijan Barić

Ana Zelić
Objavljeno: 26.09.2014. u 10:11
FER postao članom Hrvatsko-korejskog...

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu danas je upriličeno potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba kojim je FER postao članicom Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba. Memorandum su potpisali prof. dr. sc. Nedjeljko Perić, dekan FER-a i Zoran Horvat, predsjednik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba. Svečanosti potpisivanja nazočio je i veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Nj. E. Suh Hyung-Won sa suradnicima te prof. dr. sc. Krešimir Ćosić, Igor Zgrabljić, glavni tajnik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba i Luka Novosel, zamjenik glavnog tajnika Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba.

Kata Banožić
Objavljeno: 24.09.2014. u 20:09

Izaslanstvo NATO-ovog Zapovjedništva za transformacije iz Norfolka, Virginia, SAD posjetilo je 22. rujna 2014. godine Fakultet elektrotehnike i računarstva te razgovaralo o inicijativi za uspostavljanje NATO-ovog centra izvrsnosti u Republici Hrvatskoj.

Sastanku su prisustvovali izaslanici NATO-a gosp. Tony Wedge i gosp. Andreas Kraft te prof. dr. sc. Nedjeljko Perić, dekan FER-a i prof. dr. sc. Krešimir Ćosić.

Uz FER, kao inicijatora suradnje, sudjeluje i niz znanstveno-istraživačkih institucija: Sveučilište u Zagrebu, Medicinski fakultet, Hrvatski institut za istraživanje mozga, Klinički bolnički centar Zagreb, Klinika za psihijatriju Vrapče te Institut Ruđer Bošković, a u suradnji s Ministarstvom obrane i Glavnim stožerom Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Kristijan Zimmer
Objavljeno: danas u 15:30
Uređeno: danas u 15:30

Obrana završnog specijalističkog rada Željeznički elektrotehnički sustavi Krunoslava Cazina, dipl. ing. pod naslovom: "Analiza sinkronizacije SDH mreže u Hrvatskim željeznicama" održat će se u četvrtak, 5. veljače 2015. god u 10:00 sati na Zavodu za radiokomunikacije (zgrada C XII. kat C12-17a).

Smiljanka Turkalj
Objavljeno: danas u 10:11
Uređeno: danas u 10:11

Obrana završnog specijalističkog rada Transformatori Daria Trbušića, dipl. ing. pod naslovom: "Analiza utjecajnih čimbenika na kvalitetu čeličnih limova za jezgre transformatora" održat će se u utorak, 3. veljače 2015. god, u 14:00 sati na Zavodu za elektrostrojarstvo i automatizaciju (zgrada C V. kat).

Smiljanka Turkalj
Objavljeno: jučer u 16:08

Mr. sc. Miroslav Macan, dipl. ing. brani doktorski rad: Smanjivanje istosmjerne komponente struje izmjenjivača s galvanskim odvajanjem na tračničkim vozilima. Obrana doktorskoga rada održat će se u srijedu, 4. veljače 2015. u 11:00 sati u Sivoj vijećnici (zgrada D - prizemno).

Mirjana Grubiša
Objavljeno: 23.12.2014. u 13:12
Uređeno: 23.12.2014. u 13:12

Javni razgovor s pristupnikom Vedranom Albaharijem, dipl. ing. o očekivanom izvornom znanstvenom doprinosu disertacije pod naslovom: Povećanje efikasnosti procesa funkcijskog testiranja u projektima integracije telekomunikacijskog sustava u okružje davatelja telekomunikacijskih usluga održat će se u utorak, 13. veljače 2015. u 14:00 sati u okviru Istraživačkoga seminara iz telekomunikacija i informatike na Zavodu za telekomunikacije (zgrada C – VII kat/Knjižnica).

Mirjana Grubiša
Objavljeno: 22.12.2014. u 20:41
Uređeno: 22.12.2014. u 20:41
Bivši student FER-a jedan je od...

Jurica Cerovec, bivši student FER-a, dobitnik Lončareve nagrade i demonstrator na Zavodu za primijenjenu matematiku FER-a, jedan je od autora aplikacije za mobitele poznate pod nazivom PhotoMath. Zajedno s kolegama iz MikroBlinka razvio je aplikaciju koja je u 2014. godini izazvala nezapamćeno zanimanje širom svijeta. O toj aplikaciji možete više podataka pronaći u članku koji su priredili Nenad Bach i Darko Žubrinić.

Kata Banožić
Objavljeno: 18.05.2009. u 12:30
Uređeno: 21.06.2013. u 12:53

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu na temelju članka 120. stavak 2. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, članka 14. stavka 3. podstavka 1. Zakona o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju (NN br. 107/07 i 118/12) i odluke Fakultetskog vijeća sa 583. redovite sjednice održane dana 17. prosinca 2008. godine, na vlastiti zahtjev osoba koje su završile studij na Elektrotehničkom fakultetu ili Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu prema propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu navedenog Zakona, izdavat će isprave (potvrde).

Potvrdom će se utvrditi da se na temelju završenog studija i stečenog stručnog naziva imaju pravo koristiti novim akademskim nazivom i svim pravima koja im uz taj akademski naziv po propisima pripadaju kako slijedi:

 • diplomirani inženjer elektrotehnike = magistar inženjer elektrotehnike

 • diplomirani inženjer računarstva = magistar inženjer računarstva

 • inženjer elektrotehnike = stručni prvostupnik (baccalaureus) inženjer elektrotehnike

 • inženjer elektrotehnike pogonsko-remontnog smjera = stručni pristupnik elektrotehnike 

Više u nastavku obavijesti.

Petra Lukina

TRAŽILICA
 
DOKUMENTI
 
REPOZITORIJ
 
SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
 
UPOZORENJE
 
Poštovani posjetitelji Weba FER-a,
Molimo dojavite sve pogrešne ili zastarjele informacije na webmaster@fer.hr. Hvala!